Nem tudom mennyire téma még a kié hány litert eszik, csak így a végére én is idevésem a tapasztalataimat.
Én fiestám (1.1i 50 lovas) korábban egy össze-vissza csavargatott nyomásszabályzó volt benne, azzal igencsak evett, országúton 7-8.
Aztán kaptam egy másik szabályzót, gyári beállításon, igencsak meglepő fogyasztása lett.
Salgótarján-Békéscsaba távolságot mértem, megállóval, kerülővel, lakott területtel 520 km. Induláskor csurig töltöttem a tankot, mikor hazaértem 26 litert tudtam beletölteni. Ez kereken 5l/100km. 90-100as tempónál, kényelmesen autózva, 3 emberrel, 40 kg egyéb cuccal. Szerintem ez nagyon korrekt. Városban 6,5 körül ehet.
Belenéztem a használati utasításába, ott azt írják, hogy 90-100as tempónál 4,8l a fogyasztás. Szerintem ha ez az út végig autópálya, simán teljesíthető ez az érték.
Egyébként a gyárihoz közeli fogyasztás mit árul el a motorról? Nekem a szerelő amikor meghallotta, azt mondta, hogy szerinte ez már rengeteget futott, hangja alapján. Olajat eszi, nem is kicsit. De a fogyasztását max egy dízelére cserélném el
Ti mit gondoltok erről?