Author Topic: Nehezen Indul  (Read 41840 times)

kitti75

• Guest
Re:Nehezen Indul
« Reply #15 on: 2010 December 16, 13:47:23 pm »
Ma voltam diagnosztikán nem találtak semitt minden rendbe találtak. otttis aszt mondták ki kéne cserélni az üzemanyag csöveket pumpástol aszt mondta a valoszinü hogy a gyürüknél kap farsott ezért levegösödik kérdesztem lehet e cserélni aszt mondta csak kompletten az egészet kicsit drága ahoz hogy csak lehet hogy ott sziv levegöt. most probálok hozzá gumi gyürüket szerezni és cserélni

Offline somadog

• Látott már fiestát
  • Segített?: +0/-0
  • 1.4 TDCi [Fityó]
« Reply #16 on: 2010 December 16, 15:17:52 pm »
Ha sikerül megoldani a problémát kérlek írd meg mert engem is érdekelne a megoldás. köszi

(milyen gumi gyűrűkről van szó tudnál segíteni? hol találom?)

Offline Littleb

• Ült már fiestában
  • Segített?: +11/-2
« Reply #17 on: 2010 December 16, 17:23:44 pm »
A gyári gyorscsatikban levő gumigyűrűkről van szó. Én még nem találtam hozzá megfelelő gyűrűket, mindig egyben szokták cserélni annál is inkább mert néha maga a kézipumpa enged vissza.  :(
Valóban nem kevés pénz, de annyira azért nem szörnyű az ára.
Sokkal okosabbat senki nem fog tudni mondani. Ha nem hiszel a típushibákban, a tapasztalatokban és a szerelőben ahová vitted senki nem tud Neked segíteni. Ha látható sérülés nincs egyik csövön vagy csatin sem, és a résolajcsöveket is kizárták csak a pumpa vagy a csatlakozók tömítése lehet hibás. Előbb utóbb több kárt fog okozni a hiba mint a csövek ára. Ami elromlott ki kell cserélni vagy ha nem futja rá, nem kell autózni. Ezzel nem akarok senkit megbántani, egyszerűen ez a véleményem. Hogy ki mit csinál az már az Ő dolga.

Megnéztétek a résolajcsöveket? Mert a mondandóm ezen részére még nem reagált senki.

Somadog:
Nézd vagy nézesd meg levegős e a rendszered egyáltalán. Más hibád is lehet.

Offline somadog

• Látott már fiestát
  • Segített?: +0/-0
  • 1.4 TDCi [Fityó]
« Reply #18 on: 2010 December 16, 18:25:38 pm »
Szia! Elvileg ha indítás előtt elkezdem pumpálni a pumpát látom a levegő bubikat, ha addig pumpálom amíg bubi mentes lesz a cső amit lehet látni akkor rendesen berőfen és néha fehéres enyhén kékes átlátszó füstöt tapasztalok. Szerinted nézessem meg szerelővel? Tudnátok ajánlani egy megbízható szerelőt Bp.-en akinek van tapasztalata TDCi-el?

Köszönöm

zozyk

• Guest
« Reply #19 on: 2010 December 20, 14:18:27 pm »
Hello

2007 januári autóm van(békalámpás)[ez mk6 vagy mk7?],és olyan gondom lenne,hogy inditás után nagyon visszaesik az alapjárat.
2-3 gázfröccs után már beáll rendesen,de ha nem lépek a gázra akkor leáll.
Hidegen-melegen ezt csinálja sajna. Inditózni nem kell sokat,pöc-röff a motor,de ez az idegesitő hiba zavar.

Valakinek valami ötlet?

:notworthy:

Üdv:zozyk

Offline Csipi

• Adminisztrátor
  • Segített?: +110/-7
« Reply #20 on: 2010 December 20, 14:34:44 pm »
Szia zozyk,

Ami biztos, hogy MK7-esed van :)
Ez az alapjárat-ingadozás amúgy nálam is jelen van, időnként rájön és akkor felpörög, aztán majd' lefullad, ezt csinálja pár mp-ig és aztán beáll.
Neked minden egyes indításkor csinálja?
ildipontbretus kukac gmail pont com

zozyk

• Guest
« Reply #21 on: 2010 December 20, 16:03:12 pm »
Igen,2 hónapja van nálam az autó,eleinte csak néha csinálta,
de mostmár minden indításnál.

Januárban megyek első müszakira,megemlitsem a ford szalonban? Hátha kezdenek vele valamit?

Offline Csipi

• Adminisztrátor
  • Segített?: +110/-7
« Reply #22 on: 2010 December 20, 18:44:13 pm »
Gari már gondolom nincs rajta...?
Egy próbát megér esetleg, említsd meg...
Nekem mind az X-szer szoftvert frissítettek, majd úgy sem volt jó :D
Ha sikerült megoldani, oszd meg velünk esetleg, hogy mi volt a bibi :)
ildipontbretus kukac gmail pont com

Offline fiesta2002

• A mester
  • Segített?: +75/-0
« Reply #23 on: 2010 December 20, 19:30:04 pm »
Hello

2007 januári autóm van(békalámpás)[ez mk6 vagy mk7?],és olyan gondom lenne,hogy inditás után nagyon visszaesik az alapjárat.
2-3 gázfröccs után már beáll rendesen,de ha nem lépek a gázra akkor leáll.
Hidegen-melegen ezt csinálja sajna. Inditózni nem kell sokat,pöc-röff a motor,de ez az idegesitő hiba zavar.

Valakinek valami ötlet?

:notworthy:

Üdv:zozyk

Ok, hogy az autód békalámpás, de milyen motor van benne?  ;) ;) ;)
Benzines?

Az üresjárati fordulatszámért az alapjárati motor a felelős.
Ha kis gázzal be meg tudod akadályozni a lefulladást, akkor nagyjából azt csinálod,
amit az alapjárati szabályozónak kellene.

Szval szerintem ez az első számú gyanúsított. Ha tényleg ott a baj, tisztítás vagy csere segíthet.
Mk6 1.3 benzin

zozyk

• Guest
« Reply #24 on: 2010 December 20, 20:24:28 pm »
Igaz,kimaradt a motorazonositás. :)

Benzines 1.25 16V 75 LE

a.gyula53

• Guest
« Reply #25 on: 2010 December 23, 09:52:53 am »
Megoldottam a problémát !
Eladtam a 6 éves 1.4 TDCI-t.
Volt benne 248 ekm. Csak pumpálásra indult, kuplungja csúszott, vezérműszij stb csere esedékes volt, kerékcsapágyak ki voltak, porlasztócsúcs alatti tűzkarikák évente kifújtak. 600-ért akarták rendbehozni.
Jó kocsi, szép kocsi, keveset fogyaszt, de 200 ekm után az alkatrészárai, meg az új technika vívmányai, a gazdaságos üzemeltetést (fenntartást) lehetetlenné teszik.

ftommy

• Guest
Nehezen Indul
« Reply #26 on: 2011 January 06, 21:08:22 pm »
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem! A családban van egy 2006-os 1.3 benzines fiesta, a gond vele az lenne, hogy mióta hideg van nehezen akar indulni, szinte lehetetlen elindítani. Indítózom (jó sokáig) egyszer csak elkapja, de le is fullad, olyan mintha nem lenne alapjárat, olyan 500-on megáll egy pillanatra, de egyből be is fullad. Sajnos elég sokat kell vele küzdeni, meg a gázzal játszani mire elkapja és be indul, de még akkor is elég bizonytalanul jár, ha nem nyomom neki egy kicsit a gázt, akkor be is fullad. Voltunk vele márkaszervízben, ahol azt mondták, hogy kicserélték az ac reléjét, ha továbbra se indul, akkor ac pumpát kell cserélni azt meg nem szeretnék, mert nem túl olcsó, meg sztem nem is az a baja...
Ha bárkinek van vmi ötlete, szívesen meghallgatom.
Köszönet mindenkinek, üdv Tomi
« Last Edit: 2011 January 06, 21:11:35 pm by ftommy »

Offline fiesta2002

• A mester
« Reply #27 on: 2011 January 07, 17:36:26 pm »
Ha az AC a gyanús, meg kellene mérni a benzin nyomást.

Nincs valami maszek szerelő a környéketeken, aki meg tudja csinálni?

Ha van nyomásszabályozó visszavezető szelep, akkor azzal  is lehet a baj.

Vagy porlasztó (injektor) hiba is okozhat benzinellátási a gondot.

A VOX Autodoktorenben láttam, hogy kivették az injektorokat, kifordították az egész vezetéket és indítózás közben nézték, hogy van-e benzin és hogy megy a porlasztás.

Persze már tipuson.

Ha megcsinálod, írd meg, hogy mennyire bonyolult.  ;)  Nekem is 1.3-asom van.
« Last Edit: 2011 January 07, 17:39:18 pm by fiesta2002 »
Mk6 1.3 benzin

ftommy

• Guest
« Reply #28 on: 2011 January 08, 12:28:51 pm »
Ha az AC a gyanús, meg kellene mérni a benzin nyomást.

Nincs valami maszek szerelő a környéketeken, aki meg tudja csinálni?

Ha van nyomásszabályozó visszavezető szelep, akkor azzal  is lehet a baj.

Vagy porlasztó (injektor) hiba is okozhat benzinellátási a gondot.

A VOX Autodoktorenben láttam, hogy kivették az injektorokat, kifordították az egész vezetéket és indítózás közben nézték, hogy van-e benzin és hogy megy a porlasztás.

Persze már tipuson.

Ha megcsinálod, írd meg, hogy mennyire bonyolult.  ;)  Nekem is 1.3-asom van.

Pont ez a bajom, hogy sztem nem az  ac a hibás, miután beindult nincs vele semmi gond, ha rossz lenne az ac akkor sztem akkor se lenne jó, de ha már jár a motor akkor hibátlan. Ráadásul melegben nem csinál ilyeneket, akkor pöcre indul hiba nélkül, csak hidegben szórakozik, olyan meg nincs sztem hogy melegben jó az ac, hidegben meg elromlik. Talán az alapjárat környékén lenne vmi, nemtom...

Offline fiesta2002

• A mester
« Reply #29 on: 2011 January 10, 14:25:56 pm »
Esetleg víz az üzemanyagszűrőben?

Nem bonyolult levenni, és ha nem félsz tőle, akkor ki is próbálhatod, hogy hogyan nyomja az AC a csupasz csövön a benzint.

Ha van egy kivágott oldalú olajoskannád, akkor abban fel lehet fogni és utána vissza is tudod tölteni.

Muszáj valamilyen teszteket csinálnod, különben nem lehet tudni, hogy a benzin, a gyujtás, vagy a szabályozási oldalon van a baj.
Mk6 1.3 benzin