nekem 2 lehetőség van, 1 ezt a motort építtetem át, akkor mindennel együtt olyan 90-100Le környékén lesz.2 motorcsere 2.0 16v re.
csak a kipufogódob nem tudom mennyit folyt rajta.
A motor teljesítményét több olyan feladat is csökkenti, amellyel a motor a saját működését biztosítja. Energia emésztő a segédberendezések hajtása – vízpumpa, olajszivattyú, generátor -, a lendkerék forgatása, a belső surlódás leküzdése, valamint a szívás és a kipufogás munkaigénye. Mind olyan terület, amelybe a tuning pozitívan beleszólhat, felszabadítva a motor terheit. Igaz a legtöbb ezek közül komoly gépész meló, van azonban pár, amelynek a megoldása felkínált és mindenkinek elérhető. Például a sportlégszűrő, amellyel a szívás energiaszükséglete csökkenthető – a turbóbeszerelés kicsit drágább -, valamint a sportkipufogó, amellyel a kipufogás munkaterhei csökkenthetők. Itt már lehet sikítani, mivel az igazán hatékony megoldás, a teljes kipufogórendszer cseréje igen drága lehet – de. Már a hátsó kipufogódob cseréjével is érhetünk el eredményt. Ez olcsóbb megoldás és nem eredmény nélküli. A gyártók 3-5 százalékos teljesítmény növekedést ígérnek a sport hátsódob felszerelésével, ez nem rossz eredmény a teljes rendszercserével elérhető 7-10 százalékhoz képest, holott a költség a negyede-ötöde.