Sziasztok,
új vagyok a fórumon, örülök, hogy rátaláltam az oldalra, remélem nem lesz túl "blőd" a kérdésem. Elöljáróban annyit, hogy itt végignéztem az autó hi-fi témát, de a kérdésemre vagy az ötletemre nem, vagy csak részleges válaszokat találtam.
Vasárnapi autónak egy MKII-es Focus-t használok, a munkahelyemen cégautóként kaptam egy kis Van-t kb. fél éve. Tényleg nagyon megszerettem a kis gokartot, egyedül sikítófrászt a rádiótól kaptam, egy Ford 1500 RDS, aminél gyakorlatilag bármi jobban szól, a kontraszt még durvább a Focus után, ahol ugyan gyári, de igazán szépen szóló Sony fejegység van. Gondoltam, semmi gond, majd megszokom, de heti kb. 1000 km-es vezetett mennyiség mellett egyre jobban szenvedek tőle, annyira, hogy megérett bennem a gondolat, ezzel valamit tenni kell. Egyelőre kissé tanácstalan vagyok, mivel egyrészt túlságosan sokat nem költenék rá, másrészt ez a legjobb tudomásom szerint egy sztereó rendszer, mostanában pedig alap a 4 hangszórós rendszer. Mélyládát egyelőre nem raknék bele, de fontos lenne egy esetleges bővítés lehetősége.
Annyira szárazon, dobozszerűen szól, hogy a hangszóróknak is menniük kell, tehát egyelőre a terv egy fejegység-pár hangszóró. Érdemes 2din-es fejeket nézegetnem?
Konkrétan erről JVC egységről lenne szó:
http://www.autohifibolt.hu/index.php?P=termek&S=3&FKAT=3&AKAT=97&TID=12061&TN=JVC%20KW-XR411,%20KWXR411,%20KW%20XR411,%20KW-XR%20411,%20CD%20/%20MP3%20/%20r%E1di%F3%20-%20Aut%F3r%E1di%F3%20fejegys%E9gNem hiszem, hogy eltávolítható lenne az előlap, ez kissé aggaszt, nehogy megszabadítsanak tőle parkoláskor első körben erre szakosodott jó munkás emberek.
Természetesen nyitott vagyok ennél olcsóbb megoldásra is, igazán a Ti véleményeteket várom, akik sokkal tapasztaltabbak a témában nálam.
Összefoglalva: milyen fejegységet érdemes nézni? Fontos lenne az usb bemenet, a későbbi esetleges bővíthetőség, előlapi bemenet talán:
Ugyanezen gondolat mentén: milyen jó ár-érték arányú hangszórókat ajánlanátok? Erre találtam visszamenőleg tippeket, nem tudom, hogy ebben az esetben érdemes lenne többkomponensűben gondolkodni, a mostaninál gyakorlatilag bármi jobban szólna.
A lényeg: kellemes minőségben hallgathassam a cd készletemet, ha még egy sony minőséget nem is ér majd el az összkép.
Előre is köszönöm a válaszokat és mindennemű segítséget!