Sziasztok.
Én mikor felújítottam a motort akkor a hengerfejet is rendbe tetettem. Nem mondták meg pontosan mennyit szedtek le belőle mert nem is kérdeztem, de az biztos, hogy a kompresszió megnövekedett. Olyan nehezen tudom a szelepeket beállítani, már legalább 3szor lekaptam a szelepdeklit. És még mindig kiköpi az olaj betőltő kupakot. nehéz lesz szimplába állítani a szelepekett. 1.3 OHV motor. Mivel még nem volt alkalmam kompresszió mérést csinálni ezért csak kíváncsiságból az újjamat tettem a gyertya helyére. Nahát ezt jól megjártam...ojat szívot aztán fújt, hogy véraláfutásos lett a körmöm mellett.ez fájt.
Szerintem is ha síkolunk akkor jobb illetve nagyobb oktánszámó benzin kell majd bele.
Ilyenkor felejtsd el a gyári értékeket!!! És még azt biztosra garantálom neked, hogy többet fog fogyasztani az autó. nem a kompresszió miatt hanem élvezni fogod a nyomatékot.
Én már ott járok, hogy ötödik fokozatban 80km/h fölött már nem kell vissza pakolni előzéskor. Úgy húzz mint egy kis diesel motor. még 3 személy alatt is jól produkál. ennek örülök.