Author Topic: Téli tárolás akkumlátor nélkül?  (Read 2683 times)

Offline mijo81

• Újonc
  • *
  • Segített?: +0/-0
Téli tárolás akkumlátor nélkül?
« on: 2012 December 05, 12:00:50 pm »
Helló
Van egy 1,3-as :ford: Fiestám amit a téli szezonban a szabad ég alatt kellene tartanom elég zord körülmények közt.
(kb -20 vagy -25C' sok hó és szél) Erre az ídőszakra érdemes kivenni az akksit? Az immo és a központi zár nem felejti el a kulcsot? Ti mit tennétek?

Offline msi

• Ült már fiestában
  • Segített?: +4/-0
Re:Téli tárolás akkumlátor nélkül?
« Reply #1 on: 2012 December 05, 15:04:19 pm »
Szia nem fogja elfelejteni a kulcsot ha kiveszed az aksit, csak a motormanagement fogja újratanulni a dolgokat az első indításkor. Szerintem kár lenne kivenni az aksit, ha szereznél egy szövet vagy műanyag ponyvát az autóra (a rendszámtáblád nem takarnád le) akkor meg tudnád védeni a fényezést, valamint pára/hó/eső/szél ellen (tuti találsz t*scos, a*chanost,... picipénzért).

Offline mijo81

• Újonc
  • *
  • Segített?: +0/-0
« Reply #2 on: 2012 December 05, 15:44:02 pm »
Letakarásra én is gondoltam,csak azt nem tudom az akksi mennyire bírja,lehet hogy néha-néha járatni kellene,hogy kicsit rátöltsön? Mennyit ér alapjáraton a töltés?

Offline msi

• Ült már fiestában
  • Segített?: +4/-0
« Reply #3 on: 2012 December 05, 16:08:40 pm »
Alapjáraton kb. 6-8 perc után kezdene (elméletileg) rendesen aksit tőlteni, viszont a hosszú alapjárat savasíthatja az olajat (totalcar szerint) és nem tesz jót a motornak.

Offline TPoT

• A Fiestás
  • *
  • Segített?: +12/-1
« Reply #4 on: 2012 December 05, 23:42:54 pm »
Vedd ki az akksit.
Jó neki, ha fagymentes helyen tárolod (szobahőfok lenne az ideális)-és ha havonta egyszer felrakod rá a töltőt, semmi gondod nem lesz vele............feltéve, ha gondozásmentes...   :)

Ha bent hagyod, az megdöglik tavaszig.....  :(