Author Topic: Fiesta fűtés probléma  (Read 214633 times)

Offline bull84

• A mester
  • Segített?: +42/-0
Re: Fiesta fűtés probléma
« Reply #195 on: 2009 May 23, 20:11:34 pm »
Neked mi a szakmád bmc97? Műszerész ??? Honnan van ez a kütyü???

bmc97

• Guest
« Reply #196 on: 2009 May 23, 20:14:04 pm »
villanyszerelönek tanultam,házilag barkácsoltam

bmc97

• Guest
« Reply #197 on: 2009 May 23, 20:22:08 pm »
ha világit a led a fekete dobozon hidegre kapcsolt fütésnél és meleget fúj,akkor a fütéscsap rosz,ha nem világit hideglevegöre kapcsoláskor,akkor a fütéspanel elektromos panelja rossz,de a kék vezeték tesre kötésével és a kapcsoló bekapcsolásával ki kikapcsolható a fütés! szabályozni nem lehet,vagy ki,vagy bekapcsolva lehet csak a fütés ezzel:(

Offline bull84

• A mester
« Reply #198 on: 2009 May 23, 20:22:27 pm »
Jól sejtem hogy az egy kapcsoló! Vagy kap áramot a cucc vagy nem ezt tudood vele kapcsolni! ::)
bocsi beelőztél
« Last Edit: 2009 May 23, 20:24:02 pm by bull84 »

bmc97

• Guest
« Reply #199 on: 2009 May 23, 20:26:12 pm »
szerinted pozitivot vagy negativót kapcsól a fütéskonzól?

bmc97

• Guest
« Reply #200 on: 2009 May 23, 21:25:19 pm »
igyis kilehet kapcsolni a fütést,a fütéscsap elött áttkell kötni a két csövet

[a csatolmány törölve]

Offline Cincóbincó

• A mester
  • Segített?: +39/-0
« Reply #201 on: 2009 May 24, 09:43:14 am »
fütés-hütés vezérlés tesztelö
Jó a cucc, de én nem tudok ilyent barkácsolni. :-\ Egyébként meg azt nem értem, ha a fűtéscsap rossz, akkor miért vált folyton nagyobb zökkenőknél: Hol mükszik a hideg, hol nem. Mondjuk inkább nem.  :-X Pedig már tök gyakorlottan ugrálok ki a kocsiból a sarut piszkálni. Jó lenne vmi végleges megoldás, de nem úgy hogy a fűtést végleg kiiktatom. A szigszalaggal az a gondom, hogy szoros az egész, nem lötyög, akkor mit ragasszak mihez? Lehet hogy vmelyik vezeték nem érintkezik rendesen? Lehet hogy tök hülyeséget kérdeztem. ::) De ha igen, akkor én nem merek vezetékeket szétszedni, az biztos. Akkor sem ha ilyen jó képeket küldtök róla.
a biliárdbajnok

bmc97

• Guest
« Reply #202 on: 2009 May 24, 13:02:53 pm »
Szia Cincóbincó! A hol müködö,hol nemmüködö fütéscsap lehet elektromos érintkezés,vagy akár a fütéscsap is szorulhat,pl vizkö miatt,vagy a tekercs ami bentvan is lehet menetzárlatos és a kisebb mágneses tér miatt is nehezebben müködhet a fütéscsap belsejében a mozgó "rúd" ami elzárja víz utját. Fütéscsapot nehéz javitani,mert könnyen letörik róla a vizcső csatlakozója,tapasztalatból tudom,és van még négy csavar amit nehéz kiszedni egyben. Lehet még a fütésvezérlö panel hibája is ami a hideg-meleg állitó tekerö alatt van. Amit csináltam azzal behatárható,hol van a hiba,két csatlakozó van rajta,egyiket a fütéscsapra,másikar a fütéscsapra menő saruval kell összekötni! Ha világit a piros led a fekete dobozon hidegre kapcsolt fütésnél,akkor a fütéscsap rossz,ha nem világit a led akkor a fütéscsap elektromos panelja rosz! Ha az elektromos panel rossz,akkor a fekete dobozon a kapcsolóval,kikapcsolható a fütés,de akkor a kék vezetéket fémes helyre kell csiptetni! Nekem sem lehetet a fütést kikapcsolni,sok órámba került mire megtudtam csinálni,mostmár csukott szemmel is ismerem a fütés müködését. Ha kell szivesen odaadom a kis kütyüt ingyen,beszerelése fél perc.

Offline Cincóbincó

• A mester
« Reply #203 on: 2009 May 24, 13:40:08 pm »
Azt hiszem hiába adnád a kütyüt (azért köszi hogy ajánlottad! :notworthy:),de ha Neked sok órádba telt mire rájöttél, nekem napok is kevesek lennének. A saru fellelése is eltartott egy ideig, pedig a képet ott tartottam a kezemben. A fűtéscsapról fogalmam sincs hol lehet, így aztán problémás lehet ez az egész. Ennek egyedül nem mernék nekiállni.  :-[ Pedig vmit tennem kéne, jön a kánikula...
a biliárdbajnok

Offline bull84

• A mester
« Reply #204 on: 2009 May 25, 12:25:55 pm »
Próbáld meg azt hogy amikor meleget fúj akkor kocoktasd meg a fűtéskapcsolót valamivel! Lehet hogy tényleg szorul a tengely és nálad az a baj nem az elektromos érintkezés!

Offline Cincóbincó

• A mester
« Reply #205 on: 2009 May 25, 13:40:06 pm »
A műszerfalon levő kapcsolóra gondolsz?
a biliárdbajnok

Offline bull84

• A mester
« Reply #206 on: 2009 May 25, 14:24:32 pm »
Neeeem azt amiről a sarut le szoktat huzni azt! De a sarut ne huzd le akkor!

Offline Cincóbincó

• A mester
« Reply #207 on: 2009 May 25, 14:33:11 pm »
Jóóóól van na, látod én ilyen kis béna vagyok.  :'( Mit tudom én mit kinek hívnak a motorháztető alatt. Bocsi, ha megviseltem az idegeidet. ::)
a biliárdbajnok

Offline bull84

• A mester
« Reply #208 on: 2009 May 25, 15:54:05 pm »
Ez a neeeeem nem ideges nem volt csk nyomatékos! És én birkatürelmű vagyok :-* :-*

Offline DVZs

• Adminisztrátor
  • Segített?: +56/-9
« Reply #209 on: 2009 May 25, 15:58:28 pm »
Bikatürelmű, nem, bull? :D
D.V.Zs.