Sziasztok!
A kiskönyv azt írja, hogy jó minőségű, adalékoktól és motorkezelő anyagoktól mentes kell bele. Akkor nem jó neki a drágább változatú 95-ös vagy akár a szeleptisztító sem?
Köszi!
Szerintem ezt úgy érti a gyártó, hogy házilag ne rakjunk mindenféle adalékokat a benzinbe. A kúton kapható minőségi benzinek nem ártanak. Azt, hogy kevesebbet fogyaszt-e az autó és megéri-e az árkülönbség, érdemes kipróbálni.
Én úgy tapasztaltam, hogy egy márkán belül egyes benzinkutak között is van különbség. Jobb a nagy forgalmú kút, ahol kamera néz a földalatti tartályok irányába. Frissebb a benzin és nem lehet pancsolni.
Pl. egy időben meg voltam győződve, hogy a MOL 95-ös nem jó. Kicsit csörgött, és pár százalékkal nagyobb volt a fogyasztás, mint a kedvelt ÖMV kutamon.
De mostanában a MOL székház előtt levő MOL kúton tankolok és meg vagyok elégedve.
Gondolom nem nagyon lehet manipulálni, ha egy fejes bármikor kinézhet az ablakon.
A szeleptisztító egy kicsivel rizikósabb, de megbízható cégtől véve az se nagyon okozhat bajt.
De ha gond van, az autógyártó elhárít minden garanciális felelősséget, a kiskönyvre hivatkozva.