Author Topic: MK3 (3.5) tető méretei  (Read 8176 times)

takee

• Guest
MK3 (3.5) tető méretei
« on: 2012 January 31, 11:16:12 am »
Hölgyek, Urak!

MK3-as tetőhosszúsága megegyezik 3 és 5 atós esetén, igaz?

Calypso tető miatt kérdezem, az csak 3 ajtósban volt, de én ráteszem 5 ajtósra, csak mert.

Emiatt érdekelne, hogy csereszabatos-e a 2 tetőlemez (3 és 5 ajtósé).

Köszi.

RyAn

• Guest
Re:MK3 (3.5) tető méretei
« Reply #1 on: 2012 January 31, 16:47:07 pm »
igen de.
megéri? ha be...ik akkor macera megint egy olyat találnod ami jó  :-\ nem ázik, be tudod csukni rendesen, bowden nem szorul nem szakadt el. szerkezett még nem rohadt el :S a motor a legkevesebb mert Webasto gyártja az szinte univerzális.

takee

• Guest
« Reply #2 on: 2012 January 31, 20:41:46 pm »
igen de.
megéri? ha be...ik akkor macera megint egy olyat találnod ami jó  :-\ nem ázik, be tudod csukni rendesen, bowden nem szorul nem szakadt el. szerkezett még nem rohadt el :S a motor a legkevesebb mert Webasto gyártja az szinte univerzális.

Megéri.  Nekem meg. 8)

takee

• Guest
« Reply #3 on: 2012 January 31, 21:49:24 pm »
igen de.

Relatív minden. Innen, az én fotelemből nézve nagyon megéri. Minőségi javulás az élményfaktor terén, gyakorlatilag semmivel sem helyettesíthető.

A technikai részét nézve: már cseréltünk tetőt Mondeon, pont a tetőablak miatt. Van rutin, tapasztalat és lelkesedés. Ha baj lesz vele, akkor veszek még egyet bontva. Nem tétel egy komolyabb autó alkatrészáraihoz mérve. Legrosszabb esetben meg visszarakjuk a gyári tetőt. ;D

Arról nem is beszélve, hogy mekkora élmény és milyen nagy dolog lesz egy ilyen beavatkozás,

Offline kombusz

• A mester
  • Segített?: +33/-8
« Reply #4 on: 2012 January 31, 22:08:12 pm »
nem a tetöcserére gondolt Ryan hogy gond hanem a calypso tetöre.
van itt ilyen tagunk akinek ilyen tetöje szen Tüncinek van gyárilag kérdezd meg öt mennyit szo..k vele.
pedig ö aztán már kereset de a legtöbbnek valami baja volt és nem tul sok ilyen tetö van.
vagy szorul vagy eltörik a mechanika,beázik stb..
azt meg hogy ha nem jo veszel másikat majd rájössz hogy nem igy megy.

az mk3-a topikoknál ha elolvasod a calypso tetöt akkor többet megtudsz rola.

takee

• Guest
« Reply #5 on: 2012 January 31, 22:24:13 pm »
nem a tetöcserére gondolt Ryan hogy gond hanem a calypso tetöre.
van itt ilyen tagunk akinek ilyen tetöje szen Tüncinek van gyárilag kérdezd meg öt mennyit szo..k vele.
pedig ö aztán már kereset de a legtöbbnek valami baja volt és nem tul sok ilyen tetö van.
vagy szorul vagy eltörik a mechanika,beázik stb..
azt meg hogy ha nem jo veszel másikat majd rájössz hogy nem igy megy.

az mk3-a topikoknál ha elolvasod a calypso tetöt akkor többet megtudsz rola.

Köszi, átnéztem már a témát.

Mint minden autóalkatrész, ez is javítható. Utána már csak karbantartás kérdése, hogy meddig működik jól.
Nézz csak meg egy német/francia/angol fórumot, ott senkinek semmi baja a Calypso tetővel. Miért? Nyilván, mert nem ridegtartáson van az autó, mint ahogy az nálunk szokás. Olyan apróságokon múlik ez, hogy kabriót (Calypso-t) nem az utcán tárolunk, fa alatt nem parkolunk vele, rendszeresen karbantartjuk, olajozzuk, mechanikát tisztítjuk és ellenőrizzük, rendellenesség esetén azonnal javítjuk. Ez itthon 1000-ből talán 1. Ez a baj, nem a Calypso tetővel van a probléma.

Pár tízesért szerezhető ilyen tető, másik pár tízesért meg visszaállítható eredeti állapotába. WD-40-nel és jószándékkal nem minden javítható. Ez sem az a kategória.
De aki kifejezetten ilyet akar, az rákészül, rendbeszedi, aztán örök élet + 1 nap.
« Last Edit: 2012 January 31, 22:25:52 pm by takee »

Offline kombusz

• A mester
« Reply #6 on: 2012 January 31, 22:48:43 pm »
hát akkor sok szerencsét hozzá már mások is megprobálták rendbeszedni aztán akkor ezekszerint olvastad hogy mennyire sikerült.
ez a nem utcán tároljuk nem fa alatt dolog meg csak annak természetes akinek garázsa van.
az emberek többségének meg nincs garázsa igy nagyrészt ezt ki is löhetjük a megovás dologbol.
persze akinek több garázsa van.....   :D
amugy kicsit egyre drágább lesz ez a hobby játszosauto neked    ;D
ugrálnak ki a többtizezrek ahogy látom a zsebedböl  pedig mintha azt mondtad volna ezt egy olcso autonak veszed.
ne sértödj meg nem kötekedésböl mondom csak egy észrevétel   ;D

takee

• Guest
« Reply #7 on: 2012 January 31, 22:59:09 pm »
amugy kicsit egyre drágább lesz ez a hobby játszosauto neked    ;D
ugrálnak ki a többtizezrek ahogy látom a zsebedböl  pedig mintha azt mondtad volna ezt egy olcso autonak veszed.
ne sértödj meg nem kötekedésböl mondom csak egy észrevétel   ;D
Nem veszem kötekedésnek, dehogy is!

Én is észrevettem, de ilyen dolog a szerelem. Amit igazán élvezek, arra nem drága semmi sem, inkább nem eszek! ;D

Gondolhatod, hogy akkor mennyi ment már el a Mondeora, ha ez a takarékos jáccós. Pont azért vettem ezt, mert a Mondin a szerelgetések 100-asokat húznak ki a zsebemből. És néha sírva fakadnék, amikor az új futómű/felni/fék/gumi belemegy egy pesti kátyúba........

Fityesznél ez megvan pár ezresből. Ami nekem sem mindegy, mert én sem rajzolom a pénzt én is megdolgozok érte napi rendszerességgel. :laugh:

Offline kombusz

• A mester
« Reply #8 on: 2012 January 31, 23:11:54 pm »
nekem 1.25-ös zetec van  most mk4-es.
elötte már volt egy mk3-as 1.1-es fityesz de azt  totálkárra törte egy belémjövö.
az 1.1-es fityesz az tényleg olcsobban javithato a mostani zetec az már nem az olcso kategoria.
de amikor azzal volt valami gond javitani kellett vagy ezen kell javitani valamit mindig megcsináltatom.
a mostanin müszaki elött kellett 56ezerért hátso féket csináltatnom nem volt egy öröm mikor kiderült minden alkatrészét kikell cserélni még a dobot is.
de most tudom hogy jo 100%-san és joideig nincs rá gond.
mondjuk legalább az elözö tulaj átlal pirosra lefujt hányadék doboktol öröm volt megszabadulni és most jobb ránézni a fényes ujakra   ;D
mégcsak nincs is alufelni a gépemen meg peresgumik hasonlok de igyis ovatosan kell járnom a pesti utakon nem akarok 100ezreket futomüre kihajigálni

RyAn

• Guest
« Reply #9 on: 2012 February 01, 12:44:16 pm »
ha ram hallgatsz nem fordból hanem Renault twingobol szerzel. abbol több van.
« Last Edit: 2012 February 01, 17:41:46 pm by RyAn »

Offline kombusz

• A mester
« Reply #10 on: 2012 February 01, 13:27:51 pm »
ja de öneki elöbb tetöt kell cserélni mert sima tetejü autoja van.
arra meg elöbb kell egy calypsotetös tetö és egyszerübb ha abba jo a nyithato tetö olyat vesz.

takee

• Guest
« Reply #11 on: 2012 February 01, 15:14:44 pm »
ja de öneki elöbb tetöt kell cserélni mert sima tetejü autoja van.
arra meg elöbb kell egy calypsotetös tetö és egyszerübb ha abba jo a nyithato tetö olyat vesz.

Tudsz mindent! ;D

RyAn

• Guest
« Reply #12 on: 2012 February 01, 17:42:27 pm »
szerintem meg egyszerűbb a mostaniba bele vágni.. mint komplett tetőt cserélni...

takee

• Guest
« Reply #13 on: 2012 February 01, 19:09:22 pm »
szerintem meg egyszerűbb a mostaniba bele vágni.. mint komplett tetőt cserélni...

Cseréltél már tetőt ilyen rendszerű (ponthegesztett-ragasztott) autón?

Én igen és ott megtanultam, hogy nem egyszerűbb belevágni, sőt, azzal szivatod meg magad csak igazán.

Komplett tetőt cserélni a legegyszerűbb az alternatívák közül.

Nem a levegőbe beszélek és nem elméletben. Nézd csak:
https://picasaweb.google.com/114860196275929329940/MondeoMKIITetoablakBeepitesEsSzelvedoCsere?authkey=Gv1sRgCNHWwr22ptSjvAE

Offline Bencur13

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +3/-0
« Reply #14 on: 2012 February 02, 16:10:42 pm »
Leírom, bár úgysem fogod:
Nehogy hagyd magad lebeszélni róla! ;D

Az enyém hibátlan. Kerestem egyet, lecseréltem, és karban tartom:)
Ja, és élvezem! :laugh:
'92 1,3 3a. Piros Fiesta Calypso tetővel!
+Bicskakulcs project :) Vót