Author Topic: Hengerfej  (Read 16126 times)

Offline szabyk

• Megszállott fiestás
  • Segített?: +18/-0
    • szabyk blog
Re: Hengerfej
« Reply #15 on: 2010 June 08, 04:39:22 am »
98-al jobban megy. viszont ha teszek bele etanolt, akkor valóban nyerítenek a dübörgő lovak

mitől tudja az autód,hogy milyen üzemanyag van benne???
ti sem hiszitek el amit írtok.... ;D

mókás

gatya

• Guest
« Reply #16 on: 2010 June 08, 07:03:24 am »
Hát ez az, hogy nem tudja... Ha tudná, akkor hozzáállítaná a keveréket és a gyújtást. Ezt lenne hivatott elvégezni az a beszerelhető kütyü. A sport változatról egyébként azt írják, 10-15% teljesítménynövekedést eredményez (a már eleve sportautóban!). Kár, hogy ez is olyan, mint az isten: mindenki hallott már róla, de még senki se látta...
  Az etanollal egyébként eddig is elketyegett a gép, de főleg hosszabb távra volt jó. Autópályán oké, városban közlekedni vele az halál: a kisebb nyomaték miatt egyfolytában pörgetni kellett, az emelkedőn való elindulást meg el lehet felejteni, csak a kuplungtárcsát nyírja ki vele az ember. Bár meg kell jegyeznem, hogy az én gépemben már elég kicsi lehetett a kompresszió, voltak vele gondok hidegen.
  Az internet persze tele van a házi buher-átalakításokkal (pl.: tömködjünk szivacsot a levegőszűrőbe, mert ha nem kap levegőt, dúsabb lesz a keverék), de a magam részéről ilyenekkel nem kísérletezek. Már csak azért sem, mert tényleg csak az a megoldás, ha a rendszer magát szabályozza. Az autópályákon pl. sehol sincs E85, most akkor tankoláskor másszak be a motorháztető alá 1 csavarhúzóval??? Hülyeség. Akkor már inkább használom továbbra is felesben a 95-össel, az is 1500 Ft tankolásonként. Egyébként ma már minden benzin tartalmaz - ha jól tudom - 2% bioetanolt, és az arányt folyamatosan növelik 5%-ra. Tehát nyilván hülyeség, hogy az alkohol károsítja a motort.

Offline harciger

• A Fiestás
  • *
  • Segített?: +0/-127
« Reply #17 on: 2010 June 08, 08:43:18 am »
Szabyk. Te ezt most ugye nem mondod komolyan ???
Igenis van külömbség a 95 és a 98as üzemanyag között. Egy frissen fúrt motornál vagyis még nagyon jó állapotú mocinál mind ez érezhető.
Kopott motornál már ez kevésbé érezhető. :icon_thumright:
Ha adnak fogadd el. Ha Ăźtnek add vissza!

Offline szabyk

• Megszállott fiestás
    • szabyk blog
« Reply #18 on: 2010 June 08, 08:46:32 am »
magyarázd meg nekem,hogy mitől lesz jobb???
mert érdekelne marhára,hogy egy 95-ös benzinre írt program honnan tudja kopogásérzékelés nélkül,hogy milyen benzin van benne?

hmm???

mert a csúcs Ford 2000 előtt nem nagyon használt kopogásérzékelőt.....előre írt programmal fut...ergó semmire nem kompenzál előgyújtást pl...

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #19 on: 2010 June 08, 08:57:36 am »
A sport változatról egyébként azt írják, 10-15% teljesítménynövekedést eredményez (a már eleve sportautóban!).

ezt ugye Te sem gondolod komolyan? mikor az etanol fűtőértéke jóval kisebb mint a benziné...
Egyébként ma már minden benzin tartalmaz - ha jól tudom - 2% bioetanolt, és az arányt folyamatosan növelik 5%-ra. Tehát nyilván hülyeség, hogy az alkohol károsítja a motort.

azért ezt átgondolnám, szerinted miért nem kerül bele 5%-nál több? mellette van 95% benzin. Hidd el hogy az etanol tömény használata tönkreteszi a motor bizonyos alkatérszeit. Sokmindent át kell alakítani hozzá hogy tényleg jól és probléma nélkül használható legyen üzemanyagként.

Offline szabyk

• Megszállott fiestás
    • szabyk blog
« Reply #20 on: 2010 June 08, 09:02:18 am »
az E85 jobb mint a benzin...nyomatékosabb a motor tőle...nagyobb az oktánszáma...lassabban ég és hidegebben...

egy-két dolog kell hozzá programozható ecu..nagy üzemanyagrendszer
én két éve E85-el versenyzem...azt gondolom elég sokat sikerült megtanulni róla....

Offline harciger

• A Fiestás
  • *
« Reply #21 on: 2010 June 08, 09:27:10 am »
Szerintem valami félreértés van.
Nem vitatkozom veled mert így felesleges. Te a motorvezérlőre hivatkozól, én viszont amit tapasztaltam. Az etanolt a magas fordulatú kocsikba tudnám elképzelni. Mert nekem is csak jóval magasabb fordulatnál történik lényegesebb változás.
Ha nem hiszed, gyere el hozzám és vidd el a kocsimat jó néhány körre. !!! Ez az én tapasztalatom, csak megírtam.
Egyébként még a 105skodám is érezte a külömbséget. Ezen felesleges vitatkozni, mert függ a benzínkút is. A múltkor vettem kannában a Totálon 95- benzínt és az szinte sárga volt. Az OMV színtén 95-et és az már zöld volt.

Offline szabyk

• Megszállott fiestás
    • szabyk blog
« Reply #22 on: 2010 June 08, 09:42:07 am »
az a baj,hogy fogalmad nincsen a motor működéséről...
csak azt szajkózod hogy így meg úgy ment....de hogy miért azt nem tudod..... :-*
a seggre meg gyengébb vagy erősebb ezt hagyjuk....nem 1978-ban vagyunk....

részemről lezártam...
« Last Edit: 2010 June 08, 09:46:11 am by szabyk »

Offline Roxin

• A mester
  • Segített?: +6/-1
« Reply #23 on: 2010 June 08, 10:07:29 am »
Én próbáltam etanollal járni(1/2),de nem vált be....alacsony fordulaton egy kis rángatással jó volt(mint ha nyomatékosabb lett volna)fordulaton csak visított de nem úgy gyorsult 4-7 ezerig hiába forgattam.Sima 95-el meg bitang....

Offline harciger

• A Fiestás
  • *
« Reply #24 on: 2010 June 08, 10:34:24 am »
Nah akkor, most magyarázd el, hogy miért van ez az eset? Ha már, te szerinted én nem tudom.
a seggre meg gyengébb vagy erősebb ezt hagyjuk....nem 1978-ban vagyunk....

Ezt kifejtenéd?

Offline szabyk

• Megszállott fiestás
    • szabyk blog
« Reply #25 on: 2010 June 08, 10:47:46 am »
mértél AFR-t??

Offline harciger

• A Fiestás
  • *
« Reply #26 on: 2010 June 08, 10:57:15 am »
Benzin levegő arányt minek mérjek?  Nem verseny célra használom. Csak A ból B ére szállítson.

Offline szabyk

• Megszállott fiestás
    • szabyk blog
« Reply #27 on: 2010 June 08, 11:08:55 am »
ja..és akkor mindegy hogy milyen szerinted??
(akkor minek nyomod neki??)
a sima utcai motornak tök mindegy szerinted,hogy 1.15 vagy 0.83 a lambda???

másik kérdés..
mitől jobb az egyik benzin a másiknál?? (95vs 100 vs E85 stb)
elmeséled?
csak hogy az alapokkal tisztában legyünk....

Offline harciger

• A Fiestás
  • *
« Reply #28 on: 2010 June 08, 11:35:34 am »
Tisztában vagyok az alapokkal. Nem kell itt ennyi mindent ki kérdezni, hisz sokan azt sem tudják mi az a AFR. .  ;)
 A másik része, én nem tuningoltam, csak felújítottam a motort. Én fűztem össze a blokkot!  Tehát nem értem, hogy mit kell itt neked velem nagyokoskodni. ?
És abszolút nem verseny célra használom. Csak azt írtam meg, hogy mi a változás. Gyengébbek kedvéért írom már legalább 5. alkalommal, hogy csak a tapasztalt részét írtam meg. Tehát nem oktatni akarok! És nem is fogok versenyezni. Ilyen emberek mellett meg pláne.
Inkább hagyjuk....Kár volt ide jönnöm.

Offline szabyk

• Megszállott fiestás
    • szabyk blog
« Reply #29 on: 2010 June 08, 11:41:12 am »
fogalmad nincsen róla..de mindegy,ha egy picit is utána olvasnál a dolgoknak akkor nem írsz ilyen badarságokat...  :notworthy:
itt senki nem beszélt a versenyzésről...szerintem

te írtál valamit..én írtam valamit..nem kell,hogy egyezzen a véleményünk...csak arra voltam kíváncsi mire alapozod a megállapításaid...ki is derült...

a lényeg,hogy a motorod te fűzted össze...

én nem nagyoskodom... egy hülye cukrász vagyok....ennyi...  :-*