Author Topic: rángat,lefullad,EAC fail  (Read 17610 times)

biggiephoto

• Guest
Re:rángat,lefullad,EAC fail
« Reply #15 on: 2012 February 18, 15:19:09 pm »
Friss hírek!

AC pumpa cserélve, téli gázolaj tankolva, de még mindíg nem tökéletes. Egyszer indul, egyszer nem. ?
Ma reggel még hideg sem volt.
A kis kézi pumpánál az átlátszó csőben még mindíg nincs anyag amikor reggel megnézem a csövet.
Igyaz, most csak 5X pumpáltam és megindult az anyag de egyszer sem szeretném!!!
Látok benne buborékot is, ami szerintem nem normális. Vagy igen?
Hiába mondom a szerelőknek, hogy esetleg ott lehetne a hiba forrása, mindenki mást mond.
Lehet, hogy azt kéne a csövekkel meg mindennel együtt kicserélni? Nem tudom.
Hétfőn viszem a Ford-hoz! Elegem van a találgatásokból! Megnézetem ott és kíváncsi vagyok mit
mondanak.

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!  Elegem van!

Offline gaba6

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +3/-1
  • gaba06
« Reply #16 on: 2012 February 18, 19:38:16 pm »
Hát igen,ez sokminden lehet.Vidd szervízbe Fordhoz.Amit még +ba ajánlok,hogy egy MEGBÍZHATÓ szerelővel vegyétek ki a baj megtudása,és javitása után a tankot és öntsétek ki a vizet belőle mert kb 1-2-3 dl lehet benne ami késöbb ismét bajokat okozhat.Tuti,hogy az üzemanyag ellátás oldalon van a baj.Várom kiváncsian mi volt a baj,de sajna többet nemtudok segíteni.

Garaf

• Guest
« Reply #17 on: 2012 May 17, 20:39:35 pm »
Üdv!

2008-as gyártású 1,4 fiesta color-om van 45000 km-el. A kaszni recsegésen kivűl nem sok baja volt tavaly nyárig, amikor is azt vettem észre, hogy gyorsításkor szenved a motor, becsörög. HA 4-es fokozatban megyek kb.70-el és rálépek a gázra olyan hangot produkál, mint a régi 1200-es ladám, amikor alacsony oktánszámú benzint tankoltam bele. Ez a probléma akkor jelentkezett, amikor átmentem egy másik benzinkútra és kb. 4 alkalommal tankoltam ott (általában 3-4 liter marad a tankban mielőtt tankolok). Természetesen azóta máshová járok, de még mindig csinálja, sőt 2 hónapja azt vettem észre, ha hideg motorral elindulok a városban és egyenletesen haladok 55km-es tempóval (4. fokozat), akkor enyhe rángatást érzek, ami kb 2km táv után megszűnik.

Valakinek van tippje a hibára?
Fogyasztásra 7,4 -et ír városban.

Szervízben rákapcsolták a diagnosztikát, de nem jelzett semmi hibát.
Olvasgatva a fórumot lehet egy üzemanyagszűrő csere segítene? (szervízben azt mondták , majd ráér 60000-nél).

Üdv!

Offline Csipi

• Adminisztrátor
  • Segített?: +110/-7
« Reply #18 on: 2012 May 18, 08:02:24 am »
Szia,

Szintén 2008-as 1.4 color tulaj vagyok, és nekem is csinálta (csinálja ezt), én is erre tippeltem. Egy pesti környéki "nagy tudású" szakszervizben azt mondták, hogy nem cserélhető üzemanyagszűrő van az autóban, "ezekben csak tisztítani lehet". (hülyeség!)

Amúgy néha hidegen nekem is - azóta is - produkálja a rángatást, de ahogy elkezd melegedni, abbahagyja.
Én túl vagyok a 70.000-en, azóta már volt szervizben az autó, nem tudom cseréltek-e szűrőt de csinálja azóta is néha, nem foglalkozom vele.. :)

Üzemanyagszűrő szerintem segíthet, bár nem vagyok szerelő :)
http://www.nagyauto.hu/alkatresz-ford-fiesta-fusion-benzinszuro-uzemanyagszuro-t90.html

Nem tudom, pesti vagy-e, de pl. itt találsz szűrőt :)

Kasztnirecsegésről: miért-hogy-hol recseg?
ildipontbretus kukac gmail pont com

Offline MK7GHIA

• A mester
  • Segített?: +20/-2
« Reply #19 on: 2012 May 18, 09:23:01 am »
Nekem is 1.4 van (igaz Ghia), de a rángatás ismerős jelenség. Nekem az előtt kezdett rángatni mielőtt meghalt volna az egyik hengerem gyújtógyertyája. Akkor kicseréltem mind a 4-et (asszem ilyen 56e km környékén) azóta nem csinálja. Nem egy nagy összeg a 4 gyertya érdemes megpróbálni azt is.
Jobb láb a gázon, bal láb a jobb lábon ;]

Offline Pityke

• A mester
  • Segített?: +31/-13
« Reply #20 on: 2012 May 18, 09:27:16 am »
60 ezernél különben is kötelezően gyertya üzemanyagszűrő csere
nekem nagy tudású zalaegerszegi új ford szakszervíz /ford szántó/ ahol 1x voltam elfelejtette kicserélni a gyertyákat 70 ezernél gyújtótrafó csere
« Last Edit: 2012 June 17, 16:54:25 pm by Pityke »
Ford a márka Ford vezet, Fordnál jobb csak Ford lehet!
Fiesta MK2 1.6D 1984
Fiesta MK6 1.3 2004
Fiesta MK6 ST 2005

Offline MK7GHIA

• A mester
  • Segített?: +20/-2
« Reply #21 on: 2012 May 18, 09:32:39 am »
Igen 60ezer vagy 4 év a gyertya csere. De 3 évesen 56 vagy 54 ezernél ne szálljon el úgy a gyertya, hogy megáll az egyik henger, letilt az elektronika én meg csetteghetek haza 70-el az isten háta mögül forró agyvízzel. :D

Hozzáteszem ez volt az egyetlen számottevő hiba amit produkált 4 év alatt. :)
Jobb láb a gázon, bal láb a jobb lábon ;]

Garaf

• Guest
« Reply #22 on: 2012 May 18, 14:19:46 pm »
"Kasztnirecsegésről: miért-hogy-hol recseg?"

Szia!

Már a megvételt követő másnap recsegett a műszerfal a vezető felőli oldalon. Telefonon érdeklődtem a szervízben mire ők azt mondták a szélvédő recseg, de a helyszínen hamar megállpították, hogy 2 műanyag rögzítő (ami a műszerfalat fogja) nincs rendesen a helyén. Ott hagytam 1 napra, igaz nem bontották le a műszerfalat (nem engedtem), de nem is csinaltak vele semmit, mert ugyanúgy recseg. Azért annyira nem vészes, de ha rá figyelek akkor zavar. Írtam egy levelet a Ford Hungary-nek is, ahol finoman megfogalmazva azt válaszolták, hogy valószínűleg a fülem rossz, mert ilyen nem lehetséges. Kértem a szervízt, hogy pontosan írják le a recsegés okát, és azt hogy nem tudják a hibát orvosolni, de erre nem voltak hajlandóak.

Üdv!

Offline Csipi

• Adminisztrátor
  • Segített?: +110/-7
« Reply #23 on: 2012 May 18, 16:58:50 pm »
Nekem a bal első ajtó recseg néha, engem is bosszantott, de megtaláltam a megoldást: középen a rádión van egy nagy tekerentyű, azt megtekerem és már nem is hallom :D ;)
Viccet félretéve, nem tudsz mit kezdeni az apró zörejekkel sajnos, én is küzdöttem egy ideig a szervizekkel, aztán feladtam, és azt mondom sose legyen nagyobb baja :)  :notworthy:
ildipontbretus kukac gmail pont com

Garaf

• Guest
« Reply #24 on: 2012 May 21, 14:35:01 pm »
Igazad van, ha üzemképes és nem hagy cserben akkor ezek a problémák nem olyan vészesek (kezelhető  :)).

Offline gaba6

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +3/-1
  • gaba06
« Reply #25 on: 2012 June 13, 08:31:17 am »
Nekem van egy Fölösleges Gázolajszűrő melegítőm ha valakit érdekel most a cromaxban 16000 fölött adják én átadom 5ezerért.

Offline kdevid

• Ült már fiestában
  • Segített?: +1/-2
« Reply #26 on: 2012 June 13, 13:03:40 pm »
Sziasztok!

Az normalis, hogy inditaskor (hidegen?) elkezd forogni a gep 800on, akkor hirtelen leesik 400ra, es majdnem lefullad, Itt felugrik 2000 re, porgeti magat, es kell egy kis ido mire visszaall 800-1000 koze,

ha azonnal elindulok, akkor meg rangat mint a hulye :D
A vegtelen ciklus is veget er egyszer, csak kelloen eros vas kell hozza... / Linus Torvalds /

Offline fiesta2002

• A mester
  • Segített?: +75/-0
« Reply #27 on: 2012 June 13, 13:22:02 pm »
Nem normális.

A 400 nagyon kevés, a 2000 nagyon sok.

Nekem (2002 1,3) hidegen stabilan beáll 1350-1400-ra és onnan csökken lefele.

Ha megmelegedett a motor, álló autónál 750+-10, mozgó autónál üresben kb. 900 a fordulatszám.
« Last Edit: 2012 June 13, 13:35:28 pm by fiesta2002 »
Mk6 1.3 benzin

Offline kdevid

• Ült már fiestában
  • Segített?: +1/-2
« Reply #28 on: 2012 June 14, 07:29:20 am »
Nem normális.

A 400 nagyon kevés, a 2000 nagyon sok.

Nekem (2002 1,3) hidegen stabilan beáll 1350-1400-ra és onnan csökken lefele.

Ha megmelegedett a motor, álló autónál 750+-10, mozgó autónál üresben kb. 900 a fordulatszám.

Akkor mit erdemes megnezni, most volt kotelezo szervizen... csereltek mindent amit kell 40.000 nel...
A vegtelen ciklus is veget er egyszer, csak kelloen eros vas kell hozza... / Linus Torvalds /

Offline fiesta2002

• A mester
  • Segített?: +75/-0
« Reply #29 on: 2012 June 25, 11:57:30 am »
Milyen motor ez?
Mk6 1.3 benzin