Author Topic: mk6 remegö alapjárat  (Read 17736 times)

Offline digi

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +0/-0
mk6 remegö alapjárat
« on: 2012 July 03, 11:55:56 am »
Sziasztok mostanában üzem melegen 700 as fordulatszám alá esik néha de azonnal vissza jön ennek eredménye hogy remeg a motor és be rázza a bodét is nem hiszem hogy alapjárati motor mert akkor inkább fel pörögne  vagy nem ? már gondoltam hogy dugulás de most let cserélve minden szürö olaj és gyeretya is valaki tud mondani valamit mi lehet elöre is meg köszsönöm Üdv Digi

Offline Sebyyy

• Ült már fiestában
  • Segített?: +7/-1
    • MakroCar- Ford Alkatrész Webáruház
Re:mk6 remegö alapjárat
« Reply #1 on: 2012 July 03, 19:16:57 pm »
Ha benzines akkor folytószelep tisztítás...
www.makrocar.hu
Ford Alkatrész Webshop
info@makrocar.hu
Tel:30 502 5997 www.facebook.com/makrocarfordalkatresz

Offline digi

• **
« Reply #2 on: 2012 July 05, 08:51:24 am »
Köszi a tipet 1.3 benzin és azt holl találom injektor tisztitó nem jó bele ????

Offline xinosz

• Újonc
  • *
« Reply #3 on: 2014 March 06, 18:36:25 pm »
Helló minden olvasónak! fiesta2002 barátunktól kértem segítséget, mivel a motor beindítása után pár perccel elkezdett ingadozni az alapjárat (meleg motorral is), volt hogy hullámzott 600 és 900 között le-föl egymás után 3-4-szer, de volt olyan is, hogy az egyik pillanatban le akart fulladni, mintha hirtelen terhelést kapott volna de abban a pillanatba felugrott 1300 környékére, majd rögtön vissza normálisra! Az kocsi Mk6 2003-as
 1.3 benzines.
Szia Xinosz,

A Te problémáddal kapcsolatban azt gondolom, hogy akkor jön ez az ingadozás, amikor egy bizonyos motorhőfokon a szabályozás átáll hideg üzemre.

Mi lehet az oka?
- lehet pl. az alapjárat szabályozó. Amikor a motor eléri a hőfokot, az elektronika egy kicsit kevesebb levegőt kér, az alapjárat szabályozótól. De ha az szorul, akkor egy ideig nem reagál, aztán nagyot zár. Szóval a szorulás miatt túl durván szabályoz. Egyesek időnként tisztítani szokták az alapjárati motort, de én inkább időnként meg szoktam járatni. Egy enyhe emelkedőn elveszem a gázt és hagyom, hogy az autó alapjáraton küzdje fel magát. (Csak meleg motornál és csak pár tucat métert.) Akkor a szabályzó teljesen kinyit, majd gázadásra bezár. Egy kicsit megjáratja magát. Megpróbálhatod azt is, hogy egy kis állandó gázadással helyettesíted az alapjárati motort, hogy akkor javul-e a helyzet.

Más:
- lehet, hogy a hiba a benzin levegő arány szabályozásban van. Ez az egy-két perc pont az az idő, ami után az első szonda elkezd dolgozni. A PCM a betáplált értékek helyett a szenzorok jelei alapján kezdi a keveréket számolni. Ha itt valami baj van, pl. a  légmennyiségmérővel (nyomásmérő a szívócsöben), vagy az első lambdaszondával, vagy a  pillangószelep potméterével, vagy az injektorokkal, akkor először rossz lesz a benzin-levegő arány, amit a kompjuter durván korrigál. Azután megtalálja a helyes értéket, főleg amikor a második lambdaszonda is elkezd dolgozni.
Legjobb lenne OBDII műszerrel kimérni, hogy melyik szonda milyen jelet ad. Vagy próbaképpen lehúzni az első lambdaszonda vezetékét. (persze akkor lesz hibajelzés, de előbb utóbb elmúlik.)
Hirtelen ennyit tudtam kiokoskodni.
Cserébe, csak annyit kérnék, hogy írd meg a fórumba, hogy mik a fejlemények, hogy más is hasznosítsa. (Ezt a levelet is idézheted, ha akarod.)

Üdv
fiesta2002

A diagnosztika kimutatta, hogy a probléma az első lambdaszondával van, kezdi megadni magát, késik a jele, alacsonyabb feszültségek között ingadozik mint kéne, ezért elavult és helytelen infót ad a számítógépnek, így helytelen lesz a keverés az adott pillanatban! Ezzel járó hibakód pedig P0134
« Last Edit: 2014 March 06, 18:58:36 pm by xinosz »

Offline LazaHunter

• Újonc
  • *
« Reply #4 on: 2014 March 16, 00:00:10 am »
Sziasztok!

Én is most pont hasonló probléma miatt jöttem az oldalra.

Az autó 2003-as, 1.3-as benzines.

A jelenség azzal indult, hogy egy nagyon esős hétvégén elindultunk hazafelé Siófokról, és az autó pár perc után nem akart menni, ha nyomtam a gázt inkább lassult, ha elengedtem mintha 'gyorsult' volna (gondolom sima gurulás). Megálltunk, vártam egy 15 percet alapjáraton, aztán elindultunk, akkor ment, de az autópályán 120 fölé nem ment, hiába nyomtam padlóig ... aztán egy 10 perc után egyszer csak elindult és kilőtt mint egy rakéta.

Azóta esős időben ki szokott gyulladni a sárga motorhiba jelző led. Ha kiszárad az autó akkor meg nem világít.

Jelenleg az a helyzet, hogy ugyanezt a gázra lassulós dolgot produkálja néha, aztán ha megállok, akkor alapjáraton elkezd lemenni a fordulat 900 alá, rángat az autó, aztán hirtelen felugrik 1300-ra ... majd megint le, rángat, majd megint fel. Ilyenkor leállítom, újra beindítom, alapjárat normálisnak tűnik, elindulok, néha innentől megy, néha ugyanúgy lassul gázra és a fordulat ingadozás.

Volt olyan, hogy ugyanezt csinálta, aztán egyszer csak rángott egyet, kigyulladt a motorhiba jelző és elkezdett normálisan menni.

Legutóbb két napja használtam volna az autót egy hét állás után, mert betegek voltunk itthon, alapjáraton rendesen ment, mentem vele pár km-t a feleségemért, ott vártam rá 10 percet, aztán elindultunk és 3 perc után elkezdte. Nem segített a motor leállítás, hazáig kettesben ketyerésztem.

A szervizesemmel még nem tudtam megnézetni, mert akármikor voltam nála vagy vittem volna emiatt, már nem világított a led vagy ment rendesen :(

Nekem is lambdaszonda problémám lehet?

A jövőhéten elviszem a szervizbe, hátha rájönnek mi a gondja.
« Last Edit: 2014 March 16, 00:03:02 am by LazaHunter »

Offline Ödön1115

• Ült már fiestában
  • Segített?: +8/-0
« Reply #5 on: 2014 March 16, 12:51:24 pm »
Szia LazaHunter!
Szerintem szerezz gyujtogyertya kàbelt ès
egyenkènt cserèlgesd melyik lehet a rossz. 
Nekem attól produkàlta ezt.
Àthúzott. Egy próbàt megèr.
Üdv.
'03 Fiesta Mk6 1.3  8V 
'95 Mondeo Mk1 1.6 16V 
'03 Focus Mk1 1.8 TDCi
( '88 Fiesta Mk2 1.6 D )

"Örülj neki fiam, neked már nem lesz kis Polskid...."

Offline nanus

• Újonc
  • *
« Reply #6 on: 2014 April 12, 15:37:15 pm »
Sziasztok!
2004/1.3 fiesta benzines .Meleg  motornál alapjárat  nincs,motor leáll .Pár újrainditás után megint rendben,majd újra nincs illetve előrordult hogy 1500-2000 -ig is pörgeti magát.Nem ir ki hibajelzést ....utoljára 98-as lett tankolva bele Mol-nál.
Még annyi hogy inditás után szinte állandó benzinszag jelentkezik .....folyást nem látok (nem vagyok nőgyógyász :D)

Próbálkozom(- üljünk be az autóba, tegyük be a kulcsot, de még ne fordítsuk el
- tartsuk lenyomva a műszerfalon található, kilométerek nullázására használatos pöcköt, közben adjuk rá a gyújtást
- pár másodperc múlva megjelenik a test felirat a kijelzőn, majd gauge módban felvillannak a lámpácskák és maximálisan kitérnek a mutatók. A pöcköt elengedhetjük
Ezutána következő funkciók jelennek meg, a lenyomások számától függően: )

mit ir ki ....mond ez valakinek valamit?

0850
EE 85
CFI 80
CF2 00
CF3 00
d262-dtC "ez felváltva villog ha jól emlékszem?"
dtc-none  "ez felváltva villog ha jól emlékszem?"
e 0000
FP 1192-93
FPT 192

van még de arra már lusta voltam leirni..

FP 1192-93      Catalysator -illetve lambda szonda?????? okozhatja ez a fenti tüneteket ? mot hibajelzés nincs mióta ki lett ütve igaz csak 130 km van benne azóta .....gondolom ez szörvíz....

« Last Edit: 2014 April 12, 18:27:03 pm by nanus »

Offline fiesta2002

• A mester
  • Segített?: +75/-0
« Reply #7 on: 2014 April 14, 23:14:02 pm »
Próbálkozom(- üljünk be az autóba, tegyük be a kulcsot, de még ne fordítsuk el
- tartsuk lenyomva a műszerfalon található, kilométerek nullázására használatos pöcköt, közben adjuk rá a gyújtást
- pár másodperc múlva megjelenik a test felirat a kijelzőn, majd gauge módban felvillannak a lámpácskák és maximálisan kitérnek a mutatók. A pöcköt elengedhetjük
Ezutána következő funkciók jelennek meg, a lenyomások számától függően: )
Ez a Self-Diagnostic Mode

D262=U1262  "Communications Bus Fault".
De nem hiszem, hogy ez okozza a hibáidat. Ez lehet, hogy csak egy pillanatnyi érintkezési zavar.
És a Self-Diagnostic Mode csak a műszerfallal kapcsolatos hibákat írja ki. A motorrral kapcsolatosakat nem.
Mi volt a hibakód, amit töröltek?

« Last Edit: 2014 April 14, 23:24:49 pm by fiesta2002 »
Mk6 1.3 benzin

Offline nanus

• Újonc
  • *
« Reply #8 on: 2014 April 21, 21:49:30 pm »
Állitólag katalizátorhibát jelzett......a lámpa 600km után ujra világít ....pályán kicsit meghajtva (megy ez 170-et négy.személlyel :D vagy csak az óra rossz gg) kellene egy jó szervíz ahol megnéznék és kiolvasnák azt a fránya hibát.

Offline szbattl

• **
« Reply #9 on: 2014 August 09, 19:07:37 pm »
Sziasztok!

Van egy 2005 1.3 benzin comfort fokozatú  :ford:  fiestám és az vele a gond, hogy  egy bizonyos idő után és km megtétel után ez főként Debrecenbe menetel 20 km aztán Debrecen városában közlekedve illetve ha hosszabb távra megyek előjön rajta, de nem mindig az alapjárat 800ról felmegy 1500-ra és egyáltalán nem akar lemenni csak ha leállítom és vissza indítom akkor beáll, meg ha meleg motornál gázt adok álló helyben akkor  amikor vissza fele esik a mutató megáll 1000-nél majd lejeb  esik olyan 800-900-ra  az alapjárati motort már kitisztítottuk és már a 2ik flakon injektor tisztítót töltöttem bele(megjegyzem akkor nem csinálta ezt) tehát tanácstalan vagyok ,hogy mi lehet a baj ??????!!!! ??? ???

Másik mindenkinek normálon áll még 40 fok melegben is a hőfok mutató vagy is kijelző és a ventilátor  egyáltalán nem megy vagy csak nekem?????? ??? ???

Valami ötlet?? ??? ???

A válaszokat köszönöm előre is!

Offline fiesta2002

• A mester
« Reply #10 on: 2014 August 10, 15:36:16 pm »
... az alapjárat 800ról felmegy 1500-ra és egyáltalán nem akar lemenni csak ha leállítom és vissza indítom akkor beáll, meg ha meleg motornál gázt adok álló helyben akkor  amikor vissza fele esik a mutató megáll 1000-nél majd lejeb  esik olyan 800-900-ra  ...

Másik mindenkinek normálon áll még 40 fok melegben is a hőfok mutató vagy is kijelző és a ventilátor  egyáltalán nem megy vagy csak nekem?????? ??? ???

Mivel az alapjárati motor ki lett tisztítva, akkor azt mondanám, hogy a pillangószelep akad. Vagy kikopott a tengelye.

De az, hogy újraindítással megjavul (anélkül, hogy hozzáérnél a gázpedálhoz) kicsit mégiscsak alapjárati motorra utal.
Próbáld ki, hogy egy enyhe emelkedőn gázadás nélkül, alapjáraton felmész. Ez jól megjáratja az alapjárati motort.

Esetleg hamis levegő. Érdemes megmozgatni a kartergáz csöveket. Hamis levegő jöhet a kartergáz levegőztető, un. PCV szelepen keresztül is.
Mk6 1.3 benzin

Offline Ödön1115

• Ült már fiestában
« Reply #11 on: 2014 August 10, 17:40:20 pm »
Szia  Fiesta2002!

Hasonló a problémám, de nekem olyan 60km után fordult elő mostanság az említett probléma.
10000 km lehet az új alapjárati motoromban, idén 2x tisztítottam.
Amikor a szelepfedél tömítést cseréltem korábban, akkor találkoztam ezzel az általad említett PCV szeleppel.
Ha feljön újra a probléma, egyszerre leszedem a design elemet(légszűrőház), és megtisztítom.
Féktisztító nem károsítja?

Örülök, hogy feljött a téma! Köszi a segítséged!  :notworthy:

üdv. M.Á.
'03 Fiesta Mk6 1.3  8V 
'95 Mondeo Mk1 1.6 16V 
'03 Focus Mk1 1.8 TDCi
( '88 Fiesta Mk2 1.6 D )

Offline fiesta2002

• A mester
« Reply #12 on: 2014 August 12, 04:19:40 am »
Szia!

Nem árt neki. Minden fémbol van benne. De ha eltort a rugo, es razasra lotyog, akkor muszaj cserelni.

Ha leveszed a muanyag dobozt, a labait erdemes szilikon zsirral megkenni. En nalam igy van es konnyeden le lehet kapni.  :)
« Last Edit: 2014 August 12, 04:25:32 am by fiesta2002 »
Mk6 1.3 benzin

Offline Ödön1115

• Ült már fiestában
« Reply #13 on: 2014 August 12, 12:56:22 pm »
Szia Fiesta2002!

Még egyszer is nagyon köszi a segítséget! Megnézem, ha jól emléxem kotyogott amikor szétkaptam.

A fedél tatóra menő gumibakokat szoktam zsírozni, szerettem leszerelni sűrűn.  :P
Sajnos a legelején napi szinten lekaptam, mert mindig valami hüleség volt a géppel.
Szerencsére csak kisebbek,  a para volt inkább nagyobb.
A bemutatkozóban írtam az ország legolcsóbb Fiestájának történetét.  :)

Köszi a segítségedet, és a gyors válaszod.

M.Á.
'03 Fiesta Mk6 1.3  8V 
'95 Mondeo Mk1 1.6 16V 
'03 Focus Mk1 1.8 TDCi
( '88 Fiesta Mk2 1.6 D )

Offline Ödön1115

• Ült már fiestában
« Reply #14 on: 2014 August 14, 18:41:19 pm »
Szia Fiesta2002!

Jól emlékeztem, kotyog a technika.
Már meg is rendeltem az újat, 4700.-, de a gumi tömítést azt nem (+2500.-).
Szerintem jó állapotban van, ha méretpontos lesz akkor tömíteni fog.

Jövőhéten lesz meg. Várom  8)

üdv.
'03 Fiesta Mk6 1.3  8V 
'95 Mondeo Mk1 1.6 16V 
'03 Focus Mk1 1.8 TDCi
( '88 Fiesta Mk2 1.6 D )