Author Topic: Üzemanyag-fogyasztás  (Read 157667 times)

Petikee

• Guest
Re:Üzemanyag-fogyasztás
« Reply #300 on: 2011 December 06, 00:20:02 am »
Sziasztok!

1,4 TDCI VAN az alany cirka 200000 Km-el. 4,6 os átlag fogyasztás, ez felugrott egyszer 5,5-re kiderült hogy a hátsó kerék volt lapos :))) Hurrá hiba kijavítva, fogyasztás a régi megszokott értéken. Következő teli tank az üzemanyag mérő megint érdekeset mutatott, 300 km elteltével rátankoltam Shell kúton kijött egy 5,5 l es átlag. Aztán lám Sehll gázolaj ismét jól fogyaszt. Most viszont tartósan 5,5, akármit csinálok vele, ha bántom ha város ha hosszú út ha akármi ennyit eszik.
Valakinek valami ötlete  (a hátsó kerék most nem lapos :)), egyébként könnyen indul, normálisan húz nem okádja a füstöt, csak fogyaszt valamitől.
Előre is köszönöm.

Üdv,
    Peti

Offline yogixr2i

• A Fiestás
  • *
  • Segített?: +1/-2
« Reply #301 on: 2011 December 06, 01:59:50 am »
5.5 városba sok?
A nőknek csakis a belső értékek számítanak. Pl. klíma,füthetö bőrülés, világított piperetükör, dönthető ülés, stb...

Petikee

• Guest
« Reply #302 on: 2011 December 06, 07:44:50 am »
Azt kell mondjam igen, és volt hogy java részt pályán mentem vele akkor sem javult a helyzet. Mint írtam sokat megyek vele, heti 1 tank, így az egy év alatt pár mérési eredmény volt már.
Ennyit soha nem evett.

Offline yogixr2i

• A Fiestás
  • *
« Reply #303 on: 2011 December 06, 22:02:04 pm »
mit vártok emberek,hogy 2 litert fog enni a kocsi 100 km-en???én a helyedben lelocsolnám benzinnel és felgyújtanám...hát hogy gondolja az a falánk kocsi hogy 5 liter fölé megy városba... ;D ;D ;D
amúgy mennyi a gyári átlagfogyasztási adat?4.5?és nem tudja a kocsid 200000km után produkálni? :o ;D ;D
én a helyedben leszedném a turbót,és sima adagolósra átalakítanám...kaját elvenni tőle hátha úgy nem eszik majd csak 3 litert....
A nőknek csakis a belső értékek számítanak. Pl. klíma,füthetö bőrülés, világított piperetükör, dönthető ülés, stb...

Petikee

• Guest
« Reply #304 on: 2011 December 07, 00:58:25 am »
Én meg a helyedben nem mondanám meg magamnak hogy mit tegyek... de csak a helyedben...

Szóval...
Direkt leírtam részletesen az autó használatát, hogy értse aki olvassa és segíteni szeretne, hogy van pár tapasztalat  a fogyasztással kapcsolatban nem csak egy légből kapott dolog volt a kérdésem. Hirtelen ugrott meg a fogyasztás majd 1 literrel. Nem azt várom a kocsitól hogy ne fogyasszon, de mint írtam (ezek szerint nem fogtad fel) heti szinten elmegy minimum egy tank és nézem a fogyasztást már egy éve, ennyit nem evett soha! Munkaeszköz nekem a kocsim, ami a pénzemet keresi, szívesen áldozok rá pénzt időt és energiát.
Ezért is vagyok itt hogy hátha jön valami hasznos infó (eddig csak te jutottál nekem szerencsétlenségemre) és okosabb leszek ugyanis ha lehet magam oldom meg a problémáim.
« Last Edit: 2011 December 07, 07:43:05 am by DVZs »

Offline DVZs

• Adminisztrátor
  • Segített?: +56/-9
« Reply #305 on: 2011 December 07, 07:44:29 am »
A hangulatkeltő/káromkodó hozzászólások eltűntek. Ez a jövőben is így lesz.
Petikee, értem, hogy megoldást keresel, de 3 hozzászólással nem kezdeném piszkálni a régebbi tagokat - egy kis türelemmel többre mész.
« Last Edit: 2011 December 07, 08:17:01 am by DVZs »
D.V.Zs.

RyAn

• Guest
« Reply #306 on: 2011 December 07, 08:26:47 am »
Én meg a helyedben nem mondanám meg magamnak hogy mit tegyek... de csak a helyedben...

Szóval...
Direkt leírtam részletesen az autó használatát, hogy értse aki olvassa és segíteni szeretne, hogy van pár tapasztalat  a fogyasztással kapcsolatban nem csak egy légből kapott dolog volt a kérdésem. Hirtelen ugrott meg a fogyasztás majd 1 literrel. Nem azt várom a kocsitól hogy ne fogyasszon, de mint írtam (ezek szerint nem fogtad fel) heti szinten elmegy minimum egy tank és nézem a fogyasztást már egy éve, ennyit nem evett soha! Munkaeszköz nekem a kocsim, ami a pénzemet keresi, szívesen áldozok rá pénzt időt és energiát.
Ezért is vagyok itt hogy hátha jön valami hasznos infó (eddig csak te jutottál nekem szerencsétlenségemre) és okosabb leszek ugyanis ha lehet magam oldom meg a problémáim.

az fel sem tűnt hogy tél van  ;D télen az 1liter plus elfogadható.... :-X

Offline MK7GHIA

• A mester
  • Segített?: +20/-2
« Reply #307 on: 2011 December 07, 08:30:44 am »
Pláne úgy, hogy ugyan ezzel a konfiggal nálunk a céges Van-ok nem igen mennek 7 alá  ??? Igaz itt MK8-ak vannak.
« Last Edit: 2011 December 07, 08:35:35 am by taslee »
Jobb láb a gázon, bal láb a jobb lábon ;]

Offline yogixr2i

• A Fiestás
  • *
« Reply #308 on: 2011 December 07, 09:03:35 am »
Hejjjj!eltünt a kommentem... ;D :o

Offline DVZs

• Adminisztrátor
  • Segített?: +56/-9
« Reply #309 on: 2011 December 07, 09:10:25 am »
Yogi: van ilyen, gondolom érted azért. :)

Petikee: hogy számoltad a fogyasztást? Te matekoztad ki vagy komputer számolta neked? Utóbbi esetben láttam már furákat, nem kell mindig hinni neki.
D.V.Zs.

Offline yogixr2i

• A Fiestás
  • *
« Reply #310 on: 2011 December 07, 09:22:23 am »
Lehet gázolaj probléma is...pl: shellesel 10literböl elmegyek durván 100km-et.ÖMW-el kb  120km-at...meghát ja itt a tél...lassabban melegszik a motor. .vagy esetleg nagyobb a téligumid átméröje mint a nyáridé .jé van értelmes hozzászolásom... ;D

Petikee

• Guest
« Reply #311 on: 2011 December 07, 14:48:53 pm »
Koszonom mindenkinek, nem akartam piszkalni en senkit es nem is tettem, csak ugyanabban a hangnemben valaszoltam mint ahogy hozzam is szoltak. De ezt hagyjuk is a tovabbiakban....

Kerek ugyanaz kutbol meg 3 at is probaltam mar, valtozatlan a helyzet, a hidegnek meg nem tudnek be ennyit mert vol mar iden hidegebb is es akkor jol evett.

Nincs computer a kocsiban igy marad ugyanaz a kut ugyanaz a cso elso kattig kilometer szamlalo nullaz!

Lehet hulye kerdes de az EGR okozhat ilyet?

Udv mindenkinek

Offline kdevid

• Ült már fiestában
« Reply #312 on: 2011 December 07, 15:18:09 pm »
hat en nemtudom... most kapok agybajt... 1.25 mk7 benya, lukoil benzinnel, 10 pesten, ugy hogy kb 0 a dugobanules :(
en mar nemtudom mit csinaljak, de hogy ez nem normalis, az tuti..

Mar komolyan arra gondolok, hogy sz*r a kupungom, vagy nemtudom...
(az egyetlen ami neha furan vielkedik, meg mintha mar nam fogna annyira)

update, kuplung rendben, szoval nemtudom :(
« Last Edit: 2011 December 08, 08:01:58 am by kdevid »
A vegtelen ciklus is veget er egyszer, csak kelloen eros vas kell hozza... / Linus Torvalds /

Offline MK7GHIA

• A mester
  • Segített?: +20/-2
« Reply #313 on: 2011 December 07, 15:42:55 pm »
Igen az EGR okozhat túlfogyasztást, de ahogy írtad, hogy miként használod a kocsit nekem úgy tűnik nem kéne neki elkokszosodni. Bár 200ezer alatt láthatott már egyet s mást, mert gondolom még nem volt megbontva. Lehet megérne egy rápislantást. Hideg zsíroldós, féktisztítós kezelés szépen meg tudja pucolni.
Jobb láb a gázon, bal láb a jobb lábon ;]

Petikee

• Guest
« Reply #314 on: 2011 December 07, 23:14:30 pm »
Igen az EGR okozhat túlfogyasztást, de ahogy írtad, hogy miként használod a kocsit nekem úgy tűnik nem kéne neki elkokszosodni. Bár 200ezer alatt láthatott már egyet s mást, mert gondolom még nem volt megbontva. Lehet megérne egy rápislantást. Hideg zsíroldós, féktisztítós kezelés szépen meg tudja pucolni.

Hmmm, köszönöm a tippet, holnap neki is látok akkor a műveletnek....