Author Topic: színrefújás  (Read 11840 times)

Offline Lazlow

• Ült már fiestában
  • Segített?: +4/-0
színrefújás
« on: 2010 April 21, 20:54:00 pm »
sziasztok!

szeretném lefújatni a díszléceket körben az autón. kérdés az, hogy aki csinált már ilyet levette az oldalsó ajtón lévő díszléceket vagy fent maradt? a festőm szerint ha leveszem vetemedik és nem lehet szépen fújni valamit nem fog annyira passzolni se visszarakásnál.
tapasztalat valakinél ?

Köszönöm: L

Offline lacccus

• A mester
  • Segített?: +39/-5
Re: színrefújás
« Reply #1 on: 2010 April 22, 14:33:44 pm »
Nyugodtan leveheted,nem vetemedik,semmi baja nem lesz.(nézd meg a képeket a profilomban)  ;)
A ragasztóréteget távolítsd el a hátuljáról,és zsírtalanítás után,tegyél rá új,kétoldalú ragasztócsíkot,majd a tiszta,és zsírtalanított kasztnira ragaszd fel!
Egyébként valahol már tárgyaltuk a témát,nem találtad meg? :P
Minden ami autĂł hifi!:)

Szilvia

• Guest
« Reply #2 on: 2010 April 23, 12:24:48 pm »
Sziasztok!! Énis szeretném színre fújatni a vissza pillantó házakat .és a 4 ajtó kilincset .. + a csomagtartó fogantyúját kellene, és ennyi:)
az oldalcsíkok én nem szedem le mégse .. nekem is mondta a szerelő aki színezné hogy ő nem válálja el a csíkokat hogy leszedi. mert csak le szaggatni tudná ő meg azt nem akarja így mondta. ;) (az első és hátsó lökhárítónak az alsó része már tavaly megvolt) ::)
« Last Edit: 2010 April 23, 12:28:04 pm by Szilvia »

Offline lacccus

• A mester
« Reply #3 on: 2010 April 23, 14:22:19 pm »
Én egy lapos csavarhúzóval megkezdtem a díszcsíkok felszedését-vigyázva hogy a csavarhúzóval ne karcoljam meg a csík alatt a festést,utána óvatosan,kézzel magam felé húzva(de nem nagy szögben),könnyedén lejött.Mindenkinek bátran ajánlom,nem egy törékeny anyagból van,elég rugalmas,de mégis kemény annyira hogy lehet fényezni(persze nem kell csavargatni :-X )
A ragasztócsík eltávolítása macerásabb,de kitartással szépen le lehet szedni,mind a kaszniról,-mind a díszcsíkról.(ezért nem szeretik a kasznisok,fényezők,mert nem szeretnek macerás dolgokba belefogni) :-X :-X
Van egy speciális korong,amit fúrógépbe kell befogni,és a fényezés megsértése nélkül lehozza a ragasztómaradványokat. A pontos nevét nem tudom,de szakmai körökben vaníliás korongnak becézik,mert vanília szaga van,használat közben :D

Ha a fényezők nem akarják leszedni,úgy is meg lehet oldani,de szerintem az a gagyibb megoldás,ráadásul a fényezéskor keletkező festékköd miatt a teljes autót le kell takarni,maszkolni :P :BangHead:
« Last Edit: 2010 April 23, 14:24:54 pm by lacccus »

Offline Lazlow

• Ült már fiestában
« Reply #4 on: 2010 April 23, 19:53:44 pm »
Nyugodtan leveheted,nem vetemedik,semmi baja nem lesz.(nézd meg a képeket a profilomban)  ;)
A ragasztóréteget távolítsd el a hátuljáról,és zsírtalanítás után,tegyél rá új,kétoldalú ragasztócsíkot,majd a tiszta,és zsírtalanított kasztnira ragaszd fel!
Egyébként valahol már tárgyaltuk a témát,nem találtad meg? :P

köszi!
akkor a hétvégén nekiesek, aztán remélem jövő héten meglesz a festés.  :laugh:
kerestem egyébként lehet, hogy átsiklottam felette.  :-\

pisze0829

• Guest
« Reply #5 on: 2010 April 23, 20:01:18 pm »
szia,ha jó munkát akarsz,akkor megveszed a díszléceket.az utólagos ragasztás idővel elenged.próbáltuk és igaz ,nem lesz szép.munkahelyem auto-fort.

Offline lacccus

• A mester
« Reply #6 on: 2010 April 23, 20:28:27 pm »
az utólagos ragasztás id?vel elenged.
Ebben nem teljesen értek egyet :P Nekem 2 éve semmi negatív változás a ragasztásban...sőt,a rendszámomat is ezzel a kétoldalú ragasztóval ragasztottam fel,4 éve :P
Ragasztó függő a dolog,és a másik titka a tökéletesen tiszta,zsírtalan felület....na meg ha hideg van,akkor hajszárítóval fel kell melegíteni a kasznit,valamint a másik felületet is!

Offline Lazlow

• Ült már fiestában
« Reply #7 on: 2010 April 24, 08:58:17 am »
A levétel és visszarakás műveletétől/milyenségétől nem tartottam. Amint írtam a vetemedéstől féltem kicsit ill. ha fent hagyom ki tudja-e úgy maszkolni a festő, hogy jó legyen.
De a kérdés holnap lejön a hátsó rugótányérokkal együtt.  :-X

Offline yogixr2i

• A Fiestás
  • *
  • Segített?: +1/-2
« Reply #8 on: 2010 April 24, 17:09:40 pm »
"ha fent hagyom ki tudja-e úgy maszkolni a festő"
nemengedném neki hogí fent ha maradjom.....gondolom metálra lesz fujva,namost ha csak simán kimaszkolja akkor tuti kisidön belül lefog patogni a lakk!!lekell venni,lefesteni asztán sikaflexel(szélvédö ragaszto) vagy mi a szösszel viszaragasztani.na az tuti fönmarad ;D ;D
A nőknek csakis a belső értékek számítanak. Pl. klíma,füthetö bőrülés, világított piperetükör, dönthető ülés, stb...

Offline kikka2

• kikka2
  • Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +1/-0
« Reply #9 on: 2010 April 24, 18:14:19 pm »
Hali. Laccus-nak tökéletesen igaza van. Megoldás a kétoldalas ragasztó.

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #10 on: 2010 April 24, 18:31:25 pm »
nemengedném neki hogí fent ha maradjom.....gondolom metálra lesz fujva,namost ha csak simán kimaszkolja akkor tuti kisidön belül lefog patogni a lakk!!lekell venni,lefesteni asztán sikaflexel(szélvédö ragaszto) vagy mi a szösszel viszaragasztani.na az tuti fönmarad ;D ;D

én nem raknám vissza szélvédőragasztóval... azért ha esetleg máskor le kell venni le kéne tudni venni roncsolás nélkül is. van jó minőségű kétoldalas ragasztó (gyárilag is azzal van fenn).
mint minden ragasztásnál a lényeg a tiszta felület, ahol meg tud ragadni a ragasztó és nincs rajta por.

Offline yogixr2i

• A Fiestás
  • *
  • Segített?: +1/-2
« Reply #11 on: 2010 April 24, 19:23:56 pm »
igazad van.... :)de akkoris lekell venni..... ;) ;D
A nőknek csakis a belső értékek számítanak. Pl. klíma,füthetö bőrülés, világított piperetükör, dönthető ülés, stb...

Szilvia

• Guest
« Reply #12 on: 2010 April 26, 18:31:01 pm »
 ::) Még annyit szeretnék tudni hogy a csomagtártó fogantyú ragasztva van? vagy csavarozva? ???

Offline lacccus

• A mester
« Reply #13 on: 2010 April 26, 18:46:05 pm »
Ha jól emlékszem,akkor két vagy három csavar fogja.Le kell venni a belső kárpitborítást a csomagtérajtóról(könnyen lejön)
« Last Edit: 2010 April 26, 18:48:04 pm by lacccus »

Offline Pocok

• A mester
  • Segített?: +45/-1
« Reply #14 on: 2010 April 26, 20:42:29 pm »
3 csavar tartja. és igen le kell venni a csomi ajtó borítást.azt is 3 csavar tartja .