Hi!
Nemrég vettem a Fiestám, '93-as 1.1i. Eddig pöccre indult, de ez a "pöcc" is elég hossú ideig tartott, a szervízben aszonták, hogy ezek ilyenek. Szóval sokáig kellett indítózni, hogy beugorjon a hideg motor. Az indítás végén elég beteges, éles hangot adott ki, mint amikor valaki ráindít - de hát erre azért figyelek... Melegen már nem volt vele gond, rövid az indítózás, és az éles hang is eltűnik.
Mindezzel még élni is tudtam volna, csakhogy: 2 napja valamikor indul, valamikor nem. Érdekes, hogy hideg motorral OK, megyek vele 20-30 km-t, aztán áll 5-6 órát az autó, és nem indul. Az akksi, töltés, gyertyák tuti hogy OK, de az önindító meg sem moccan, csak kattan egyet. Mondjuk 3 indításból 1x ezt csinálja. 1-2 méter tolástól beindul, aztán semmi baja. Nem rángat, nem fullad, van rendes alapjárat.
Én öndindító-hibára tippelek. Lehet ezt még javítani? Vagy csak csere? Tudom, így "online" nem lehet szétszedni a kocsit, de szerintetek még milyen hibalehetőségek vannak? Kb. mennyibe fáj ez nekem? Persze majd megnézetem szerelővel, de ha esedékes a csere, van valakinek eladó önindítója?
Köszi.