DVZS-
Mit kellene megnéznem a féktárcsán??
Voltam mesternél, a jobb oldali kormánypersely a bűnös a kattogásért.
No mondtam én!
És mennyibe került/fog kerülni?
Nekem egyébként nem hallható kopogó kotyogó hang csak télen, de akkor szinte minden helyzetben, nagy sebességnél is. Nyáron csak akkor ha mozgatgatom a kormányt gyorsan kicsiket.
Igaz, hogy még nem láttam ilyet közelről, szétszedve, a működés sincs előttem, de ha remeg a kormány amit a futómű okoz akkor az ezekhez kapcsolódó perselyre is lehet hatással. Én ezért gondolom, hogy a rázó nagy igénybevétel miatt jobban kophat a persely is.
A rázásról még annyit, hogy nekem is több helyen volt centiroztatva, én is megcseréltem az első és hátsó kerekeket de a rázás ugyanugy fennállt. Továbbá nekem is van téli felni/gumi és nyári felni/gumi szettem. A télinél egyáltalán nincs gond.
Ebből én arra következtetek, hogy a féktárcsának nincs ehhez köze. Inkább a felninek.
Amikor vettem a téli felniszettemet mondta az eladó, hogy a nyári felnim nem való a kocsihoz. Igy én az alábbi szettet vettem: 6x15” ET 47,5 4x108x63.3. A Tied különbözik ettől?
Gondolkoztam azon, hogy rárakom a télifelnire a nyári gumit, kipróbálni, hogy helyes e az elméletem, de még nem vitt rá a lélek, majd inkább csereszezon idején, és igy nem dobom ki a pénzt ha mégse működik a dolog és vennem kell uj gumit meg mindent.
Gumiról jut eszembe, hogy amig a cserét meg nem csináltatom addig a gumit se tudom kizárni, ui. a téli vadi új, a nyárinak meg utolsó szezonja van, lehet h csak a gumival van gond. Volt akinek igen, a gumi volt a ludas, ezért éppen a féktárcsát se lehet kizárni.
Nekem is van egy X-aktás kérdésem: ha már ráz, akkor miért nem ráz végig az autópályán? Vannak szakaszok ahol ráz, van ahol nem… még nem jöttem rá a titokra