Author Topic: Nehezen Indul  (Read 41836 times)

Sanyika

• Guest
Re:Nehezen Indul
« Reply #30 on: 2011 February 06, 14:29:53 pm »
Sziasztok!

Egy tippet szeretnék megosztani veletek.

1.4 tdci-m van és a nyár közepén elkezdte csinálni hogy elindult és azzal a lendülettel le is fulladt és utána addig nem indult amíg fel nem pumpáltam. Ha 1 napot állni hagytam akkor megint kezdet elölről. A probléma a levegős üzemanyag volt amit a lyukas gázolajszűrön sikerült felvennie. A gázolajszűrő kb 10.000 km-t futott és utángyártott volt. Vettem egy gyárit és azóta semmi gond ezzel már mentem 20.000-t

cobra770105

• Guest
« Reply #31 on: 2011 March 19, 23:41:51 pm »
Sziasztok!

itt olvastam s segített a leírás:tegnap reggel beindult a 1.4 TDCI pár másodperc után leállt.
megnéztem a pumpa alatti kis átlátszó csövet-tele volt levegővel.
felpumpáltam s indult-30 perc állás után már ismét nem indult.
Utángyártott gázolajszűrő 1500 km-ert bírt :((
CSAK IS GYÁRIT VEGYETEK!!!!!!!!!!!!

Offline bitmester

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +1/-0
« Reply #32 on: 2011 March 20, 16:02:32 pm »
Ezek szerint jobb, hogy én is a gyárit választottam.
24 ekm óta remekel  :)

zozyk

• Guest
« Reply #33 on: 2011 March 26, 17:38:25 pm »
Hello

2007 januári autóm van(békalámpás)[ez mk6 vagy mk7?],és olyan gondom lenne,hogy inditás után nagyon visszaesik az alapjárat.
2-3 gázfröccs után már beáll rendesen,de ha nem lépek a gázra akkor leáll.
Hidegen-melegen ezt csinálja sajna. Inditózni nem kell sokat,pöc-röff a motor,de ez az idegesitő hiba zavar.

Valakinek valami ötlet?

:notworthy:

Üdv:zozyk

Nos,ez a problémám megszűnt...

Céges buliba menet elég jót versenyeztünk,és kipörgettem párszor bőven 5500 - 6000 környékére a motort,
és másnap reggel csodálkozva és másnaposan  ;D arra figyeltem fel,hogy nem kell szórakoznom a gázzal...

Gondolom,valami kis piszok lehetett az alapjárati motorban,vagy a környékén.

Szerelő barátom szerint érdemes néha meghajtani a kocsit,a rendszeres városi üzem miatt lehet ilyen gondom...
Ez igaz lehet?
« Last Edit: 2011 March 27, 12:34:11 pm by zozyk »

Offline fiesta2002

• A mester
  • Segített?: +75/-0
« Reply #34 on: 2011 March 30, 13:52:36 pm »
Bizonyos típusú alapjáratszabályozó motoroknál az akadozást ideiglenesen megszüntetheti, ha a szabályozót kimozdul a legszélső pozícióba, kvázi bejáratódik.

Pl. ha emelkedőn, kettes fokozatban, gázadás nélkül megy a gép, akkor az alapjárat szabályozó teljesen kinyit, hogy tartani tudja a fordulatszámot. (Ezt a trükköt a Zsigulis fórumon olvastam.)
Utána lehet, hogy eltűnik a lefulladás.

Hogy nagy fordulaton is ez történik-e, azt nem tudom.
Talán inkább jobban kiég a katalizátorban lerakódott korom, az EGR szelep (ha van), meg mondjuk a gyertyák.

« Last Edit: 2011 March 31, 11:31:56 am by fiesta2002 »
Mk6 1.3 benzin

Zolar

• Guest
« Reply #35 on: 2011 April 10, 10:11:01 am »
Sziasztok!

A "szomszéd" fórumból jöttem [Fusion]. Végigolvastam a topicot, hasonló problémákkal küzdök, mit többetek. Hideg időben [-5 C] nehezen indul az autó [1.4 TDCi], alapjárat alatti fordulatszámon pötyög, gázra nem reagál, volt hogy motorhibával leállt. Ilyenkor jó büdös fehér füst jön belőle, de második indításra már elindul. Ezt teljesen random módon csinálja, de csak kb. -5 fok alatt, melegebb időben semmi hiba! Közel egy éve javítva lett az autó, mert megállt,  porlasztók lettek cserélve, használtak lettek berakva. Résolaj csövek akkor cserélve lettek, illetve CR szivattyú fel lett újítva. A kézi üzemanyag pumpa alatt lévő átlátszó csőben mindig buborékosan áramlik az üzemanyag, amióta megvettem az autót [2009. 12 hó]. Többször voltam szerelőnél, de elmondása szerint ez normális. Megfigyeltem. ha úgy parkolok le, hogy az autó az orra felé lejt, akkor általában rendesen indul.
Ez az egész azért zavaró, mert csak hideg időben van ez a hiba, ha üzemanyag ellátási probléma lenne, az mindig jelentkezne, nem?

kitti75

• Guest
« Reply #36 on: 2011 November 20, 21:26:46 pm »
Sziasztok  Mostmár ott tartok hogy felgyujtom valahol már amit létezik ki cseréltem résolajcsö csere Pumpás isten átka cserélve  de ez nem elég már a nem tudom hanyadik üzemanyag szürö /gyári nem utángyártoot/ és még mindig nem akar rendesen indulni. Már nem tudom hányszor voltam hibakod olvasáson de nem találnak semitt volt hogy ott hagytam vagy kétnapra akorsem találtak semitt.

Offline MK7GHIA

• A mester
  • Segített?: +20/-2
« Reply #37 on: 2011 November 21, 07:20:53 am »
Üzemanyag rendszer nem levegős?
Jobb láb a gázon, bal láb a jobb lábon ;]

Offline somadog

• Látott már fiestát
  • Segített?: +0/-0
  • 1.4 TDCi [Fityó]
« Reply #38 on: 2012 February 08, 20:33:18 pm »
Azt szeretném megtudni tőletek hogy menjek-e szervizbe vagy nem.
- 1.4 TDCI
- nem tudom számszerűsíteni de hideg van reggel :-)
- izzítógyertya lámpa jelzi hogy működik aminek működni-e kell.
- normális üzemanyag van benne /mol,omv/

Na és a kérdés, gyújtás és indítás de mennyi az annyi? Mennyit kell indítózni normálisan ha minden müködik?

Tapasztalat '98 1.9D Passat nagyon hidegben izzítás után pöcre indul.

Fityonak is pöcre kellene indulnia?

Remélem meglehet ezt valamennyire határozni.

Egy kis összehasonlítás:
-én ezt tekinteném etalonnak: http://www.youtube.com/watch?v=fX0lBMkeG9o
-eddig egyszer fordult elő ez: http://www.youtube.com/watch?v=rQNSS9twaOI
-minden nap téli reggel: http://www.youtube.com/watch?v=29vsfS7xt4Y

Természetesen utána szépen ketyeg, működik, indul stb.

Köszönöm   

takee

• Guest
« Reply #39 on: 2012 February 08, 20:35:13 pm »
Nem rossz ez, de ha fitt lenne minden, akkor az első önindító fordulatra röffennie kellene.

De így sem gáz, ne foglalkozz vele.

Offline somadog

• Látott már fiestát
  • 1.4 TDCi [Fityó]
« Reply #40 on: 2012 February 10, 13:14:39 pm »
Úgy tűnik hogy levegősödik a rendszerem, abban kérnék segítséget hogy melyek azok az egységek amit érdemes ellenőrizni, megvizsgálni akár cserélni. A tapasztalatokra apellálok, mert úgy látom hogy elég "rendszeres" hiba szokót lenni 1.4TDCI-nél.

Még egy kérdés ehhez, azt megtudjátok indokolni hogy miért érzi meg a levegősödés a motor jobban télen mint nyáron.

Köszönöm
« Last Edit: 2012 February 10, 13:16:15 pm by somadog »

Offline Sebyyy

• Ült már fiestában
  • Segített?: +7/-1
    • MakroCar- Ford Alkatrész Webáruház
« Reply #41 on: 2012 February 10, 13:19:05 pm »
A levegőszűrő ház mellett lévő üza.kézi pumpa csöveit érdemes végignézni mert kikopnak, illetve a résolajcsövet de azt csak akkor látod ha leveszed a  légszűrőházat.
www.makrocar.hu
Ford Alkatrész Webshop
info@makrocar.hu
Tel:30 502 5997 www.facebook.com/makrocarfordalkatresz

kitti75

• Guest
« Reply #42 on: 2012 March 02, 17:29:52 pm »
Sziasztok én már mindent ki cseréltem  résolajcsö a pumpát ugy kompletten  üzemanyag szürö már vagy a 3dik  és gyári volt hogy leált menet közben vilogot a müszerfal ecc flail mire rájötünk hogy a levegöszürönél lévö kábelkötegbenn egy vezeték ki dörzsölödött pont a közös nyomócsö érzékelöjé.  Ennek elenére mindig nehezen indul pedig már a porlasztó kábelkötegetis cseréltük job let de nem az igazi.Van egy érdekeség a bizositék dobozbann van egy üzemanyag szivgyú relé de a tankban nincsen csak a jeladó cromax nál aszt monták hogy lenni kéne.

Offline lukacs123

• Újonc
  • *
« Reply #43 on: 2012 April 11, 08:56:11 am »
sziasztok!

Nekem is van egy problemam: az auto 1.4 TDCi 2007-es. Most vettem 2 honapja elege nehezen gyujtott eddig is, de ezt a hidegnem tudtam be(Erdelybol vagyok).
De a tegnap elott mentem vele 300 km es a tegnap reggel csak 4 kulcsra gyult. Megneztem a pumpanal az atlatszo csovet ma reggel  es levego buborekok vannak benne. Felpumpaltam es ugy sem akart beindulni. Szerintetek mit erdemes megnezetni rajta eloszor honan kezdjem. Ez a z elso autom es annyagilag semmallok tul jol es nem akarok feleslegesen penzt kidobni.

kitti75

• Guest
« Reply #44 on: 2012 April 11, 13:48:27 pm »
Elöszöris ha szerencséd van nem Siemens a porlasztód ha az akor cserés de érdemes elvinni valami szakmühejbe megnézetni nem valami szakbarbárhoz jó pénzt legombol és pár honap mulva jelenkezik a probléma ismét. Anyit tudok hogy a SIEMENS nem lehet felújitani de töb mint valószinü hogy megas a résolaj veszteséged eszt kell elöször ki deriteni.