Author Topic: MK3-ba bukokeret!!  (Read 12366 times)

Offline yogixr2i

• A Fiestás
  • *
  • Segített?: +1/-2
MK3-ba bukokeret!!
« on: 2010 June 26, 16:35:22 pm »
Hali ha bárki csinált már fityoba  bukokeretet akkor szivesen fogadnám a tanácsait-ötleteit a témával kapcsolatban!képek ábrák szakrajz stb......
thx
A nőknek csakis a belső értékek számítanak. Pl. klíma,füthetö bőrülés, világított piperetükör, dönthető ülés, stb...

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
Re: MK3-ba bukokeret!!
« Reply #1 on: 2010 June 26, 16:42:04 pm »
ha legálisan akarod, hogy a rendőr ne b***ogasson érte, csak papírral rendelkező szakemberrel csináltasd, megfelelő biztonsági fokú csőből, és persze hozzá értő által megtervezve. jah és nem kéz alatt, hanem papírokkal mindennel. különben a rendőr a helyszínen tépi ketté a forgalmit. kb...
« Last Edit: 2010 June 26, 17:11:59 pm by sUdYe »

Offline szabyk

• Megszállott fiestás
  • Segített?: +18/-0
    • szabyk blog
« Reply #2 on: 2010 June 26, 16:57:37 pm »
minek az neked?

Offline ralli

• Látott már fiestát
  • Segített?: +2/-0
« Reply #3 on: 2010 June 26, 17:54:59 pm »
Hali ha bárki csinált már fityoba  bukokeretet akkor szivesen fogadnám a tanácsait-ötleteit a témával kapcsolatban!képek ábrák szakrajz stb......
thx

Ha ismerősek a duen.hu vagy a rally.hu fórumai akkor ott megkérdezheted kit javasolnak. Ott volt már téma többször is..

TomeeFiesta

• Guest
« Reply #4 on: 2010 June 26, 20:33:11 pm »
mit akarsz azzal Yogi?? egyébként rengeteg pénzbe kerül... de csak eggyett nem értek.. a rend éber őrének miért baj hogy van benne?? >:(

Offline sUdYe

• Global Moderator
« Reply #5 on: 2010 June 27, 01:10:31 am »
mert egy esetleges balesetnél máshogy deformálódik az autó vagy éppen nem deformálódik úgy ahogy kéne neki és ezzel súlyosabb sérüléseket okozhat, a baleset többi résztvevőjének, a gyárakban nem véletlen alkalmaznak gyűrődési zónákat, amik elnyelik az ütközések erejét. (főleg ha nem megfelelően van megtervezve és megheggesztve... nagyon nem mind1 hogy mi hogyan és hol hajlik, vagy épp törik.)
« Last Edit: 2010 June 27, 01:12:56 am by sUdYe »

Offline yogixr2i

• A Fiestás
  • *
« Reply #6 on: 2010 June 27, 04:43:16 am »
azért kell mert fosok ebben a kis szutyokban... ;Dnagyon szarok az utak felénk én meg szoktam haladni 130-140-nel is néha ;D
meg amugy is jo az ha van...
épp tegnap halt meg egy barátom agy a6-os audiban és rohattul összetört a kocsi.
a müszaki meg a papirozás az nem gond olyan müszakit intézek rá hogy csak na ;Dbármilyen autot letudok müszakiztatni.... :-X
A nőknek csakis a belső értékek számítanak. Pl. klíma,füthetö bőrülés, világított piperetükör, dönthető ülés, stb...

Offline Cincóbincó

• A mester
  • Segített?: +39/-0
« Reply #7 on: 2010 June 27, 08:39:55 am »
Nem tudom ki hogy van ezzel, én nem lennék büszke erre a bármilyen kocsit le tudok műszakiztatni dologra. Szerintem mindenki biztonsága érdekében pont hogy szükség van arra hogy megfelelő műszaki állapotban menjen ki egy autó az utakra. És ha nem 140 az utazósebesség, és nem fal műszaki van az autón, akkor talán nagyobb lesz a biztonságérzet, és nem a vétlenek halnak majd meg az úton, akiknek esetleg nem lesz az autójukban bukókeret. Nem szeretnék eljutni arra a szintre hogy csak akkor érezzem magam biztonságban ha páncélozott autóban ülhetek. Remélem nem veszed személyeskedésnek, de kicsit felhúztam magam.
a biliárdbajnok

Offline szabyk

• Megszállott fiestás
  • Segített?: +18/-0
    • szabyk blog
« Reply #8 on: 2010 June 27, 09:04:07 am »
f***ak száguldozol,ha parázol???
menj ki inkább valami pályára és ott mutasd meg mekkora a cerkád  ;) ;) ;)

minek hozzá terv amúgy???
vidd el a sz**odat és csináltasd meg olyan helyen ahol értenek hozzá ;D ;D ;D

100-150K-ból ki jön egy normálisabb cucc vasból....
« Last Edit: 2010 June 27, 09:15:03 am by sUdYe »

Offline Cincóbincó

• A mester
  • Segített?: +39/-0
« Reply #9 on: 2010 June 27, 09:06:05 am »
Szívemből szóltál. :notworthy:
a biliárdbajnok

Offline sUdYe

• Global Moderator
« Reply #10 on: 2010 June 27, 09:13:15 am »
f***nak száguldozol,ha parázol???
menj ki inkább valami pályára és ott mutasd meg mekkora a cerkád  ;) ;) ;)

minek hozzá terv amúgy???
vidd el a sz**odat és csináltasd meg olyan helyen ahol értenek hozzá ;D ;D ;D

100-150K-ból ki jön egy normálisabb cucc vasból....

OFf ahol értenek hozzá ott megtervezik normálisan és azzal a lendülettel meg is csinálják. itt a lényeg azon van hogy szakember, de ezzel az egész hsz-el teljesen egyetértek.

Offline bull84

• A mester
  • Segített?: +42/-0
« Reply #11 on: 2010 June 27, 09:28:18 am »
Egy magán vélemény: igen is szükség van az ilyen műszakira ameddig a magyar állam ilyen maradi, felraksz egy matricát és már azzal fenyegetnek hogy nem kapsz műszakit. Persze itt nem a szakadtabnál szakadtabb autókra gondolok, hanem azokra akik kúltúrált kereteken belül alakítják az autójukat és azért nem kapnak műszakit mert a kpm úgy gondolja. Mindenki annyival haladjon amennyit biztonságosnak gondol és nem veszélyeztet mást. A bukókeret meg fölös, plusz súly, meg ronda is

TomeeFiesta

• Guest
« Reply #12 on: 2010 June 27, 09:55:25 am »
épp tegnap halt meg egy barátom agy a6-os audiban és rohattul összetört a kocsi.

olvastam az A6-os cikket! egy szürke volt.. jól szét szedte az út széli fa  ::)

Offline ralli

• Látott már fiestát
  • Segített?: +2/-0
« Reply #13 on: 2010 June 27, 10:06:16 am »
Mindenkinek igaza van... de ez nem egyszerű téma.
A lényeg, hogy hiába van bukókeret a kocsiban, ha frontálba találsz el egy fát vagy a szomszéd MGTSZ billencs Ifáját, pláne 130-al, akkor a belső szervek úgyis önálló útra kelnek... Borulásnál ha be vagy kötve segít az tuti, de mérlegelni kell, hogy annyit érdemes-e rá költeni, megéri-e annyival többet tankolni bele, megéri-e a kényelmet mindennapos használat esetén.

Offline yogixr2i

• A Fiestás
  • *
« Reply #14 on: 2010 June 28, 16:32:00 pm »
na elöszöris:
kedves Szabyk,azért kérdeztem hogy van e valakinek valami rajza mert van egy barátom aki legyártaná de még nincs nagy tapasztalata a bukócsö gyártásban.amugy minösitett heggesztö megvan minden felszerelése hozzá.
"vidd el a sz**odat ......."namost ha én mondom a a saját kocsimra,hogy sz*r az egy dolog,de jovolna ha te nem igy irnád,ird aszt hogy fiesta vagy mittudom én.mert lehet sértésnek veszem....
 nem kéne rögtön lenézni a másikat,mert ahogy elnézem sokszor a kommenteidet(nem csak itt) eléggé negativak.ha nem tudsz segiteni akkor inkább ne irj mert szerintem fölös...

másodszor:
kedves Cincóbincó.
nem vagyok büszke a müszakiztatásra csak tudod a Magyar autok 70% átse menne a müszakin mert ha mindent hivatalosan átnéznének akkor nemsok 10évnél öregebb autot lehetne müszakiztatni.saját véleményem....

ja és amugy sokkal nagyobb biztonságba érezném magam egy bukokeretes autoban mert tudom az megvédene(na nem minden esetben)a többi olyan autostol akik csak ritkán,hétvégén vezetnek...inkább megvédem a saját testiépségemet nehogy valami f%sz kinyirjon
na csak ennyit akartam irkálni..... ;D