Author Topic: lambda szonda kérdés  (Read 13561 times)

Offline fityesz

• Látott már fiestát
  • Segített?: +3/-1
Re:lambda szonda kérdés
« Reply #15 on: 2013 February 28, 13:48:33 pm »
Köszönöm,de azért még kiderítem mi a baj pontosan.Jó lenne tudni,hogy kell kivillogtatni a hibáit.
Mennyi lenne az a jó ár? Azt tudom,hogy 4 vezetékes kell bele.

A kivillogtatás a lambda tekintetében semmit sem ér. Én kivillogtattam előtte, 11-es kódot dobott mindkét alkalommal. Vagyis azt állította az ECU, hogy hibátlan a rendszer. Közben meg a lambda kukás volt.

Ha kokszos a lambdás, akkor lambda csere attól függetlenül, hogy mi okozza. Hiába szünteted meg a hibát ugyanis, ha a lambdát nem cseréled ki.

A villogtatásnak annyiban van értelme, ha arra gyanakszol, hogy nem a lambda hibája okozta a túl dús keveréket és vele az elkokszosodást, hanem más (ECU, injektor). Viszont ezeket a hibákat a tároló nem fogja jelezni. Az ECU a saját hibáját valószínűleg nem veszi észre, az eresztő injektor meg mechanikai hiba, hibakódot nem generál közvetlenül.

A legegyszerűbb, ha veszel egy új szondát és kicseréled. Mármint, ha nem magadnak szerelsz, mert a sok szervízes hibakeresés jelentős összegbe kerülhet az autó értékéhez mérten.

Ha magadnak csinálod, akkor más tészta.

Offline Bencur13

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +3/-0
« Reply #16 on: 2013 February 28, 14:28:18 pm »
Köszönöm,de azért még kiderítem mi a baj pontosan.Jó lenne tudni,hogy kell kivillogtatni a hibáit.
Mennyi lenne az a jó ár? Azt tudom,hogy 4 vezetékes kell bele.

10e postával együtt. Eredeti Bosch gyártmányú planár zirconia szenzor fej...
'92 1,3 3a. Piros Fiesta Calypso tetővel!
+Bicskakulcs project :) Vót

Offline Bencur13

• Vezetett már fiestát
« Reply #17 on: 2013 February 28, 14:29:49 pm »
A kivillogtatás a lambda tekintetében semmit sem ér.

Ez ebben a formában nem teljesen igaz. A villogtatáskor igenis írja a dús keveréket, ha már a tűréshatáron túl van. Ott másért nem írta Neked... Lehet, hogy még csak lusta volt, de még működött...

Offline fityesz

• Látott már fiestát
« Reply #18 on: 2013 February 28, 19:04:09 pm »
Ez ebben a formában nem teljesen igaz. A villogtatáskor igenis írja a dús keveréket, ha már a tűréshatáron túl van. Ott másért nem írta Neked... Lehet, hogy még csak lusta volt, de még működött...

Hát nem tudom. A gyári fogyasztási adat városban 6.8. Ha rászámolom, hogy 18 éves az autó és hogy optimista a katalógusadat (1-1 liter plusz), akkor is csak 8.8-nál járok. A fogyi viszont volt 10 liter is.

Láttad a képet. Az nem lusta volt, hanem halott. :laugh:

Szerintem kellett volna észlelnie bőven.

Offline Roli77

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +0/-0
« Reply #19 on: 2013 February 28, 23:11:38 pm »
És akkor lehet tudni,hogy kell kivillogtatni a hibát.Vezetéket kapcsolóval meg izzóval kaptam kölcsön és azt is tudom
hol vannak a csatlakozók,csak nem tudom használni.Esetleg ha ezt megírná valaki azt megköszönném.

Offline fityesz

• Látott már fiestát
« Reply #20 on: 2013 March 01, 10:00:39 am »
És akkor lehet tudni,hogy kell kivillogtatni a hibát.Vezetéket kapcsolóval meg izzóval kaptam kölcsön és azt is tudom
hol vannak a csatlakozók,csak nem tudom használni.Esetleg ha ezt megírná valaki azt megköszönném.

Én ez alapján csináltam, nekem működött.

http://www.ndsmondeo.hu/fitting/fcode_am/fcode_am.htm

Offline Roli77

• **
« Reply #21 on: 2013 March 01, 11:37:40 am »
Köszönöm az infót,holnap rámegyek,majd megírom a z eredményt.

Offline Bencur13

• Vezetett már fiestát
« Reply #22 on: 2013 March 01, 12:44:18 pm »
Én ez alapján csináltam, nekem működött.

http://www.ndsmondeo.hu/fitting/fcode_am/fcode_am.htm

Mondeonál működött nekem is, a Fiesta viszont nem köpi az infókat...

Offline fityesz

• Látott már fiestát
« Reply #23 on: 2013 March 01, 19:41:22 pm »
Mondeonál működött nekem is, a Fiesta viszont nem köpi az infókat...

Hát infókat azt nem köpköd ez se, csak a 11-es kódot. (nincs hiba)

De működik, ki lehet olvasni.

Offline Roli77

• **
« Reply #24 on: 2013 March 03, 11:29:00 am »
Helló.
Sajnos nem jutottam eredményre.Két csatlakozót találtam egy fehéret és egy pirosat.A fehér nem csinált semmit,a piros is csak annyit,hogy megmozgatta azt a behúzó relét vagy micsodát ,amit a gyújtás ráadásakor szokott csinálni.
Beindítottam a motort is,akkor meg nagyon egyenletlenül járt.Bár én nem 1w-os izzót használtam,hanem ledet.Nem tudom ez jelent-e valamit.

Offline fityesz

• Látott már fiestát
« Reply #25 on: 2013 March 03, 11:36:43 am »
Helló.
Sajnos nem jutottam eredményre.Két csatlakozót találtam egy fehéret és egy pirosat.A fehér nem csinált semmit,a piros is csak annyit,hogy megmozgatta azt a behúzó relét vagy micsodát ,amit a gyújtás ráadásakor szokott csinálni.
Beindítottam a motort is,akkor meg nagyon egyenletlenül járt.Bár én nem 1w-os izzót használtam,hanem ledet.Nem tudom ez jelent-e valamit.

Én izzót használtam. Először behúzza a relét, aztán elkezd villogtatni pár másodperc múlva.

Szerintem neked is elkezdte (a relé behúzás erre utal), csak a led nem tetszett neki. Próbáld meg izzóval. ;)