hali
hozzászólok akkor!
ha az elő ajtód be volt vezetékelve gyárilag,akkor valószínű a hátsó is be van.
mindenképpen meg akarod hagyni a gyári fejegységet?
a hangszórók oválisak,és egyedi(ford)méretűek,asszem nem szabványosak.
én átalakítókerettel szoktam megoldani,a Dávidét is úgy csináltam.így minden nehézség nélkül bele lehet tenni,akár a legjobb minőségű 13 cm-es hangszórót is(16cm-est is,de akkor már alakítgatni kell,nem gyengén)
mivel nem írtad annyira egyértelműen,de úgy vettem ki,hogy a fejegységet nem akarod kicserélni?!
1;én első körben azt tenném.(vennék egy cd-s fejegységet,aminek legalább egy RCA kimenete van)
(ehhez kell egy rádió átalakítókeret,ami a gyári 2 DIN méretű rádió helyét átalakítja a szabványos 1 DIN méretűvé+lesz egy tárolórekeszed alatta.utángyártottban kb 3000 ft,a gyári asszem 14e)
2;ehhez vennék előre egy 13cm-es hangszórópárt(10-15 ezer ft ig,már egész jók vannak)
3;erősítő+mélyláda,a hozzá való tápkábelekkel
e verzió szerint nem kell kivágni a kalaptartót sem(amit amúgy sem ajánlok,szinte mindenki megbánja utólag)
Ha pedig ragaszkodsz a mostani fejegységhez,akkor azt javasolnám,tedd az első gyári hangszórókat hátra,és előre vegyél az említett 13cm-esből,valami jót(ez azért is jó,mert ha később fejleszteni akarsz,ezt már nem kell kicserélned)
így érsz el egy kis minőségi,és hangzás-hangerőbeli javulást is.
ha ez a verzió nem tűnik elégnek,akkor mindenképpen az első verziót ajánlanám.