Author Topic: rángat,lefullad,EAC fail  (Read 17602 times)

Offline gaba6

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +3/-1
  • gaba06
rángat,lefullad,EAC fail
« on: 2012 February 06, 08:04:39 am »
na ma reggel -15 ejjel -22 volt
fiesta 1,4 tdci 2003 van.elindultam siman vele.de 3km utan lefulladt.beindul es rángat vegig es kb 200 m enkent leall es rangat vegig.30-40 el mentem.alig ertem be a meloba.na ledermedt gazolaj miatt lehet es dugom lett emiatt agy hiba +a gazolaj shellrol van help
« Last Edit: 2012 February 06, 08:16:36 am by gaba6 »

Offline MK7GHIA

• A mester
  • Segített?: +20/-2
Re:rángat,lefullad,EAC fail
« Reply #1 on: 2012 February 06, 08:21:38 am »
Nézd meg a pumpat a motoron, hogy nincs e összehorpadva. Ha igen akkor dugó a tank fele.
Jobb láb a gázon, bal láb a jobb lábon ;]

Offline gaba6

• Vezetett már fiestát
  • gaba06
« Reply #2 on: 2012 February 06, 08:49:45 am »
azt kihagytam h mindezek kozbe vegig villog a muszerfal es EAC fail t ir ki.nincs lathato horpi azthiszem.na senki em help???

« Last Edit: 2012 February 06, 12:27:28 pm by gaba6 »

Offline zoli7503

• Látott már fiestát
  • Segített?: +3/-0
« Reply #3 on: 2012 February 06, 15:09:51 pm »
hali
faterom 1,4-es tdci fusionja szombaton, elindult de 30-40-nél többel nem ment, ha rálépett a gázra
lefulladt, szóval gázolajszűrő eltömődött, ledermedt a gázolaj/mol/ egyből szerelő, még szerencse tudott szerezni
,2órás késés.

Offline gaba6

• Vezetett már fiestát
  • gaba06
« Reply #4 on: 2012 February 06, 18:27:42 pm »
Köszi a tippet.Na!Frissítés.hazafele már be sem indult.Vicc az meg az ebbe,hogy a mol Battai gyárában dolgozom ahol gyártják a benyót+gázolajat :(
Most haza se tudok jönni a kocsival.Nemtudom mi legyen!

frissités.valoszinü a kicsapodott viz és parafin tól a gázolajszűrő dugult=adalékot bele+ most láttam van ilyen:Gázolajszürőhöz fütőberendezés 1.4TDCi
Ez szerintem tökéletesen megakadályozza ezt és -30 ig iundul fagymentesen elvileg,csak nemtudom gyárilag nincs benne sz.tem,meg a sima szüröbe sem,mert csak magába a cucc 15 ezer.ugyhogy gondolom külön kell megvenni.valaki ismeri a cuccot?????megéri?azt mondják fasza
« Last Edit: 2012 February 06, 19:06:59 pm by gaba6 »

Offline bitmester

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +1/-0
« Reply #5 on: 2012 February 06, 19:17:31 pm »
Az nem külön alkatrész :(

Csak az üzemanyagszűrőhöz nincsen már alapból (legalábbis a cromax-nál ezt állították) megváltoztatták a csomagolást. Régebben volt, én is megtaláltam még egy korábbi szűrőt (mit ki nem dob az ember XD) és kivettem belőle pótnak :)

Offline gaba6

• Vezetett már fiestát
  • gaba06
« Reply #6 on: 2012 February 06, 20:59:16 pm »
ahham,akkor kispórolták és aez a baja.... akkor gyárit veszek.de baszsa meg mert 9 ezer km el ezelött cseréltem most vehetek ujat olcsó helyen 10-14 ezerért? pfff

k iakarom szedni.ki tudja hol van és hogy kell?
kössz

RyAn

• Guest
« Reply #7 on: 2012 February 07, 11:40:30 am »
tpaasztalat alapján gázolajszürö  :-\

Offline Roli82

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +0/-0
« Reply #8 on: 2012 February 07, 11:54:10 am »
Sziasztok! Hasonló a problémám. 2002-es 1,4 tdci fiesta reggel beindult, járt alapjáraton kb 3 percet és 50m után leállt. Azóta nem hajlandó beindulni. Valószínüleg nekem is gázolaj dermedés. Tavalyelőtt ugyanez volt, csak húzásra sikerült beindítani. Tavaly végig alpesi diesel volt benne, igaz nem volt ennyire hideg, de midíg beindult.
Javaslom mindenkinek hogy prémium gázolajat tankoljon ha drágább is kb. 30 forinttal megéri ha indul és megy vele rendesen.

Offline gaba6

• Vezetett már fiestát
  • gaba06
« Reply #9 on: 2012 February 07, 12:44:26 pm »
Az nem külön alkatrész :(

Csak az üzemanyagszűrőhöz nincsen már alapból (legalábbis a cromax-nál ezt állították) megváltoztatták a csomagolást. Régebben volt, én is megtaláltam még egy korábbi szűrőt (mit ki nem dob az ember XD) és kivettem belőle pótnak :)
    na nekem is azt mondtak h kulon van.15 rugo.valahol mashol egybe van?mit csinaljak?
ja és azt mondták alváz szám alapján nincs is bekábelezve hozzá,mert gyárilag nincs benne.na akkor mi az igaz? van kábel vagy nincs?vagy mivan?
« Last Edit: 2012 February 08, 12:02:38 pm by gaba6 »

Offline bitmester

• Vezetett már fiestát
« Reply #10 on: 2012 February 12, 09:17:38 am »
    na nekem is azt mondtak h kulon van.15 rugo.valahol mashol egybe van?mit csinaljak?
ja és azt mondták alváz szám alapján nincs is bekábelezve hozzá,mert gyárilag nincs benne.na akkor mi az igaz? van kábel vagy nincs?vagy mivan?

Dehogynem benne van.

Ez lenne az:

Ezen a képen a helye egy piros dugóval van lezárva:

Hogy a gyáriban benne van-e nem tudom, én is olyat vettem, csak akkor akciósan 10e Ft volt. Reklamáltam, hogy nincsen benne, kérek inkább a nem akciósból, de azt mondták, abban sincs :(
Külön megvenni elég húzós...

Offline gaba6

• Vezetett már fiestát
  • gaba06
« Reply #11 on: 2012 February 12, 12:20:20 pm »
Így van,köszönöm.Nekem ott a piros dugó benne,és aztmondták a ford hivatalos szervízben,hogy gyárilag nincs benne,sőt bekábelezve sincs neki semmi.Gyáriba sincs.Na mindegy.....

Szo-szo kÜLÖN 15 rugó.....
« Last Edit: 2012 February 12, 12:23:37 pm by gaba6 »

biggiephoto

• Guest
« Reply #12 on: 2012 February 15, 08:55:14 am »
Szia Gaba6!

Nekem is kb. ez volt a baja. Igaz, nem rángatott de be sem indult. EAC fail a műszerfalon, szerelő, műszer, nagynyomású szivattyú csere! 140.000Ft!
Előtte szűrő lett cserélve de a probléma csak nem akart szűnni. Pár nap mulva jött az EAC Fail jelzés.

Mol és OMV normál gázolajat teszek bele, de ma reggel - izzítás után, garázsban!!! - beindul, leáll. !!!! ???
Próbálom indítani, semmi. Egyszer elkapja, 1mp mulva leáll! Kb. 3 perc indítózás után beindul. What the f**k? Kérdezem!

Most perkáltam ki érte kb. 200.00ft-ot és még mindíg nem tökéletes! A végén kiderül, hogy a rossz minőségű MOL/OMV az oka! Kipróbálom az Alpesi-t. Az eszem megáll! Tavaly ilyenkor semmi baja nem volt. ?

Sok szerencsét vele!

Robi
« Last Edit: 2012 February 15, 18:09:24 pm by DVZs »

Offline bitmester

• Vezetett már fiestát
« Reply #13 on: 2012 February 15, 19:03:55 pm »
Most perkáltam ki érte kb. 200.00ft-ot és még mindíg nem tökéletes! A végén kiderül, hogy a rossz minőségű MOL/OMV az oka! Kipróbálom az Alpesi-t. Az eszem megáll! Tavaly ilyenkor semmi baja nem volt. ?

Nálunk egy lukoil kút van a közelben, én oda járok.
Ott sincs alpesi :)

Offline gaba6

• Vezetett már fiestát
  • gaba06
« Reply #14 on: 2012 February 15, 19:16:15 pm »
Ezen a télen nagyon sokan panaszkodtak gázolajdermedésre,gázolaj szűrődugóra,és egyéb gázolaj miattai problémákra,ugyhogy idén érdemes belerakni az adalékot sajnos,mert rossz széria van.Amugy én a MOL Battai üzemanyag üzemében dolgozom :D