Sziasztok!
1.6-os benzines motorra szeretnék direktszürőt ,,fabrikálni". ötleteiteket, megoldásaitokat várnám, mert nekem (lehet hogy feleslegesen) több dilemmám van a témával kapcsolatban.Elöszőr arra gondoltam, hogy meghagyom a gyári levegő szürőházat, és az eredetileg müanyag harmonika csövet kicserélem egy normálisra és erre teszem a direkt szürőt. Aztán amikor szét szedtem a lev.szürőházat akkor két problémába ütköztem: az eredeti szürőt ha kiveszem és a direkt szürőt az említett módon építem be, a szürőház alján van két furat ahol falsot tudna szívni, meg koszt. A másik ami nem tudom próbléma-e? A kerter gáz visszavezetés is kikerülné a direkt szürőt. bár ugyan van ,,karterszürő"(mosogató szivacs darab) de nem hiszem hogy eredetileg még megszűrte a lev szürő is a kertergázt.
A másik ötlet, hogy eredeti lev szürőház kidob közvetlenül a szívócsőre a direktszűrő, a kertergáz visszavezetésre is külön egy szürőt. Ezzel meg az a problémám, hogy ugye szennyezi a környezetet, meg be megy az utastérbe a büdös. Valamint fogalmam nincs hogy az eredeti lev. szürőházban mi a franc aza ,,lebirintus"? Annak mi a funkciója?
Ha van már valamilyen tapasztalatotok akkor megköszönném, ha segítene valaki köszi!