.Üdv nektek.
Remélem hasznát vetéttek a szervíz trükköknek.
Már hetek óta akarok a fórumba írni , de csak most lett rá időm.
Most tölti a 9. hónapját nálam a kis fiesta mk6 TDCI-im.
27.000 km megtétele után van néhány negatív tapaszatalatom.
1, 6000 km -nél kormányzúgás -a min . szint alá eset a kormányszervó folyadék
a szerviz rögtön orvosolta , utántöltött!
2, 12.00km-nél , megint csak a bőven a min alá eset a folyadékszint
- szerviz orvosolta , kormányműcsere gariban!
3, 14.000 km-nél furcsa kopogó hang az első futómű felől
- szerviz orvosolta -stabil rúd csere
4, 23.000km volt egy kis balesetem , egy szőke nő befékezett a zöld lámpa alatt és én voltam a 3. a sorban aki koccant , ráadásul egy vonóhorognak.
-lökhárítócsere, homlokfal csere, zárhíd csere...stb egyéb apróságok
cascora ment a biznisz :250.000 eft.
5, 26.000 km rázz a kormány mint a fene , már előtte is kezdtem érezni 90 km/h -nál meg felette még a kasznit is rázta.
6, 27.000 aminél most járok és elő vagyok jegyezve a szervízbe komplett lengővilla cserére.
mk6 -oknál széria hiba.
A feleségem is egy 1.4 TDCI nyúz,neki is cseréltek lengővillát mert az is borzalom volt ahogy rázzot.
Neki külön story volt ezzel kapcs.Kb. 17.000 km-nél jár most , jött a "tél" felraktam neki a téligumit és a utána való napokban elkezdte rázni a kormányt és a kasznit is. Gondoltam megsérült a gumi.
Elvittem a gumis "ismerősömhöz " lecseréltette velem mindkét első gumit és egy acélfelnit is.
Ő szerinte eldobandó a 2000 km-es szinte új gumi , na meg 1 felni is mert sérültek.---de mikor?---
Kifizettem a számlát és ugyanúgy rázott , mint előtte---cseréljük le a hátsó gumikat is mondta a gumis..................., :-(
A lényeg a storyban , hogy a szerviz látogatásakor megemlítettem ezt a problémát és a lengővilla cserével orvosolták azt.....!
Sokminden zavar még , pl. apró kis furcsa hangok az utastérben, de ez már tényleg apróság.
A fogyasztása ami megnyugtat, 4, 4 L-es átlagot is ki lehet hozni egy hosszú távu 120 Km/ h kocsikázásnál.
Meg korrekt emberek dolgoznak a szervizben--FORD Vagép Nyíregyháza.
Ui.remélem nem volt untató