Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Nem vagyok lusta, már 1hete foglalkozom a témával, inkább leírom, hogy mit hogyan csinálok és utána, hogy mi a gondom.
30-35 fok meleg van, ablakok fel, klíma be, de csakis belső keringtetéssel, venti 2es fokozaton, lábra és arcra irányítva. Kb. 20-30 perc használat után kikapcsolom a klímát, kikapcsolom a belső keringtetést, de a ventilátort még hagyom. Ekkor kezdődik a probléma. Valami iszonyatos fülledt büdös kezd kiáradni a nyílásokból.
Az autó 1 hete esett át a 2. éves kötelező szervízen, ahol kiemeltem ezt a problémát. Annyit mondtak, hogy klíma karbantartása esetleg pollenszűrő csere helyreteszi a masinát. Persze ennek ára van. Hát jól van, mondom én.
Néhány óra múlva kocsit elviszem, erre büdösebb, mint mikor odavittem. Megyek vissza, mire közlik velem, hogy ennél többet nem tehetnek. A számlán amit adtak nem szerepelt a pollenszűrő csere. 15 perc vita után otthagytam őket.
Neten elkezdtem a téma után olvasni és ki is próbáltam a tippeket. Kezdtem a pollenszűrő cseréjével. Gázpedált leszereltem, oldalsó műanyagot nem kicsavartam, hanem kipattintottam, mert örökmenetes volt (már itt sejtettem, hogy nem nyúltak hozzá...), megdöbbenve látom, hogy nemhogy nem cserélték, de nincs is benne a pollenszűrő. No problémó, olvastam róla, hogy gyárilag nincs. Na mondom, akkor rakjuk rendbe. Fogtam ezt a habos klímatisztító sprayt és leírtak szerint, plusz amiket olvastam fórumokon, használtam. Közben elmentem venni pollenszűrőt, hiszen, hamár szétkaptam a kocsit, legalább rakok bele. Megvolt minden, gép összerak, beindít, működik minden.
Ennek örültem, mert életemben először nyúltam kocsihoz. Na, akkor irány egy hosszabb út. Klíma be. Majd leállításnál még mindig van az a kellemetlen szag, bár már veszített az intenzításából.
Valaki tud erre egy végleges megoldást vagy örökre ettől kell szenvednem? Nem értem mi lehet a baj. Vagy idővel el fog múlni a szag? Nincs kedvem minden héten szétszerelni a kocsit. Kérlek titeket, ajánljatok valamit, mert kezdem elveszíteni a hitemet. Ráadásul egy haverommal együtt vettük a kocsinkat, neki is ugyanez a típus van, még a rendszám is csak 2 számmal tér el, annyi különbség van, hogy neki soha semmi baja nincs a klímával.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv: Rétibika