Hello Metely,
Ezeken a kerdeseken en is atestem, ha megengeded belekotyognek.
Az elso gyari hangszorokat nagyon is megeri kicserelni de csak egy komponens szettre, (kozepmely, hangvalto, csipogo) ha tenyleg azt akarod, hogy tisztessegesen szoljon.
A 16 "-os hagszorokat egy kis barkacsolassal be lehet epiteni az elso ovalok helyere, a keresztvalto elfer a karpit mogott, a csipogokat meg fel tudod furni az A oszlopra.
Ezt a barkacsolast nekem ugy csinaltak meg, hogy kikaptak az ovalt, korberajzoltak, majd ezt dekopirral kivagtak egy fel cm vastag furner lapbol ugy, hogy a 16-os hangszoro pont belemenjen. Igy a felfogato furatok ugyanoda kerultek, mint az ovalnal.
Viszont a hatso ajtoba en nem tennek semmit, mert nagyon osszekuszalja a hangkepet. (Nekem is ki vannak kotve)
Sok hangszorot meghallgatva nekem a JBL jott be hangzas es persze ar/ertek aranyban, egy jobb komponens szett ezekbol 18 ezer korul kijon.
Ha kesobb tovabb akarsz lepni az erosito, melylada fele, akkor ez megfelelo alap lesz a rendszer szamara.
Remelem segitettem. Ha erdekel, meg tudom adni az en beszerelo szakim elerhetoseget, ok nagyon korrektek, nem lehuzosak, mint a pestiek. (elnezest, de 3 pesti beszerelo muhely lehuzasi probalkozasa utan ez a velemenyem)