Author Topic: diszléc csere  (Read 5618 times)

R1982

• Guest
diszléc csere
« on: 2010 April 07, 15:00:27 pm »
 A bal hátsó ajtón lévő díszléc cserére szorul,kérdésem hogyan szedjem le hogy a fényezés ne sérüljön,illetve a ragasztó amivel oda van ragasztva,azt mivel lehet eltávolítani?

Offline fiesta2002

• A mester
  • Segített?: +75/-0
Re: diszléc csere
« Reply #1 on: 2010 April 07, 22:23:53 pm »
Úgy hallottam,hogy pl. damillal szokták a díszítéseket leválasztani.

Mk6 1.3 benzin

Offline fordnavigation

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +2/-0
Re:diszléc csere
« Reply #2 on: 2011 September 09, 08:31:15 am »
Bár régi téma, gondoltam nem kezdek újat.

A gondom az, hogy a jobb hátsó ajtón lévő díszléc vége kinyitáskor és becsukáskor hozzáér a jobb első ajtóhoz, és érdekes hangok között lehet csak kinyitni kicsit nagyobb erővel (mivel megakad). Ez most már abban nyilvánul meg, hogy a díszléc vége kihajlítódott a sok súrlódástól és akadástól és levált az ajtóról. Ha visszahajlítgatom így, akkor sem lesz jó, mert túl előre tették a díszlécet, mindig bele fog akadni az első ajtóba.

Most arra gondoltam, hogy "farigcsálok" le belőle pár mm-t (úgyis kilóg), majd a maradékot valahogy visszanyomom. Mivel kiáll, ezért vmi hőlégfúvóra gondoltam, hogy azzal lágyítom meg a műanyagot és akkor vissza tudom hajlítani. Nagyon durva ötlet?

Esetleg más javaslat?

Offline MK7GHIA

• A mester
  • Segített?: +20/-2
« Reply #3 on: 2011 September 09, 09:14:12 am »
Nálam ez még gari alatt előjött szóval kicserélték és állítottak a hátsó ajtón. Szerintem nem lehetetlen amit írsz de hogy szép aligha lesz az szinte biztos. Szerintem cseréld ki. Nem egy eszetlen összeg az új léc és kétoldalú ragasztó fogja.
Jobb láb a gázon, bal láb a jobb lábon ;]

Offline Sebyyy

• Ült már fiestában
  • Segített?: +7/-1
    • MakroCar- Ford Alkatrész Webáruház
« Reply #4 on: 2011 September 09, 09:14:27 am »
Bár régi téma, gondoltam nem kezdek újat.

A gondom az, hogy a jobb hátsó ajtón lévő díszléc vége kinyitáskor és becsukáskor hozzáér a jobb első ajtóhoz, és érdekes hangok között lehet csak kinyitni kicsit nagyobb erővel (mivel megakad). Ez most már abban nyilvánul meg, hogy a díszléc vége kihajlítódott a sok súrlódástól és akadástól és levált az ajtóról. Ha visszahajlítgatom így, akkor sem lesz jó, mert túl előre tették a díszlécet, mindig bele fog akadni az első ajtóba.

Most arra gondoltam, hogy "farigcsálok" le belőle pár mm-t (úgyis kilóg), majd a maradékot valahogy visszanyomom. Mivel kiáll, ezért vmi hőlégfúvóra gondoltam, hogy azzal lágyítom meg a műanyagot és akkor vissza tudom hajlítani. Nagyon durva ötlet?

Esetleg más javaslat?

Hát nem javaslom sem a faragást sem a hőlégfúvót...
Szerintem jobban jársz ha cseréled. A ragasztót a bernernél kapható radirral lehet leszedni a fényezésről. Radirt be a fúrógépbe és óvatosan mert megéghet a fényezés!
www.makrocar.hu
Ford Alkatrész Webshop
info@makrocar.hu
Tel:30 502 5997 www.facebook.com/makrocarfordalkatresz