Sziasztok!
Végig bögöltem a 12 oldalnyi témát, mert gondoltam hátha más is bele futott hasonló problémába....és a helyes megoldásába.
Egy kedves kollégámat sajnos elkerülte a szerencse, és az MK 6-os 2004-es 1.25-ös facelift előtti Fiesta elejét leamortizálta.Rondán benézett egy féktávot......és alaposan egy terepjáró hátulját.Ugye nem kell mondanom, hogy a terepjáróban nem esett komoly kár, de hát ilyen az élet.
A Fiestát helyre kalapálták, akkora baj nem történt, de a javítási költség így is tetemes volt.Sajnos akkor már légzsákra nem futotta.Drága kollégám jobb híján nyitott, ámde szakszerűen visszagyűrt lufikkal autózott, de........
De szeptemberben lejár a műszaki, és frisset sem kap egészen addig, míg a jármű biztonsági berendezésének eme része nem lesz kicserélve.....nem kinyíltra.
Itt jövök a képbe ÉN, mint amolyan másodszakmás, de szakmáját csak olykor és hobbi szinten művelő autószerelőszerűség.
Persze a szívem nagy és bátor, karom erős, időm......na ez már más kérdés, dehát nehogy már holmi légzsák kifogjon rajtam.Felcsaptam hát a webet, alkatrész után kutatva.A sokadik telefon után már tudtam, hogy bizony ezt a tipust éppen két féle légzsákkal szerelték.S, egyik a másikkal sajna nem helyettesíthető.
A sokadik telefon után meg is lett az elméletileg "legolcsóbbnak" tűnő eladó, aki rettentő készségesen állt a rendelkezésemre, megbeszéltük, hogy az Ő portékája bizony egy vezetékes, kép is van róla a részingbazáron, ergo az üzlet megköttetett.Feladta postán, én pedig boldogan loholtam be cca. 3 nap múlva a helyi kirendeltségre átvenni a cuccot.
Valahogy úgy alakult, hogy pár napig nem tudtam a csomaghoz nyúlni, így kicsivel később derült csak ki, hogy emberünk vagy vak, vagy hülye, vagy át akart dobni a palánkon, ami végül is sikerült is, mert 2!!! vezetékes lufikat küldött.Én elmormoltam a nemlétező bajuszom alatt jó pár kéretlen jelzőt, aztán elkezdtem gondolkodni, hogy mit is csinálhatok jelen helyzetben.Visszakapni a pénzem esélytelen, hiszen mire mindenki jól jár, az egéz többe van mint kellene.
Felhívtam a környékbeli bontókat, kinél mi és mennyiért van.Szégyenszemre sehol semmi ami az egy vezetékes légzsákokat illeti.2 vezetékesből Dunát lehet rekeszteni, akár csak az angol autókból kiszedettekből.Amik ugye a kiálló légzsáktakaró miatt nem kompatibilisek a balkormányos műszerfallal.
Villanyász ismerősökkel beszélve olybá' tűnt, hogy annyira nincsenek otthon a témában, a legegyszerűbb választ kaptam, keressek bele olyat amilyent kivettem........és itt el is akadtam.Jelenleg sehol nem találok ilet ami nekem kellene ill. ami igazán jókora pech, hogy 50e.ft-ért nézegetek egy olyan légzsákszettet ami NEKEM nem jó semmire.
Tisztelettel kérdezném tőletek, hogy volt aki bele futott már ilyenbe?S, ha igen, mi lett a megoldás? Minden tanácsot szívesen fogadok, de ha valakinek van emberi áron ilyen légzsákszettje, ne'adj Isten esetleg vevő lenne az én két vezetékes verziómra, .......az nagyon szuper lenne!Természetesen csere is érdekel!
Vagy villamossági tipp, hogy hogyan lehet még is bele faragni ezt a 2 vezetékes verziót úgy, hogy ha megint szükség lenne rá, működjön is.
A segítségeteket és a válaszokat előre is köszönöm!!!!