Nekem 2 éves a kocsi 33000km még nem töltöttem rá soha,de nem is fogy!
Nekem is 2 éves,32000km-rel,és egy csepp sem hiányzik belőle(egyébként múlt szombaton volt 2 éves )
Curtis!valószínű,kezdődő hengerfejtömítés átégés az oka,egy régebbi autómnál volt ilyen problémám.
Ha az olajszinted nem növexik,és tiszta az olajad,akkor valószínű a hengerbe szivárog be,és egyszerűen kifüstöli(kigőzöli) a verdád.
Nálam egy csepp sem !
Azért a hengerfejtömítés előtt még van lehetőség bőven az már a vég lenne de nem lehetetlen. Nos Ami nem látszik, nincs olajjal keveredve, nincs tócsa az autó alatt, és nem égeti el a motor, akkor valószínüleg csak melegen nyomás alatt csöpög valamelyik csatlakozásnál vagy tömítésnél és azonnal elpárolog "nyom" nélkül. Azért van nyoma mert ha alaposan átnézzük a csatlakozásokat gumicsöveket akkor az elpárolgott víz álltalában fehéres nyomot hagy mint a vízkő.
Én itt kezdeném.
Üdv
Én is nagyon remélem, hogy 0km-es autóknak az első 4-6e kilométer alatt nem megy ki a hengerfej tömítésük. Ráadásul pont a mi két kocsinknál...
Mivel fagyállósak is a hűtővizeink, ezért fokozottan keressük a nyomát, mert talán a fagyálló hagy valami nyomot, de eddig ott, ahol "sufniban" látjuk nem találtunk semmit. A szakszervizben sem találnak - állítólag. Hallottam pletykákat a kupakkal kapcsolatban. Tény, hogy ha megszorítjuk, akkor mintha lassaban fogyna, de azért a menetet se szakíthatjuk meg...
A kocsi alatt sem találjuk, az olajban sem (azt a szervízben mondták is), hogy elégeti-e a motor....? Azt honnan tudjam...?