Sziasztok!
Én is most pont hasonló probléma miatt jöttem az oldalra.
Az autó 2003-as, 1.3-as benzines.
A jelenség azzal indult, hogy egy nagyon esős hétvégén elindultunk hazafelé Siófokról, és az autó pár perc után nem akart menni, ha nyomtam a gázt inkább lassult, ha elengedtem mintha 'gyorsult' volna (gondolom sima gurulás). Megálltunk, vártam egy 15 percet alapjáraton, aztán elindultunk, akkor ment, de az autópályán 120 fölé nem ment, hiába nyomtam padlóig ... aztán egy 10 perc után egyszer csak elindult és kilőtt mint egy rakéta.
Azóta esős időben ki szokott gyulladni a sárga motorhiba jelző led. Ha kiszárad az autó akkor meg nem világít.
Jelenleg az a helyzet, hogy ugyanezt a gázra lassulós dolgot produkálja néha, aztán ha megállok, akkor alapjáraton elkezd lemenni a fordulat 900 alá, rángat az autó, aztán hirtelen felugrik 1300-ra ... majd megint le, rángat, majd megint fel. Ilyenkor leállítom, újra beindítom, alapjárat normálisnak tűnik, elindulok, néha innentől megy, néha ugyanúgy lassul gázra és a fordulat ingadozás.
Volt olyan, hogy ugyanezt csinálta, aztán egyszer csak rángott egyet, kigyulladt a motorhiba jelző és elkezdett normálisan menni.
Legutóbb két napja használtam volna az autót egy hét állás után, mert betegek voltunk itthon, alapjáraton rendesen ment, mentem vele pár km-t a feleségemért, ott vártam rá 10 percet, aztán elindultunk és 3 perc után elkezdte. Nem segített a motor leállítás, hazáig kettesben ketyerésztem.
A szervizesemmel még nem tudtam megnézetni, mert akármikor voltam nála vagy vittem volna emiatt, már nem világított a led vagy ment rendesen
Nekem is lambdaszonda problémám lehet?
A jövőhéten elviszem a szervizbe, hátha rájönnek mi a gondja.