Author Topic: Levego rendszer "budos"  (Read 11197 times)

Offline kdevid

• Ült már fiestában
  • Segített?: +1/-2
Levego rendszer "budos"
« on: 2011 October 14, 08:09:12 am »
Sziasztok!

Eloszor is koszontok mindenkit!
A kovetkezo lenne a gondom:

Bekapcsoltam a futest, es valami iszonyat kellemetlen szag jon a szellozokbol...
A klimatisztitas, legszuro csereje megvolt...

A szamajdhogynem csak akkor erezheto, ha az ablak fele iranyitom a levegeot...

Volt valakinek ilyenje? Meglehet oldani hazilag?

Valaszotokat elore is koszi!

Udv

D
A vegtelen ciklus is veget er egyszer, csak kelloen eros vas kell hozza... / Linus Torvalds /

Offline Csipi

• Adminisztrátor
  • Segített?: +110/-7
Re:Levego rendszer "budos"
« Reply #1 on: 2011 October 14, 08:27:48 am »
Szia D, üdv a Klubban :)

Pollenszűrő-csere volt? Gombátlanították is a klímát?
Egy extrémnek tűnő ötlet; nézz bele a motortérbe (ha esetleg még nem tetted) hogy nincs-e valahova beszorulva egy kisállat, aki már jobb létre szenderült...
ildipontbretus kukac gmail pont com

Offline kdevid

• Ült már fiestában
« Reply #2 on: 2011 October 14, 08:42:42 am »
Udv!

A pollenszuro cseret megcsinaltam, plusz a klimatisztitast is ketszer (Prevent Onkinyomo tiszito..)
Meghalva semmi nincs a motorterben... :(

Amire meg tippelek, hogy amikor atvettem, egy csomo helyen voltak eldugva rohadt levelek... Ahol lattam kipucoltam, de lehet, hogy valami beszivonal maradt :(

DE sajnos mar otletem sincs, hogy hol nezzem meg...

meg annyit hozzateszek, hogy most lesz 3 eves a kicsike, fel eve van nalam, elotte egy holgye volt, aki hala a jo egnek mindig fa alatt parkolt, (sajnos ez meg is latszik rajta, meg ugye irtam a rohadt leveleket.)
« Last Edit: 2011 October 14, 08:55:57 am by Csipi »
A vegtelen ciklus is veget er egyszer, csak kelloen eros vas kell hozza... / Linus Torvalds /

Offline Csipi

• Adminisztrátor
« Reply #3 on: 2011 October 14, 08:57:22 am »
Az a tisztító hab semmit sem ér, próbáltam én is, és csak ideig-óráig volt jó (értsd: pár nap)..
Párásodik is az ablakod vagy csak büdi?

Offline MK7GHIA

• A mester
  • Segített?: +20/-2
« Reply #4 on: 2011 October 14, 09:08:12 am »
Szélvédő tövénél van a víz elvezető rács. Ha ott bekukucskálsz látsz egy dobozfélét ahonnan megy a levegő az utastérbe. Ott keresgélj beragadt falevél beköltözött állat (nekem a  régi 3-as golfomba egy patkány fészkelt be) döglött valami után. Tuti ott lesz a baj máshol nem lehet. Esetleg a klíma kondenzvíz tárolója szokott még mocsárszagú lenni de azt általában kipucolják. Amúgy az a hab amit a szellőzőrácson keresztül befújtál semmit nem ér. A klímás a klíma rendszerén keresztül nyom be fertőtlenítőt aminek kb 3 hónapig érzed a szagát.
Jobb láb a gázon, bal láb a jobb lábon ;]

Offline kdevid

• Ült már fiestában
« Reply #5 on: 2011 October 14, 09:09:15 am »
Ez nem hab, hanem ez :
http://www.medikemia.hu/index.php?mid=20&prod=308

Es nem parasodunk (meg nem... :( )
« Last Edit: 2011 October 14, 09:10:57 am by kdevid »

Offline kdevid

• Ült már fiestában
« Reply #6 on: 2011 October 14, 09:10:33 am »
Szélvédő tövénél van a víz elvezető rács. Ha ott bekukucskálsz látsz egy dobozfélét ahonnan megy a levegő az utastérbe. Ott keresgélj beragadt falevél beköltözött állat (nekem a  régi 3-as golfomba egy patkány fészkelt be) döglött valami után. Tuti ott lesz a baj máshol nem lehet. Esetleg a klíma kondenzvíz tárolója szokott még mocsárszagú lenni de azt általában kipucolják. Amúgy az a hab amit a szellőzőrácson keresztül befújtál semmit nem ér. A klímás a klíma rendszerén keresztül nyom be fertőtlenítőt aminek kb 3 hónapig érzed a szagát.

Na igen, onnan szedtem ki a rohadtleveleket... Szabalyosan kikellett piszkalni a pici lukon, ahol elvileg a viznek kellene kifolynia...

Esetleg hozza tudok valahogy ferni normalisan, anelkul, hogy kiszednem a motort? :)
« Last Edit: 2011 October 14, 09:12:04 am by kdevid »

Offline MK7GHIA

• A mester
« Reply #7 on: 2011 October 14, 09:16:09 am »
Amarha :D Ez olyan mint a rovarbomba? Ilyet se láttam még. Attól tartok ennek ellenére, hogy ez sem jobb egy fokkal sem.

Offline kdevid

• Ült már fiestában
« Reply #8 on: 2011 October 14, 09:19:09 am »
Amarha :D Ez olyan mint a rovarbomba? Ilyet se láttam még. Attól tartok ennek ellenére, hogy ez sem jobb egy fokkal sem.

A klima pedig mar nem budos...

Offline MK7GHIA

• A mester
« Reply #9 on: 2011 October 14, 09:19:32 am »
Na igen, onnan szedtem ki a rohadtleveleket... Szabalyosan kikellett piszkalni a pici lukon, ahol elvileg a viznek kellene kifolynia...

Esetleg hozza tudok valahogy ferni normalisan, anelkul, hogy kiszednem a motort? :)

A rácsot szerintem le lehet venni. Úgy talán hatékonyabban piszkálódhatsz. Nekem egyszer takarították, de még garis volt úgyhogy nem én csináltam. Ford specifikus szerelgetésben még kezdő vagyok :\

Offline Csipi

• Adminisztrátor
« Reply #10 on: 2011 October 14, 09:30:58 am »
Ez nem hab, hanem ez :
http://www.medikemia.hu/index.php?mid=20&prod=308
Es nem parasodunk (meg nem... :( )

Nem ér ez sem semmit sajnos, anno én is végigpróbáltam ezeket a "csodaszereket"... :-\

Offline kdevid

• Ült már fiestában
« Reply #11 on: 2011 October 14, 09:42:08 am »
Nem ér ez sem semmit sajnos, anno én is végigpróbáltam ezeket a "csodaszereket"... :-\

Akkor marad tavasszal a szervizes tisztitas... :(

Azert koszi, meg meg a dobozkat megnezem...

Offline Csipi

• Adminisztrátor
« Reply #12 on: 2011 October 14, 10:14:44 am »
Erre tényleg érdemes áldozni egy szervizes tisztítást.
Amikor csináltatod, szólj majd nekik hogy porszívózzák ki a motorteredet, nekem anno amikor tele volt levéllel, nekiestek valami ipari méretű gigaporszívóval, azt hittem felszívják az egész kocsit  :laugh: De utána jó lett.

Amúgy szerintem - ha meg tudod oldani - ne várj ezzel tavaszig, hanem csináltasd meg minél hamarabb, mert ha be van gombásodva a szellőzőrendszered, az elég csúnya fertőzést tud okozni az emberi szervezetben...  :-\

Majd számolj be, mi történt.. :)

Offline MK7GHIA

• A mester
« Reply #13 on: 2011 October 14, 10:15:35 am »
Annyit még hogy ne márkaszervizbe vidd. Vidd el direktbe klímáshoz. A márkaszerviz is kiadja a klímás munkát olyan cégnek aki ért hozzá csak, ha direktbe odaviszed akkor megspórolsz egy árrést és hamarabb megvan.

Offline kdevid

• Ült már fiestában
« Reply #14 on: 2011 October 14, 11:07:20 am »
Annyit még hogy ne márkaszervizbe vidd. Vidd el direktbe klímáshoz. A márkaszerviz is kiadja a klímás munkát olyan cégnek aki ért hozzá csak, ha direktbe odaviszed akkor megspórolsz egy árrést és hamarabb megvan.

Okes mindenkepp! Koszi  :notworthy: