"eheti, tönkreteheti, kikezdheti", ez mind csak feltételezés!!! Én egy éve úgy járok hogy 12-13 liter benzin, és 30-32 liter etanol mikor hogy sikerül persze tankolni. Az etanolnak csak annyi baja van hogy száraz, ezért mindig tankolni kell mellé benzint kb.30%-ot(le kell szokni a "beszaladok lökök bele 2000 Ft-ot"-ról és akkor nem szenvedés). Ilyenkor már az autó kibocsájtása szinte jelentéktelen a tiszta etanolos üzemhez képest, és a computer is még tudja kezelni. Eddig még akármilyen járműbe tankoltam soha semmilyen gondot nem okozott.
Hallottam már sok hülye marha embert aki televerte tisztán a tankot, és akkor csodálkozott hogy nem megy az autó. Ilyet nem szabad, először is furán hangzik, de szoktatni kell az autót, először max. felesben 1-2 tankot, aztán 60-40% és végül a 70-30%, de télen vissza kell állni a 60-40%-re. Ja és tisztán azért nem szabad még 2 km-t sem menni, mert a lambda szonda annyira feldúsíthatja a keveréket, hogy a computer azt hiszi hogy elromlott, és kiiktatja. Nem kell félni ez 30 % benzinnel nem tud megtörténni, csak tisztán. Ha véletlen valaki így járt, és benzinnel sem tökéletes az autó, akkor nem kell megijedni, fizikai kárt nem hiszem hogy csinálni az etanol, mert a benzin durvább anyag mint az etanol. (próbáljon meg v.ki etanollal takarítani, olyat amit benzinnel szoktak, vagy dörzsöljön szét a kezén egy picit és rájön.)
Tehát: Én ezentúl is fogom használni, csak ésszel! Remélem segítettem.