Bocsi, hogy nem arvayk kérdésére válaszolok, mert azt nem tudom... Még hála Istennek nem találkoztam ilyen problémával.
Nos a mai autóipar arra megy ki sztem, hogy az autót úgymond béreld (fizess részletet, ha jön újabb típus cseréld arra és azt fizesd tovább) és ne pedig birtokold... Kezd bejönni az a divatba, hogy úgy építik meg az autókat, hogy 3-4-5 év után kb amikor a garija lejár tropára megy... Valami kis időzítő lehet beépítve, vagy nem tudom... Mindegy. És utána inkább vegyél újat és fizesd arra a részletet, és ismét jó 3-4 esetleg 5 évig, vagy amíg a garancia le nem jár. Nos, tulajdonképpen ez olyanoknak jó akik csak használati tárgyként tartanak autót, vagy akár munkaeszközként és abszolút nem akarnak rajta alakítani semmi... (még illatosítót sem). De elsősorban azoknak jó, akiknek van pénzük, akik megtehetik, hogy - úgymondjam - kipróbálják a legújabb típusokat... Ezzel csak az a baj, hogy a gazdagabb országokban ez bejön... csak mi nem vagy a gazdagabb ország. Igaz, hogy orrba-szájba (hogy a Shop Stop c. filmből idézzek: "Seggből-szájba") vesszük fel a hiteleket, aztán csak nézünk, hogy Jéééé! Eltünt a lakás meg az ótó!
Én szerintem arre megy ki a játék, hogy az égegyadta világon semmid se legyen, csak hiteled. Mert ami hitelezve van, azt tudjuk, hogy nem a tiéd... De sajnos ez nem csak autókkal van így...
Hát azt hiszem röviden ennyi... Erről lehetne még írni jó pár oldalt.
Köszi!