Sziasztok!
Lassan két éve, hogy egy kis MK6-os 1,4 Duratec Fifit hajtok, de eddig csak olvasgattalak titeket.
Most viszont hirtelen több olyan gond is adódott, ami miatt a véleményeteket kérném.
Mivel hűtővíz topicban vagyunk, ezért egy aktuális:
fogy a hűtővíz. Igen, tudom, ez így nem túl informatív.
A helyzet az, hogy közvetlen tartályfeltöltés után is szinte pillanatok alatt "eltűnik" a teljes folyadék, a tartály alsó részében marad csak alig egy pici. ( ismerős véleménye, hogy lehet, hogy ennyire van szüksége a motornak, és azt fel is veszi, de én ezt nehezen akarom elhinni... )
A másik tünet, ami talán ehhez kapcsolódik, hogy az utastérben ülve is néha "szörcsögő" hangot hallok 1-1 indulás alkalmával, mintha a folyadékcirkulálást hallanám, ami levegőt kap.. Másképp nem nagyon tudom leírni, de bízom benne, hogy értitek, vagy volt már valakinek hasonló.
Próbálkoztam azzal is, hogy figyelem a motortér alatt "a foltot", de nem láttam. Néztem már a motorteret is többször, de felülről, amennyit bele lehet látni, ott nem láttam semmi folyásnak vagy csöpögésnek nyomát.. Tapogattam a csöveket, tartályt, ahol csak hozzáfértem, de az sem vezetett eredményre.
Olajszint normál, nem fogy az olaj a vízzel együtt, úgyhogy legjobb reményeim szerint nem hengerfej lesz..
Van esetleg valami tippetek, javaslatotok?
Van szerelő ismerősöm, de jó lenne úgy odavinni, hogy ne csak találgassunk, hanem már célzott legyen a javítás. Vagy ha olyan, akkor igazából mi is megcsináljuk, csak "csak úgy, saját kútfőből" nem szívesen állok neki szétbontani az elejét.. Vagy nem lesz más választás?
Köszi előre is!!
Nyusz