Author Topic: rángat,lefullad,EAC fail  (Read 17600 times)

Offline kdevid

• Ült már fiestában
  • Segített?: +1/-2
Re:rángat,lefullad,EAC fail
« Reply #30 on: 2012 June 25, 13:37:05 pm »
Milyen motor ez?

1.25

bar most par napja nem csinalja
A vegtelen ciklus is veget er egyszer, csak kelloen eros vas kell hozza... / Linus Torvalds /

Offline fiesta2002

• A mester
  • Segített?: +75/-0
« Reply #31 on: 2012 June 25, 14:42:17 pm »
Szóval benzin.  :) És gondolom MAF szenzoros.

Csak elmélet alapján tudom mondani, hogy benzinnél a fordulatszámot a levegő mennyisége szabályozza.
(Különösen az enyimnél, ami MAP szenzoros.  :))

A levegő forrásai alapjáraton:
- alapjárati szabályozó
- hamislevegő
- PCV szelep
- most ennyi jut eszembe

Az alapjárati szabályozó lehet, hogy ragad, mert elpiszkolódott. Próbáld ki, hogy alapjáraton, mondjuk 2-esben felmész egy emelkedőn. Akkor teljesen ki kell nyílnia, és ezzel egy kicsit bejáratódik.

Vagy az alapjárati szabályozó rossz parancsokat kap egy szenzor hibája miatt. Pl. a hőmérsékletmérő szenzor időnként szakadt. Vagy a motor időnként le akar állni (gyújtás, befecskendező jel kimaradása) és ezt az ECU az alapjárati szabályozó rángatásával kompenzálja.

Hamislevegő pl. a kartergáz szellőztető csövek repedéséből jöhet. Amikor a motor megmozdul, ezek nyílhatnak/záródhatnak.

A PCV szelepnek alapjáraton szinte teljesen be kell záródnia. Ha ez nem történik meg, hamislevegőt kap a motor.

A vezérlés elállítódása is okozhat egyenetlen alapjáratot.

EGR-ed, gondolom nincs. 

Mk6 1.3 benzin

Offline skom10

• Újonc
  • *
  • Segített?: +0/-0
« Reply #32 on: 2013 February 07, 23:18:39 pm »
Nekem van egy Fölösleges Gázolajszűrő melegítőm ha valakit érdekel most a cromaxban 16000 fölött adják én átadom 5ezerért.
szóval most már az árat is látom  :) mikor postázod  :) tényleg érdekel,ha még megvan...