Sziasztok!
Korábban másik fórumban írtam már, nekem is van motorrángatós gondom. ( 2005, 1,4 16V Duratec ) 2.3.4. fokozatba kapcsoláskor az istennek nem hajlandó felvenni a ritmust, mintha visszafojtana, dadog, rángat, minden baja.. kb. 1 hónapja jártam szervízben, nem tudtak rá semmit mondani. A mai reggelig nem volt semmi más jele, csak ennyi.. Ma reggel azonban 3-4 sebességben szintén rángatott. Nem vettem el a gázt, hanem úgyanúgy rajta tartottam a lábam, gondolván, hogy majd csak felveszi az ütemet.. És ekkor villogni kezdett a Motor figyelmeztető lámpa.. Villogott párat, nem számoltam, hogy mennyit, aztán pedig magától abbahagyta, pár másodperc volt, pár méter. Épp piros lámpához értem, így ki is vettem üresbe, fékeztem, de amikor villogott és sebességben volt még,akkor sem volt semmi más jel.. teljesítmény csökkenés, "letiltás", stb...
Tudom, hülyén hangzik, de hátha Nektek mond valamit, vagy találkozott már valaki ilyennel: Mikor produkálja ezt e rángatást - tök mindegy, hogy hideg, vagy meleg a motor :S - akkor ha adom neki a gázt, nem veszem el, akkor időnként hallható egy "csattanó" hang, és utána jól működik..
gyertyák cserélve, gyűjtókábel köteg cserélve..
Amit még észrevettünk, hogy a motortérben az üzemanyag cső és a vákuum cső ahol találkozik, és bemegy az injektorokhoz, ott az üzemanyag cső mozgatásakor "sziszegő" hang van, mintha falsot szívna... Én arra gyanakszom, hogy esetleg ez lehet a valós probléma, és ha a benzin mellé valóban tud falsot szívni, akkor a vákuum csőnél meg a nyomásszabályzó nem jól határozza meg a levegő mennyiséget..
Viszont nem merünk hozzányúlni a benzincsőhöz, mert nem tudjuk, cserélhető-e?.. csinálta már valaki? néztem cromaxnál is, bárdinál is az eszközöket, de kifejezetten ilyen jellegű "javító szettet" nem találtam..
A sziszegő hang közvetlen a nyomásszabályzó előtt van, ahogy a benzincső rá van húzva - és gondolom, melegítve - a kis könyökre..
Javította ezt már valaki? és egyáltalán? van valakinek elképzelése, hogy ez így mind összefügghet-e a checkengine-nel?
Már egyszerűen tanácstalan vagyok, mert annyi szerelő látta már, és mindegyik csak legyint... én meg nem tudok elindulni egy zöld lámpánál... :S
Köszi előre is!
Nyusz