Author Topic: Fűtés szabályzó  (Read 5882 times)

Offline densie

• Újonc
  • *
  • Segített?: +0/-0
Fűtés szabályzó
« on: 2013 September 12, 18:27:32 pm »
Sziasztok! Megjöttek az első fűtős napok, és azt vettem észre hogy a fűtésszabályzót nem tudom át tekerni a piros mezőbe csak középső langyos állásig megy. 2005-ös klíma nélküli Fittyesz. Hogyan tudnám megszerelni, mi a probléma?

Offline FiestaVan

• Újonc
  • *
Re:Fűtés szabályzó
« Reply #1 on: 2014 May 29, 18:04:17 pm »
Sziasztok!
Ma vettem egy 2006-os Fiesta Van 1.4TDCI-t.A fűtőventilátor kapcsolója csak 4-es fokozaton működik.Ki lehet cserélni ezt a kapcsolót külön?Hol érdemes megvenni?
Köszönöm!

Offline Csipi

• Adminisztrátor
  • Segített?: +110/-7
« Reply #2 on: 2014 May 30, 07:50:51 am »
Biztos hogy kapcsoló hiba? Biztosítékokat megnézném..
ildipontbretus kukac gmail pont com

Offline tarjoska

• A mester
  • Segített?: +52/-0
« Reply #3 on: 2014 May 30, 08:53:01 am »
Ha maxon megy, akkor a biztije jó kell hogy legyen, az ellenállást kéne megnézni
A "tiszteletbeli szokásos" by Csipi

Offline Pityke

• A mester
  • Segített?: +31/-13
« Reply #4 on: 2014 May 31, 17:15:40 pm »
jól mondja Tarjoska fűtőmotor ellenállás kuka azért van
Ford a márka Ford vezet, Fordnál jobb csak Ford lehet!
Fiesta MK2 1.6D 1984
Fiesta MK6 1.3 2004
Fiesta MK6 ST 2005

Offline FiestaVan

• Újonc
  • *
« Reply #5 on: 2014 June 02, 08:46:02 am »
Köszönöm a válaszokat!Tehát mivel 4-esen megy,így valószinüleg jó a kapcsoló,azt mondjátok.A fűtés ellenállást merre találom?

Offline FiestaVan

• Újonc
  • *
« Reply #6 on: 2014 June 02, 19:34:41 pm »
Köszönöm a válaszokat!Tehát mivel 4-esen megy,így valószinüleg jó a kapcsoló,azt mondjátok.A fűtés ellenállást merre találom?

Közben megtaláltam és ki is cseréltem...
Nem volt egy bonyolult feladat.

Offline tbarka

• Hallott már a fiestáról
  • **
« Reply #7 on: 2014 December 06, 22:33:25 pm »
Kicsit bővebben más is had tanuljon. Az első szériás MK6-ban kesztyűtartó leszed, a középkonzol oldalán az aktuátortól a motortér felé csatlakozó lehúz, majd két csavarral kivehető az előtét ellenállás. Vagy veszel cirka 3 kilóért új után gyártottat, vagy hőbiztosítékot cserélsz rajta a tizedéből. Az enyémben 184 fokos hőbiztosíték volt, 192 fokosra cseréltem, mert egyrészt csak azt kaptam, másrészt az új előtét modulokon is gyárilag azt láttam. Nem forrasztottam, hanem egy sorkapocs segítségével rögzítettem.

Ha már elégett oka is van. Érdemes kikapni a fűtőventilátor motort is és a csapágyak környékét kissé megpucolni, majd valamivel megpróbálni pótolni a kiszáradt, vagy kifolyt zsírzó anyagot. Nem egyszerű történet a ventit kikapni, de célszerű.

Itt találtam hozzá egy kis segítséget: http://www.fusionguru.ru/forum/viewtopic.php?f=106&t=1623
tbarka

Offline stardi

• Hallott már a fiestáról
  • **
« Reply #8 on: 2015 January 03, 13:39:04 pm »
Tbarka köszi ezt a linket. Az én fűtőmotorom néha berregő hangot hallatt. Végre a link alapján nekieshetek és megpróbálom szétszedni, adni neki egy kis zsirzást. Ez nagy segitség volt nekem, köszi!