Author Topic: Calypso tető  (Read 33892 times)

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
Re:Calypso tető
« Reply #45 on: 2011 January 25, 15:17:04 pm »
pontosan ahogy Ryan is mondja, 2006 óta cabriozom, és találkoztam már egy pár calypso tetős fiestával, mazdával is. nem kell bemutatni milyen ;)

Offline Bencur13

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +3/-0
« Reply #46 on: 2011 January 25, 15:40:37 pm »
pontosan ahogy Ryan is mondja, 2006 óta cabriozom, és találkoztam már egy pár calypso tetős fiestával, mazdával is. nem kell bemutatni milyen ;)

Pontosan, ahogy Ryan is, Te is a lényeget ragadtad ki. ;) Nemhogy akkora lyukat nem tudsz azon a tetőn vágni, de még a tető sincs akkor, mint amekkora lyukat vágott az az állat...
'92 1,3 3a. Piros Fiesta Calypso tetővel!
+Bicskakulcs project :) Vót

Offline Matthewben

• Látott már fiestát
  • Segített?: +0/-0
« Reply #47 on: 2011 October 02, 21:56:26 pm »
Tudnátok nekem segíteni? Ilyen tetőm van nekem is és már 3X-ra tört el!! Nem tudtok véletlenül ilyen bontott tetőt valahol-valakinél?

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #48 on: 2011 October 18, 13:19:09 pm »
sajnos lesni kell a netet, nem te vagy az első aki keres ilyet és eltört az utóbbi időben neki is sokadszorra már. mazdából is lehet találni néha, szal ne csak fordhoz keress mazdából is jó.

RyAn

• Guest
« Reply #49 on: 2011 October 18, 19:21:24 pm »
megkockáztatóm h még talán a Renault Twingo teteje is jó lehet hozzá.
meg kell nézni hátha ! szemre ugyanaz!

Offline kombusz

• A mester
  • Segített?: +33/-8
« Reply #50 on: 2011 October 18, 21:59:36 pm »
multkor volt fenn vaterán egy
de elég ritka

Offline Matthewben

• Látott már fiestát
« Reply #51 on: 2011 October 23, 16:02:28 pm »
A vaterásat voltam megnézni, de sajnos szakadt volt és szorult nagyon! :(

De nagyon köszi a válaszokat! Kutatok tovább... :S :(

Offline Bencur13

• Vezetett már fiestát

Offline Matthewben

• Látott már fiestát
« Reply #53 on: 2011 December 18, 23:19:47 pm »

Offline Matthewben

• Látott már fiestát
« Reply #54 on: 2012 February 21, 14:10:00 pm »
Sziasztok!!

Sajnos a mai napig nem sikerült tetőt szereznem! :( De lenne egy kérdésem a témával kapcsolatban. TWINGO tekerős (manuális) tetőt néztem bontottan. Szerintetek rátudom rakni? Azért kérdezem, mert láttam nagyon sok calypso tetős twingot és elvileg a tető kiképzésük emiatt megegyezik. Igaz lehet ez a manuális tető kiképzésénél is?

Offline Bencur13

• Vezetett már fiestát
« Reply #55 on: 2012 April 03, 08:24:25 am »
Pedig vanik ilyen totyik. ;D :laugh:

takee

• Guest
« Reply #56 on: 2012 April 03, 08:37:10 am »
Akkor töröltem a másikat.

Már értem miért nem találtam itt semmit. Nincs ebben az öt oldalban semmi érdemi infó a Calypso tetőről. :o

Akinek nem, vagy nem jól, esetleg nehezen csukódik, annak szólok, hogy a ponyva összehúzódása a baj. A sok UV sugárzás miatt a ponyva szélei összehúzódnak ( nálam 2-2, összesen 4 centit), amitől a ponyva megrövidül (nálam 1.5 centit). Ez pont elég ahhoz, hogy elől ne csukódjon be. Ha hátul kicsavarjuk a 4 rögzítő csavart, akkor jó lesz, csak hátul lesz "picit" huzatos.
Átmenetileg jó egy kacifántos (előre-hátra mozgó, de felfelé nem engedő), ponyvából és acéllemezből készített távtartó, de hosszútávon az újrahúzás a megoldás.

Valamikor késő tavasszal újra fogom húzatni bordó gyöngyvászonnal, mert nagyon jó dolog ez a tető.

takee

• Guest
Re: Calypso tető
« Reply #57 on: 2012 April 03, 08:46:41 am »
nem viccelek halál komolyan mondom. elöregedett a tető, vagy nem zártad be rendesen. sajnos ezek ilyenek, 4 éve cabriozok, 4 éve minden eső után vizes az összes ülés a kocsiban én már megszoktam, nem mondom hogy szeretem, de ez belefér az élménybe :D

Ezen marha jót röhögtem!  ;D

Xar a tetőd és beázik? Szokd meg! Ez aztán a jótanács.  ???
Azért, mert te igénytelen vagy, mi ugye még lehetünk igényesek?  ;)

Szerencsére van olyan kabriós is, aki nem így áll hozzá és megkeresi/kijavítja a hibát. A vízben tocsogó ülésű kabrió ugyanis nem gyári és nem megszokandó jelenség.

Akinek ázik az 3 dolgot nézzen meg a Calypson.

1. Szedje le a tetőkárpitot és nézze meg a 4 sarokban a vízelvezető csöveket. Le tudnak csúszni és repedeznek is. Érdemes Mondeo/Scorpio csőre cserélni, azok masszívabbak. Szódával kell tesztelni, hogy van-e dugulás. Ha van, akkor csere.

2. Elég hosszú-e a ponyva (nem ment-e össze) és mind a 4 oldalon felfekszik-e a szigetelésre a keret. Ha nem, akkor ponyvacsere.

3. Maga a tetőkeret szorosan van-e rajta a tetőlemezen. 8-as alátétes anyák rögzítik a kárpit alatt, le tudnak lazulni azok is.

Meg ugye a ponyva maga. Ha repedezett, akkor azon bemegy a víz. Oda átmenetileg jó a fekete sziló, de idővel úgyis áthúzás lesz.

És a karbantartás. Az a ponyva repedezik és szakad, amelyik nem elég rugalmas. Gumi éás tetőápolóval havont át kell kenni, különben kiszívja a nap és repedezni fog.

Olyan tanácsokat meg ne adjunk, hogy "ha ázik a Calypso, akkor szokd meg", mert ezzel elriasztjuk az egyszerű júzert az élménytől és erősítjük azt a marhaságot, hogy a cabrió mindig beázik. Ez egyrészt nem igaz, másrészt aláássa azok munkáját, akik érdemben javítanak beázó kabrió tetőt.

Mert a jól javított és helyesen karbantartott kabrió nem ázik be.
« Last Edit: 2012 April 03, 08:51:21 am by takee »

RyAn

• Guest
« Reply #58 on: 2012 April 03, 11:46:34 am »
mert pont bordoval huzatod ujra?

Offline Bencur13

• Vezetett már fiestát
« Reply #59 on: 2012 April 03, 12:16:07 pm »
Már értem miért nem találtam itt semmit. Nincs ebben az öt oldalban semmi érdemi infó a Calypso tetőről. :o

Újonc barátunk nem ismerheti a múltat: ;D

Volt egy korábbi, ideiglenes fórum, ahol jómagam is rengeteg hasznos infót körmöltem le.
Sajnos azok az infót meggondolatlanul mentek a levesbe, és ide már nem lettek átmásolva.:(
Ez sok mindenre igaz...