Author Topic: Motorvédő lemez  (Read 10968 times)

Offline msi

• Ült már fiestában
  • Segített?: +4/-0
Motorvédő lemez
« on: 2011 November 02, 10:20:41 am »
   Sziasztok, egy ideje azon gondolkodom hogy alsó motorvédő lemezt kellene a Fiestámhoz, viszont a neten inkább mondeos, illetve nagyobb kategóriás Fordokhoz vannak ilyen védőburkolatok. Valaki vásárolt már, vagy van kellemes (és olcsó) tapasztalata ilyen alkatrésszel?

Előre is köszi.

Offline MK7GHIA

• A mester
  • Segített?: +20/-2
Re:Motorvédő lemez
« Reply #1 on: 2011 November 02, 10:59:35 am »
http://www.autoflexker.hu/webshop/index.php?q=webshop/kategoria_60/Karterv%E9d%F5%20lemez

Itt van Fiesta is.

Annyira le van rakva koppra a kocsi, hogy félsz az aknafedeles instant olajcserétől vagy miért kell?
Jobb láb a gázon, bal láb a jobb lábon ;]

Offline msi

• Ült már fiestában
« Reply #2 on: 2011 November 02, 12:49:12 pm »
Köszi a választ, nincs annyira lelakva az autó hogy "alacsonyan repüljön", csak kicsit alacsonynak tünik alapból a Fiesta, azért gondolom hogy egy motorvédő jót tenne neki a kavicsok, sár és hasonló szennyeződések ellen (meg persze járdaszegély a parkolásnál)...Vagy talán "fölösleges pénzkidobás" kategória lenne?

Offline MK7GHIA

• A mester
« Reply #3 on: 2011 November 02, 13:12:29 pm »
Én mentem már az enyémmel egészen extrém sz*r úton is és nem koppant le egyszer sem. Ha nyugodtabb vagy vele és van ennyi pénzed rá ártani nem fog, de én nem szórakoznék vele. Amúgy, ha veszel fél tábla lemezt és kartonpapír sablon alapján kivágod és meghajtogatod töredékéből kijössz.
Arról nem is beszélve, hogy ha a járdaszegély elérné az olajteknőt akkor azt a szétszakadt vízhűtőből feltörő gőz jól láthatóan előre jelzi :D
« Last Edit: 2011 November 02, 13:20:53 pm by taslee »

Offline yogixr2i

• A Fiestás
  • *
  • Segített?: +1/-2
« Reply #4 on: 2011 November 02, 22:54:18 pm »
Milyen fiesta?mert  pl az enyémnek mk3  legalacsonyabb pontja a bölcsö...ha már a dekni leér nálam akkor nagy a baj.....
A nőknek csakis a belső értékek számítanak. Pl. klíma,füthetö bőrülés, világított piperetükör, dönthető ülés, stb...

Offline MK7GHIA

• A mester
« Reply #5 on: 2011 November 03, 07:28:11 am »
Mivel MK6-7 topikba írta én abból indultam ki.

Offline yogixr2i

• A Fiestás
  • *
  • Segített?: +1/-2
« Reply #6 on: 2011 November 03, 08:54:15 am »
Ezt nem is figyeltem... ;D
A nőknek csakis a belső értékek számítanak. Pl. klíma,füthetö bőrülés, világított piperetükör, dönthető ülés, stb...

Offline msi

• Ült már fiestában
« Reply #7 on: 2011 November 03, 13:32:38 pm »
Igen MK7-es, csak első (-használt-) autóm és ilyenkor az ember még a szellőtől is védi a járgányát, azért filózok a motorvédőn  :)

Offline MK7GHIA

• A mester
« Reply #8 on: 2011 November 03, 13:56:41 pm »
Ha nincs porig ültetve meg nem ralizol szerintem felesleges.  ;)

Offline msi

• Ült már fiestában
« Reply #9 on: 2011 November 04, 10:38:53 am »
Köszönöm a tanácsokat. Meglátom hogy állok a $$$$$-al és majd mérlegelek  8)...

Offline Patics

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +1/-0
    • AsztrálFény Ezoterikus Stúdió
« Reply #10 on: 2011 December 14, 21:35:01 pm »
Sziasztok!

Nekem Techno-m van. A Techno eleve kis mértékben ültetett, könyebben leér. Én kétszer éreztem, hogy mintha felakadtam volna a padkára parkoláskor de persze simán lezökkent róla a Fifi. Pár hónapja mintha kissé fémsurlódás hangja lenne a sebváltónak. Mentem a szerelőhöz, aki közölte megrepedt a sebváltó, elfolyt az olaj... :-[

Csak egy fél tenyérnyi hűtőborda törött le, és a repedés. Azóta 2 hetenként olajutántöltés. Lehetne hegeszteni, de közben lett egy kis csapágyhang is, így csere kellene. Bontós 50 ezer, felújított 100 ezer, egy új az aranyár, 30 a munkadíj (kupluncserével). Ez van.

Ha lesz új sebváltó, első lesz egy motorvédő lemez felrakás. Én erre gondoltam:
http://www.motorvedolemez.hu

Abban reménykedem, hogy ez a lemez a motorteret is védi a belepiszkálástól. Mi a véleményetek?
« Last Edit: 2011 December 14, 21:53:14 pm by Patics »

Offline msi

• Ült már fiestában
« Reply #11 on: 2011 December 15, 00:00:34 am »
Ez a modell jó, viszont vigyázni kell mert a szervíznyílás csak a benzines motorhoz jó, a dízelre is rámegy csak hülye helyen lesz a nyilás az olajcserénél.

Offline Patics

• **
« Reply #12 on: 2011 December 15, 19:30:21 pm »
Hogy érted, hogy "ez a modell"? Melyik? Mert az általam írt oldalon van több száz modell. Természetesen a benzineshez a benzines, a dízeleshez a dízeles "modell" motorvédő lemez kell.

Offline msi

• Ült már fiestában
« Reply #13 on: 2011 December 15, 20:51:39 pm »
Ha Fiestád van, akkor erre gondoltam: "Termék neve: SMP08.048 - Motorvédő lemez
Autó típus: Ford Fiesta, 2001-2008"

Offline Patics

• **
« Reply #14 on: 2011 December 16, 20:43:54 pm »
Ja, értelek. Bevallom, az eszembe sem jutott, hogy valaki esetleg nem a kocsijához való motorvédő lemezt vásárol, ha már vásárol. Ennek mi értelme lenne? Bár olyat már hallottam, hogy (a főnököm) gázolajat tankolt a benzines Saab-jába... :BangHead: Nem úszta meg olcsón...

Engem inkább az érdekelne, mi a véleményetek a motorvédő lemezről? Sajnálom, hogy ennyire nincs válasz. Talán én vagyok az egyetlen aki ilyen védelmet szeretne?

A sérülésvédelem mellett főként a szabotázsvédelmi funkciójáról lennék kiváncsi véleményekre. Szeretném az autótolvajok ellen megközelíthetetlenné tenni a motorteret (pajzs technológia). Azt olvastam, hogy az jó ha az esetleges rossz ember nem tud a motortérben lévő elektromos kütyükhöz hozzáférni. Ehhez elektro-mechanikus motortér zárat, és ezt a motorvédő lemezt gondoltam alkalmazni. Ugyanis a Fiesta motortere nagyon "levegős". Alulról simán fel lehet nyúlni akár az akumulátorig vagy a riasztóig. Gondoltam ez a lemez védhet az alulról behatolástól.

« Last Edit: 2011 December 16, 21:26:25 pm by Patics »