Én egyáltalán nem díjazom a hűtő takargatást, semilyen körülmények közt sem!
Igen pont egy Skodából van bő tapasztalatom.Ez más téma....
Mikor megvettem a kocsit még a motocraft termosztát volt benne. nyáron jól produkált. De mikor a tél beköszöntött akkor megadta magát. /nem dobtam ki, csak félre tettem./
Vettem bele 2000ft ért ahogyan itt a fiestafórumon emlegették páran, hogy ez milyen jó és ólcsóóóóó.
Elnézést, tisztelet a kivételnek. de ez egy rakás sz_r. mert 3mat cseréltek vissza, és elküldtem jó meleg éghajlatra a kereskedőt.
Tehát nagy mérgemben vettem 4700ftért 1db termosztátot! Mérges voltam mert a ház kupakot letörtem. bontó megoldott.
Láss csodát mert én mindig látom. Minusz 14 fokot mutatott a higanymérő. beindítottam, 1 perc járatás után elindultam. Városon belül 5,6km megtétele után max: 2400-as fordulat váltásnál. /Én nem fingatom hideg motorral./ Ha hiszitek ha nem...... a hőmérőmutató már az N betű alatt van! Tehát már itt látom mikor nyit a termosztát. és ahogy esik vissza a mutató az R betűre.
Ha nincs fagypont akkor csak 3-4km teszek meg és nyit a termosztát.
Tehát ne a hűtőt takargasd, csak egyszer vedd meg a termosztátot drágán és tuti, hogy jó lesz. és ezzel hűséges lesz a kicsi kocsi motorja.
Amint kiérek a városból már az utastérben kellemes az idő. Mind ezeknek köszönhetem, hogy a városi fogyasztásom is csak 7,5 Liter.
Sajnos a Diesel motort nem lehet ezzel orvosolni, mert valóban nehezen melegszik be. Még a 21. századi motoroknál is fenn áll ez a hiba. sok ismerősöm panaszkodik ez ügyben. Ahhoz, hogy normális üzem meleg legyen, mindig nyomni kell.
Egyébként nem muszáj újat venni mert a régit is fel lehet újítani. Nekem bevált!
Vedd ki a rossz termosztátot és vidd haza.
Legalább 5 Liter vizet forralj fel és tartsd forráson. S majd tegyél mellé szintén 5 Liter mély hideg vizet.
A termosztátra köss egy erős cérnát s lógasd a forró vízbe! Várd meg míg kinyit, majd tedd át a hideg vízbe, hogy bezárhasson.
Mind ezt a folyamatot egymás után legalább 30szor ismételd. Hidd el olyan lesz mint az új. Ennek egy hátránya van, minden hideg időszak /tél/ előtt meg kell ismételni.