Halihó!!
Nekem is ilyen tetőm van és amíg működött, imádtam! De Sajnos mára egy darab alkatrészt nem kapok hozzá... Elöregedett a műanyagszerkezet és eltörött. Ezen kívül kikopott a sín, amiben mozog, emiatt vagy szorul vagy nem zárt le rendesen, mert kiugrott a helyéről... Ami autókat papírok nélkül árulnak és ilyen tetejük van, sajnos nem engedik bontani. Esetleg 100 évente 1 ilyen tető van bontottan eladó, de 90%, hogy rossz... (akad, szakadt, a bowden törött, besült a motor satöbbi...) De, ha találsz olyat, ami tökéletes, akkor imádni fogod!! Semmiért sem cserélném le az enyémet, ha működne rendesen, de sajnos mostanra eljutottam odáig, hogy lefalazás lesz belőle... Én nem jártam sikerrel az alkatrész beszerzés területén, többször utaztam vidékre egy-egy meghirdetett tető miatt, de a fentebb említett indokok miatt hagytam is ott. Amit sikerült megoldanom így törött tetővel is, hogy legalább nem ázik be, zár rendesen. Viszont ugyan ezt a funkciót ellátja a sima fém tető is, ami pláne zajmentesebb is...
Ami a tetőt érintő tervem:
Rönó twingó üvegtető beszerelése. Ahhoz kell valamennyit barkácsolni az autón, viszont ha a lefalazás mellett döntenék, legalább annyi barkácsolást jelentene az is. Amennyire néztem nagyjából megegyezik a forma-méret. Persze ez egy nagyon perverz gondolat és természetesen a twingós üvegtető sem terem minden bokorban... Ám, ha esetleg valaki jártas az efféle barkácsolásban esetleg más is töri ilyesmi elvetemültségen a fejét (esetleg szerelt már ilyen tetőt témában autót), nagyon megköszönném, ha szólna nekem, hogy együtt tudjunk a témában ötletelni.