Sziasztok. Talán nem teljesen illik ide, de nem akartam külön topikot nyitni. Ajánlottak megvételre egy 1991-es 1.3-as Fiesta-t. Kipróbáltam, tulajdonképpen 21 éves használt autóhoz képest nem rossz. Viszont az furcsa benne, hogy nagyon feszes a váltókar. Végülis alapvetően az jó, ha a váltókar mozgása nem egy habverőhöz hasonlít. Azonban az 5. fokozatból való kikapcsolás kifejezetten erős mozdulatot kívánt. Nem mondom, hogy tépni kellett, de elég határozott erővel kellett hátrahúzni a kart, hogy kimozduljon. Korábban nem vezettem még ilyen szériájú Fiesta-t, ezért elbizonytalanodtam, hogy ez valami baj, vagy mindegyikben így működik? Egyébként az autóban (a tulaj elmondása szerint) nemrég teljes kuplung csere volt. A másik, ami érdekes volt, hogy ultra könnyű a kuplung pedál mozgatása, olyan, mintha a levegőben járna. Működik rendesen, mert nem recsegett a váltó, csak furcsa érzés volt. Ez a könnyű kuplung kezelés is normális (főleg új kuplung szerkezetnél)? Előre is köszönöm a segítséget, infókat.