Author Topic: Indulás probléma (MK3 1.4i)  (Read 11193 times)

Hartyi

• Guest
Re: Indulás probléma (MK3 1.4i)
« Reply #15 on: 2010 August 11, 22:20:06 pm »
Sziasztok!
Ismét én, ugyanazzal a problémával. Egy fél évig, mintha rendejött volna, pár hete azonban ugyanazt produkálja, mint az első hozzászólásban.
A szerelőm azt mondja, hogy már nincs ötlete. Egy srác jelezte, hogy egy hasonló problémát nála a Hall jeladó cseréje oldotta meg. Namost azt sem tudom mi az... pironkodós szmájli. Szerintetek okozhatja ezt a problémát?
Felhívtam egy másik szerelőt, aki azt állította, hogy ilyen jeladóból több is van és ahhoz valami speckó műszer kell, hogy ki tudják mérni melyikkel lehet a gond (feltéve, ha tényleg az a ludas). Tudtok ajánlani Budapesten olyan szerelőt, aki alkalmas lehet ennek a rejtélynek a megoldására?
jelige: Nagyon unom már, hogy emiatt 5 alkalomból egyszer be kell tolni a jószágot.
Köszi: H.

ps: Jah és az sem ártana, ha az illető értene kicsit a fityeszek lelkivilágához. Ennyi szívás után kicsit megrendült a bizalmam a mostani szakiban. Lehet, hogy inkább máshová hordanám...
« Last Edit: 2010 August 11, 22:23:06 pm by Hartyi »

Offline DVZs

• Adminisztrátor
  • Segített?: +56/-9
« Reply #16 on: 2010 August 12, 07:18:55 am »
És az önindító illetve kábelei 100%, hogy nem kontakthibásak? Nekem ilyesmit csinált akkor, amikor a főkábel volt kontakthibás: ha épp olyan szögben állt, akkor csak kattogott, ha jókedve volt beindult.

Mindenesetre abból kell kiindulni, hogy kis tolással is mindig beindulsz, tehát ez kizár pl. aksit, stb, úgyhogy én csak kontakthibát tudok elképzelni. Sajnos ezek a legszemetebbek, ráadásul a legjobb teszt az lenne, ha egyszer amikor nem indul, akkor kiméritek a feszültségeket. De ehhez nyilván jó lenne tudni, mikor nem indul és legyen nálad műszer/ember... :(

Sok sikert azért, ne add fel, megoldhatóak ezek a gondok és megéri küzdeni. Majd számolj be, mi történt.
D.V.Zs.

Hartyi

• Guest
« Reply #17 on: 2010 August 12, 10:12:58 am »
Nem tartom valószínűnek a kontakthibát, mert a szerelő is arra gyanakodott első körben és állítása szerint átnézett mindent. Még az jutott eszembe, hogy az utólag beleberhelt inmobiliser nem lehet-e a ludas. De annak elvileg hagynia kellene, hogy az ember elindítsa a motort, csak pár másodperc múlva lefullasztja (legalábbis az előző tulaj szerint ez így működik). Megaztán ha azzal lenne a baj, akkor megintcsak miért segítene a betolás...
Küzdök-küzdök, csak az a baj, hogy nem értek hozzá így erősen rá vagyok utalva a szerelőre. Tudtok ajánlani esetleg valakit?
« Last Edit: 2010 August 12, 12:43:25 pm by Csipi »

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #18 on: 2010 August 12, 10:24:54 am »
ha tolásra megy, akkor van szikra meg fesz elegendő ahhoz hogy a motor járjon, a beindításához viszont nagy áram kell. Ezekből könnyedén szűkíthető a kör, hogy a hiba hol lehet: önindító, önindítóra menő kábelek, akksi.
önindító: ezt tartom valószínűnek, mert a hiba leírásából néha megy néha nem, ez olyan mintha a bendix nem húzna be néha
kábel: mivel azt mondtad hogy teker az indító de nem indítja be a motort, ez elvileg jó, inkább megint visszakanyarodnék az önindítóhoz.
akksi: igen ez is lehet hiba, ha már nem tudja leadni a megfelelő indítóáramot akkor bizony itt lehet a hiba, de ha ez a hiba oka akkor nem értem egészen hogy miért indul be néha, néha meg nem. tehát én az önindítót nézném át, akármit is mondott eddig a szerelő.

AniBaba

• Guest
« Reply #19 on: 2010 August 12, 13:35:22 pm »
Amikor indítózol, de nem indul be, jön valami hang a motorból? Tehát próbálja forgatni?
Nekem is előfordul, hogy indítózok, de csak furcsa hörgés jön, és nem köszörüli a motort - ez főleg akkor, ha jó kis üzemmeleg állapot van még a motortérben. És beteg az önindítóm, ahogy Süti is írta a bendix nem húz be.

Hartyi

• Guest
« Reply #20 on: 2010 August 12, 19:10:11 pm »
Az akksi nem hiszem, hogy problémás lenne, mert most voltam vele az egy éves garanciális ellenőrzésen és rendben volt (de a szerelő is bemérte).
Próbálja forgatni, mint állat egyébként. Hangra teljesen ugyanolyan, mint "normál" esetben, csak akkor be is röffen...

RyAn

• Guest
« Reply #21 on: 2010 August 12, 19:24:11 pm »
AC-relét nézd meg...
Nagy zöld!
amennyiben injektoros...

Hartyi

• Guest
« Reply #22 on: 2010 August 12, 21:12:31 pm »
Injektoros bizony. Megnézem, köszi!

Offline fiesta2002

• A mester
  • Segített?: +75/-0
« Reply #23 on: 2010 August 16, 11:36:03 am »
Hartyi!

Azt próbáltad, hogy amikor nem indul, akkor kis gázt adsz indítózás közben?

Hátha az alapjárati szelep nem nyit megfelelően.
(Betolásnál kicsit más jelet kap, és az lehet, hogy megmozdítja.)

Kicsi a valószínúsége ennek a hibának, de semmibe sem kerül kipróbálni.  :)

-más-
Egyébként a leglogikusabb az a magyarázat, hogy az önindító terhelése miatt kevés feszültséget kap az elektronika.
Kössél be állandóra egy feszültségmérőt pl. a biztosítéktábláról levett jelre és minden indítózásnál nézd a tápfeszültséget.

-más-
abs-ed van?

Egyszer, amikor nem indul és ráérsz, akkor próbáld ki, hogy üresben kicsit arrábtolod az autót.
Ha utána önindítóval beindul, akkor tényleg a sebességjeladóval függ össze a hiba.  :)

« Last Edit: 2010 August 16, 11:44:43 am by fiesta2002 »
Mk6 1.3 benzin

RyAn

• Guest
Re:Indulás probléma (MK3 1.4i)
« Reply #24 on: 2010 November 30, 23:52:41 pm »
2 csavar fogja a bizti táblát óvatosan kibuktatod és a tetején lesz!

Attila8805

• Guest
« Reply #25 on: 2010 December 01, 18:19:14 pm »
Hali!
Nekem is indulási problémáim vannak!
91-es 1.3-as ford fityesz:)
Szóval a következő történt:Jövök hajnalban haza és egy buszt akartam megelőzni a villanyos sineken (de előtte sikerült elkapnom egy két sülyedt akna fedelet) és amikor a busz mellé értem egyszer csak lefulladt az autó és azóta nem indul.
Amikor ráadom a gyujtást az Ac pumpa nem hallatszik szóval az lesz a ludas.
A hátsó ülést megemelvén találtam egy csomó vezetéket ugye meg egy "gyertya pipa" szerű valamit ami nem csatlakozik sehová.
A biztosítékát viszont nem tudom hol van pontosan:(
Meg olvastam hogy lehet benne egy kapcsoló ami boruláskor kikapcsol de azt se vágom hogy merre van.
Ehhez kellene nekem segítség mert már 2 napja áll az autó egy idegen bérház előtt:D
Előre is köszönöm!
Üdv:Attila

RyAn

• Guest
« Reply #26 on: 2010 December 01, 18:24:27 pm »
beülsz.
bal lábadnál lesz! bizti tábla alatt a küszöbnél kinyitod a kis műanyag ablakot azt hiszem 2 is van egymás alatt!

Attila8805

• Guest
« Reply #27 on: 2010 December 01, 22:16:52 pm »
A válaszodból ítélve nagy valószínűséggel ez lesz a hiba oka vagy ha nem akkor majd megyünk szépen sorjába?:D
« Last Edit: 2010 December 01, 22:36:51 pm by DVZs »

BoXeR

• Guest
« Reply #28 on: 2010 December 02, 07:36:37 am »
Okés, köszöntem szépen!!!  :notworthy:

Attila8805

• Guest
« Reply #29 on: 2010 December 02, 23:02:33 pm »
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Amikor kivettem a helyéről a biztosíték táblát a kis zöld relécske már ki is pottyant a helyéről és ugye annak magától nem nagyon lenne szabad:)
De visszaraktam és már megy is a járgány!