Author Topic: Indulás probléma (MK3 1.4i)  (Read 11195 times)

Hartyi

• Guest
Indulás probléma (MK3 1.4i)
« on: 2010 January 21, 22:49:43 pm »
Szavasztok!
A következő problémával fordulnék a fityesz-szakikhoz: MK3 (92), 1.4i. Ősszel csinált egy olyat, hogy nem akart elindulni a szentem. Az önindítózott, mint állat, de semmi. Löktünk rajta nem többet, mint fél métert, más el is indult.
Aztán egy darabig nem csinálta. Eljött a tél és a kis hamis azt kezdte produkálni, hogy a legnagyobb hidegek ellenére is elindult, aztán pár tíz kilométer autózás után állt 2-3 órát (sokszor fűtött mélygarázsban). Majd ugyanazt produkálta, mint fentebb. De ezt sem mindig. Egyszer hosszabb állás (másfél hét, általában csak hétvégén használjuk) után is be kellett tolni, de azt vettem észre, hogy jellemzően akkor csinálja, ha megyek vele valamennyit, majd pár órára rá elindítanám. Épphogy meggurítva azonban mindig elindul. A legutóbb színházban voltunk, akkor produkálta. Szóval, amikor az asszonynak kellett löknie rajta... hát elég kellemetlen volt, nagyon berágtam. Szerelő lett a dologból.
Megnézte, azt mondta, hogy nagyon úgy tűnik, mintha valahol elveszne a feszültség. Végignézett minden vezetéket és rendberakta, amit kellett. Neki el is indult több alkalommal. Tegnap hoztam haza. Ma, mit ad isten: színházba mentünk. Elindulni elindult. Majd otthagyva a parkolóban ,két és fél óra ácsorgás után ugyanaz a jelenség. Basszus: A Nemzeti előtt, a cseszett csúszós parkolóba, ketten löktek rajta egy kicsit, azonnal felpörgött a motor.
Az akksi egy éves, most esett át garanciális ellenőrzésen és mindent rendben találtak. De nem is hinném, hogy azzal lehet a gond, mert forgatja a motort böcsülettel.
De akkor meg mi a fene lehet a gyíkja? AC pumba? De arra meg nem lenne hatással, a betolás. Ráadásul tényleg az a furcsa, hogy alig kell lökni rajta és már megy is.
Hát ez az én nagy bajom.
Ha valakinek van ötlete, akkor azt szívesen venném.

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
Re: Indulás probléma (MK3 1.4i)
« Reply #1 on: 2010 January 21, 22:58:45 pm »
van ellenállása az indítónak? lehet a mágnes nem húzza be az indítót, egy tiszítás, vagy önindító felújítás lehet segít. lehet benzinellátási probléma is, bár akkor tolásra se indulna azonnal.

Hartyi

• Guest
« Reply #2 on: 2010 January 21, 23:01:14 pm »
Önindítót megnézte a szerelő, azt mondta, hogy annak szerinte nincs baja. Először nekem is az jutott az eszembe, hogy nem kap naftát. De amikor tolásra elindult, ezt az ötletet én is elvetettem.

TomeeFiesta

• Guest
« Reply #3 on: 2010 June 02, 21:01:23 pm »
rá adom a gyújtást és se kép se hang semmi élet jel az önindító körül... mi lehet a baj? lehet hogy valami kábel szívat? >:(

RyAn

• Guest
« Reply #4 on: 2010 June 02, 21:20:42 pm »
test hiba?
nekem az volt.(elvileg)

Offline fiesta2002

• A mester
  • Segített?: +75/-0
« Reply #5 on: 2010 June 03, 10:46:26 am »
Indításgátló probléma? (Nem tudom, hogy Mk3-ban van-e.)
Mk6 1.3 benzin

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
« Reply #6 on: 2010 June 03, 11:56:55 am »
önindító kábeleit nézd meg első körben, plusz az testeléseket.

TomeeFiesta

• Guest
« Reply #7 on: 2010 June 03, 15:24:57 pm »
na probléma félig megoldódott... ücsörögtem a kocsiba és agyaltam mindent át néztem jött cimbi nyomtam egy dudát és semmi... tehát az aksi kuka lett teljesen... most egy 44aH Bosch van benne... de hát az is 7 éves tehát holnap aksi vásárlás... a mostani 76aH-ba pedig most éppen életet lehelek.. felsavaztam most pedig egy igazi orosz töltőn van ami azért adja neki az ívet.. rem. megoldódik.. ha nem akkor pedig önindító persely :(

gatya

• Guest
« Reply #8 on: 2010 June 10, 09:05:25 am »
Sziasztok!

Angliában voltam fél évig, ott nagyon nehezen indult a kocsi. Pár hónap múlva már percekig kellett indítózni, és akkor is csak 2-3 henger indult be, a többi csak akkor, mikor 5-10 perc után már teljesen bemelegedett. Addig a gépnek gyakorlatilag nem volt alapjárata, hosszabb váltásoknál, piros lámpánál is azonnal lefulladt. Melegen ment mint a mérgezett egér. Aztán kicseréltem a gyertyákat, és egy darabig jó volt, de nem tökéletes, aztán fokozatosan visszajött a probléma 1-2 hónap alatt. Mióta hazajöttem ugyanazokkal a gyertyákkal pöccre indul. Van valakinek ötlete, ez mi lehet? Én gondolom, a párás levegő lehet az oka. Vagy a benzin szarabb odaát? És hogyan lehet ezt kiküszöbölni? Nemsokára megyek vissza ugyanis.

Offline Roxin

• A mester
  • Segített?: +6/-1
« Reply #9 on: 2010 June 10, 11:05:55 am »
Gyertyakábel,v gyujtó trafó...

gatya

• Guest
« Reply #10 on: 2010 June 11, 06:22:00 am »
Hmmm... erre nem gondoltam. Egy próbát megér. Köszi.
Pár hónap múlva megírom, bevált-e. :-)

Offline ildiko773

• Újonc
  • *
  • Segített?: +0/-0
« Reply #11 on: 2010 June 11, 10:18:14 am »
A problémám nagyon hasonló, csak gázfröccsel indul az autó, piros lámpánál vagy hideg motorral nagyon könnyen leáll. Plusz még tetézte tegnap egy teljes akksi-lehalással, amit furcsállok, mindezt a dugó közepén, tehát csak egy szimpla megállásnál, pedig már jó egy órája járt a motor. Bikázással indult...Azóta sincs akksi baja...
Tud valaki ajánlani Bp-en, Budán egy olyan autóvillamossági szerelőt, aki nem túl drága és megbízható?

Offline fiesta2002

• A mester
« Reply #12 on: 2010 June 14, 12:33:12 pm »
Ha az indítózásra az autó meg se nyekken, nem biztos, hogy akksi.
Lehet, hogy a behúzómágnessel, vagy az indítómotorral volt baj, ami csak néha jön elő. A hibát időszakosan bármilyen rázkódás (pl. enyhe ütés az önindítóra) meggyógyíthatja.

A rendszeres leállás oka lehet az alapjárati motor elpiszkolódása. Talán egy tisztítást érdemes megpróbálni.

Mk6 1.3 benzin

Offline ildiko773

• Újonc
  • *
  • Segített?: +0/-0
« Reply #13 on: 2010 June 18, 16:39:20 pm »
No, az autovill. szerelő kipucolta az alapjárati motort jó drágán, plusz az alapjáraton állított. Hozzátette, hogy valószínüleg cserélni kell nemsokára :(
Tud vki abban segíteni, hogy képet mutat, hol is kell állítani az 1.1-es Fiestán az alapjáratot? Én nem találtam :(
(Nem kérdeztem már meg erről a szerelőt, mert elöntött a lila köd, amikor mondta a tisztítás összegét :( Persze számlát nem adott, ill. amikor kértem tőle akkor közölte, hogy jah, akkor rászámolja még az áfát. Oké, inkább ne...így jár az ember lánya, ha nem ért a kocsihoz)

Offline fiesta2002

• A mester
« Reply #14 on: 2010 June 21, 11:28:34 am »
Nem ismererm az Mk4-et, de ha van alapjárati motor, akkor nem lehet az alapjáratot direktben állítani, mert azt az elektronika szabályozza.

Viszont feltehetőleg egy csavarral lehet szabályozni, hogy a lezárt pillangószelep esetén mekkora rés maradjon. Lehet, hogy ezt állította a szerelő. A rés és az alapjárati motor által megnyitott kerülőút együtt biztosítja a kb 750-es fordulathoz szükséges levegőmennyiséget.
Ezzel az alapjárati motor átkerült egy másik szabályozási tartományba, ahol feltehetően jobban fog működni.

Ami a szerelő viselkedését, és az árakat illeti:
Akinek használt autója van, vagy meg kell tanulnija autót szerelni, vagy meg kell tanulni a szerelőkkel bánni.  :)

Érdemes egy kis műhelyt keresni, ahol csak egy vagy két hozzáértő mester van és nincs tanuló. A nagy szervízekben, hacsak nincs kiválasztott szerelőd, sosem tudod, hogy ki fogja az autódat javítani és mekkora hozzáértéssel.

És ha nem akarsz sokat költeni, sohasem szabad az autót úgy otthagyni, hogy javítsák meg.  :)

Nézzék meg, hogy mi a hibája és mondják meg, hogy mit fognak csinálni (nem baj, ha nem érted, csak jegyezd meg  :) ) és mennyibe fog kerülni. Nem baj, ha érezteted, hogy nincs sok pénzed, és csak akkor fogod megrendelni a javítást, ha ki tudod fizetni.

A kulcsmondat: mennyibe fog kerülni.  :)
Ha ez nem hangzik el, az olyan mintha átadnád a tárcádat, hogy vegyenek ki belőle amennyit akarnak.  >:(

Egyébként egy szakszervízben a szokásos óradíj 7-1000 Ft, egy kis műhelyben 3-5000 Ft. Ha az alapjárati motor nem közvetlenül elérhető helyen van, akkor a tisztítás kiszerelésel együtt simán meghaladhatja az egy órát. És sajnos a  szerelők többségének a szokásosnál gyorsabban jár az órája.  :o
« Last Edit: 2010 June 21, 11:36:19 am by fiesta2002 »
Mk6 1.3 benzin