Author Topic: Üzemanyag-fogyasztás  (Read 157877 times)

Offline kdevid

• Ült már fiestában
  • Segített?: +1/-2
Re:Üzemanyag-fogyasztás
« Reply #270 on: 2011 November 22, 11:10:05 am »
Szasztok!

Kerdes :

1,25 FIFI MK7 (2008)

Mennyi a normalis fogyasztas? (orulok, ha 500 km -t elmegyek varosban es nagyon palyan sem valtozik...)

Ha ez nem normalis, akkor mittegyek? hallotam olyat is, hogy "reseteljem" a computert (mindket akkusaru egy ejszakara le!) az segit? vagy csak ujra allitgathatom a radijot :)
A vegtelen ciklus is veget er egyszer, csak kelloen eros vas kell hozza... / Linus Torvalds /

Offline MK7GHIA

• A mester
  • Segített?: +20/-2
« Reply #271 on: 2011 November 22, 11:17:44 am »
Ha 500 km-t elmész egy tankból az 8 liter / 100 km kb. Szerintem az városban elfogadható. Nekem pályán az 1.4 megáll 6-6.5-be ha nem megyek 130 felett, de mivel 1.25 kisebb nem tartom elképzelhetetlennek ott is a 8-at. Ha átnézel a csevegő topikba ott 1.25-ös fifi átlagára 6.8-at írnak. A másik kérdésedre válaszolva, én nem látom a realitását, hogy az ECU reset bármit változtatna a fogyasztáson. A program nem változik benne, a jeladók nem változnak innentől kezdve pont ugyan annyi lesz a fogyasztás. Szerintem.
Jobb láb a gázon, bal láb a jobb lábon ;]

Offline Csipi

• Adminisztrátor
  • Segített?: +110/-7
« Reply #272 on: 2011 November 22, 11:23:17 am »
1.25 városban 8 liter normális. Nekem nem városban evett 7-8 között.
ildipontbretus kukac gmail pont com

Offline kdevid

• Ült már fiestában
« Reply #273 on: 2011 November 22, 11:54:35 am »
Ha 500 km-t elmész egy tankból az 8 liter / 100 km kb. Szerintem az városban elfogadható. Nekem pályán az 1.4 megáll 6-6.5-be ha nem megyek 130 felett, de mivel 1.25 kisebb nem tartom elképzelhetetlennek ott is a 8-at. Ha átnézel a csevegő topikba ott 1.25-ös fifi átlagára 6.8-at írnak. A másik kérdésedre válaszolva, én nem látom a realitását, hogy az ECU reset bármit változtatna a fogyasztáson. A program nem változik benne, a jeladók nem változnak innentől kezdve pont ugyan annyi lesz a fogyasztás. Szerintem.

KOszi a megnyugtato valaszt :)
allitolag az ECU, resetnel, ujrakalibralja a szenzorokat
A vegtelen ciklus is veget er egyszer, csak kelloen eros vas kell hozza... / Linus Torvalds /

Offline MK7GHIA

• A mester
« Reply #274 on: 2011 November 22, 11:59:25 am »
A szenzorok jeleinek értelmezését maximum. De belegondolsz, ha pl van egy rossz lambda szondád ami okozhat túlfogyasztást. Újraindítod az ECU-t attól még ami a vezérlőtáblában meg van adva -tól -ig határ az nem változik és, ha ugyan úgy rossz jelet kap az ECU, ugyan úgy túldúsít, és ugyan annyit fogyaszt a verda.

Offline kdevid

• Ült már fiestában
« Reply #275 on: 2011 November 22, 12:41:54 pm »
A szenzorok jeleinek értelmezését maximum. De belegondolsz, ha pl van egy rossz lambda szondád ami okozhat túlfogyasztást. Újraindítod az ECU-t attól még ami a vezérlőtáblában meg van adva -tól -ig határ az nem változik és, ha ugyan úgy rossz jelet kap az ECU, ugyan úgy túldúsít, és ugyan annyit fogyaszt a verda.

jogos, koszi szepen!

Offline kombusz

• A mester
  • Segített?: +33/-8
« Reply #276 on: 2011 November 22, 14:49:15 pm »
nekem igaz nem ez a széria van hanem mk4-es 1.25-ös de ahogy nézem loreröre ugyanannyi és sulyra sem sokkal több a tietek.
nem vagyok tötymörgös de városban 7-nél többet nem eszik az enyém inkább 6.5 a fogyasztás és ez budapestre értendö.
autopályán 120-as temponál kb. 6körül eszik.
most voltam vele hétvégén autopályán és 130-140közötti sebességre sem ment 7közelébe sem a fogyasztás.
a legjobb eddig 1tank benzinnel nekem 750km volt.
de átlagban 650-700km-et mindig elmegyek 1tanknyi üzemanyaggal.
ugyhogy nem irigylem azt aki 500km-t tud elmenni csak.

Offline KisKaNaL

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +0/-0
« Reply #277 on: 2011 November 22, 15:24:12 pm »
Nalam olyan 540-560-at szokott mutatni a szamlalo ha teletoltom, (2006-os MK7, 1.4 80 LE) ami olyan 7,3 liter koruli atlagra jon ki varosban. (40/5.5) Palyan 6.5-7 kozott szokott enni.
Az viszont mindenesetre erdekes, hogy amikor az olaszoknal jartam tavasszal, akkor az osztrak es az olasz benzinnel a masodik tankolasnal mar 760-800 koze ugrott a megteheto kilometerek szama.  ???
Szoval vagy az alpesi levego jobb vagy ennyire sz*r a magyar benzin.  >:(

Offline MK7GHIA

• A mester
« Reply #278 on: 2011 November 22, 15:41:57 pm »
Sz@r a magyar benzin nagyon. Meg a 80 LE is csak 70 kb a magyar benyával....

Offline VL67

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +0/-0
« Reply #279 on: 2011 November 23, 07:27:53 am »
Az egyhármasnak a legutóbbi tele tank "mezei" benzin kb. 650 km városi vezetésre volt elegendő.
Igaz, kerékpáros szokás szerint ahol gurulni is lehet, ott nem nyomjuk a pedált.
Az osztrák és magyar benzin között eddig én nem tapasztaltam eltérést.
Egyszer régen a Zsiga táltosodott meg a shell üzemanyagtól, pedig nem 86-os volt előtte sem beletöltve.
Valaki azt mondja, itt mindenki a mol-tól veszi az anyagot, tehát mindegy, hol tankolok.
Valaki pedig azt, hogy a osztrákok és az oroszok a sajátjukat hozzák.
(?)

Offline MK7GHIA

• A mester
« Reply #280 on: 2011 November 23, 08:27:10 am »
Magyarországon minden kúton MOL benzin van kivéve az OMV-t, mert ott osztrák. Egyedül az adalékolásuk más. Az viszont számomra egyértelmű, hogy akárhol tankolok külföldön, legyen az Ausztria, Németország, Horvátország, stb. sokkal jobban megy a kocsi és kevesebb a fogyi.

Offline PharaoM41

• Látott már fiestát
  • Segített?: +2/-0
« Reply #281 on: 2011 November 23, 08:58:04 am »
Magyarországon minden kúton MOL benzin van kivéve az OMV-t, mert ott osztrák. Egyedül az adalékolásuk más. Az viszont számomra egyértelmű, hogy akárhol tankolok külföldön, legyen az Ausztria, Németország, Horvátország, stb. sokkal jobban megy a kocsi és kevesebb a fogyi.

Ez elég rossz hír. Én úgy tudom a Shell sem Mol-os benzint használ. Ezt meg tudja valaki erősíteni vagy cáfolni?

Offline kdevid

• Ült már fiestában
« Reply #282 on: 2011 November 23, 10:35:24 am »
Nalam olyan 540-560-at szokott mutatni a szamlalo ha teletoltom, (2006-os MK7, 1.4 80 LE) ami olyan 7,3 liter koruli atlagra jon ki varosban. (40/5.5) Palyan 6.5-7 kozott szokott enni.
Az viszont mindenesetre erdekes, hogy amikor az olaszoknal jartam tavasszal, akkor az osztrak es az olasz benzinnel a masodik tankolasnal mar 760-800 koze ugrott a megteheto kilometerek szama.  ???
Szoval vagy az alpesi levego jobb vagy ennyire sz*r a magyar benzin.  >:(

nekem orulok ha 500 at mutat... :(

horvatorszagban mutatott 600 at is :(

sztrakk9

• Guest
« Reply #283 on: 2011 November 23, 10:44:17 am »
Én erre csak azt tudom mondani,aki kocsit vett annak benzint is vennie kell! 1-2 deci ide oda,kinek mit fogyaszt a kocsija sok mindentől függ, emlékszem még két éve 280 ért tankoltunk és mindenki sírt. Most meg 410 ért tankolunk és aki akkor ment az most is megy!! Akkor nem mindegy? Aki meg azt számolgatja mennyit eszik a kocsi,az inkább vegyen biciklit ott csak a levegő vételt kell számolni! Bocs a kibontakozásért,de vicc ez a számolgatás ide meg oda.  :brave:

Offline Csipi

• Adminisztrátor
  • Segített?: +110/-7
« Reply #284 on: 2011 November 23, 10:56:52 am »
Sztrakk, jogos a kibontakozás. Viszont; hozzáteszem, azért van a fórum hogy ha valaki bizonytalan, vagy gyanaxik valamire, kiírja, megkérdezze.. Nyilván 1-2 deci nem számít, viszont előFORDulhat, hogy az autó azért fogyaszt többet mert valami bibi van a rendszerben; akkor meg nem baj ha kiderül, és lehet javítani/faragni ;)
Nyilván rá kell kérdezni a nem-szakiknak ahhoz, hogy megnyugodjanak.. :)

És továbbra is jöhetnek a kérdések, kérések, kibontakozások pro és kontra, meg a hasznos/nem hasznos tanácsok, legalább él a fórum, hajrá :notworthy: :)
ildipontbretus kukac gmail pont com