Author Topic: Motor hőmérséklet műszer szerint, olajnyomásjeladó  (Read 17506 times)

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
Re: Motor hőmérséklet műszer szerint, olajnyomásjeladó
« Reply #15 on: 2009 September 05, 21:13:08 pm »
fillérekért lehet szivargyújtóba tehetőt venni.

Offline bull84

• A mester
  • Segített?: +42/-0
« Reply #16 on: 2009 September 06, 12:01:40 pm »
Nekem a lada 2105 voltmérője van bent ideiglenesen :)

Ballista

• Guest
« Reply #17 on: 2009 September 27, 23:41:50 pm »
hmm...remélem nem baj ha ebbe a topicba írok, ugyanis nekem is a motorhőmérséklet műszerrel van a problemem. Mk3as '95ös autókámban egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy a vízhőfokmérő kiakadt..fenn...jóval a piros után ..szerintem feljebb nem is tudna menni -_-' ...megálltam motor leállít, nézem a mérőt...lasssan ..nagyon lassan lemegy...újra ráadtam a gyújtást visszamegy fel....kipattantam az autóból, tapogattam a háztetőt langyos volt ..30km után ilyen szokott lenni..akkor még nem lehetett kinyitni a motorháztetőt -_-' másnap felszenvedtük a tetőt, víz volt benne, semmi cső nem szivárog, ventillátor csak egy idő után kapcsol be..minden rendben...de akármennyit áll az autó ..akár 2 napot is...gyújtás, és a jelző kiakad fenn...Így közlekedek vele már vagy 2 hete, és nem füstöl meg semmi .Sokszor viccellgetnek cimborák, hogy má megin mi baja...nem baj az hogy ott fenn van? ...ilyenkor viccesen hátranézek és mosolyogva mondom, hogy üzemi hőmérséklet xD ...de ez így nem mehet tovább, hogy nem tudom, hogy áll a vizem hőmérséklete, please help meeee ! 

TomeeFiesta

• Guest
« Reply #18 on: 2009 September 28, 09:42:24 am »
hőgomba hiba? vezeték nincs megtörve és vhol vmivel érintkezik?

Offline Csipi

• Adminisztrátor
  • Segített?: +110/-7
« Reply #19 on: 2009 September 28, 10:30:33 am »
hőgomba-gyanús; nekem is volt ilyen, a mutató látványosan fel-le közlekedett menet közben....
ildipontbretus kukac gmail pont com

Ballista

• Guest
« Reply #20 on: 2009 September 28, 11:26:11 am »
 Nem érintkezik semmivel, legalábbis a műszerfalat nem szedtem szét, de amihez hozzáférek motortérben ott semmi kábel nem érintkezik:( a műszer, nem mozog fel -le :D gyújtás ...és egyből felmegy a plafonra... ott marad mozdulatlan, és onnan csak akkor ereszkedik le, ha leveszem a gyújtást... rá kellene mérnem, valami kütyüre, de értéket nem tudok..ha egyáltalán van neki valami értéke...mert inkább veszek valami ezer forintos jeladót, minthogy szétszedjem a műszerfalat  ;D a rádió kiszerelésénél is voltak problémák, mert annak a műanyag burkolatnak is elvolt törve egy foga..gondolom ügyesek voltak akik előttem szerelték le :-[.... fél órás művelet volt vagy 4 csavarhúzó ide oda kombinálásával. Ha azt nem tudták az előírás szerint leszedni, bele sem merek gondolni miven akkor ha a műszerfal mögé is betúrkáltak :(

TomeeFiesta

• Guest
« Reply #21 on: 2009 September 28, 15:55:54 pm »
őő a hengerfejben van benne egy csavar szerűség rajta egy kábel azt vedd le róla és úgy nézd meg mit csinál utána a hengerfejhez érintsd a kábelt és úgy nézd meg mit csinál ha úgy is rossz akkor szedd szét a műszerfalat  ;)

Ballista

• Guest
« Reply #22 on: 2009 September 28, 18:50:50 pm »
hm :D kár hogy este van :D  és csak most tudok válaszolgatni :D Ha jól gondolom ez egy testkábel lesz :D amúgy is a kis kávéfőző össze-vissza mozog..lehet nem érintkezik:D holnap első dolgom lesz :D köszi szépen :)

Offline Matthewben

• Látott már fiestát
  • Segített?: +0/-0
Re:Motor hőmérséklet műszer szerint, olajnyomásjeladó
« Reply #23 on: 2011 October 02, 22:15:28 pm »
Sziasztok!

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy miért hűl vissza az autó menet közben? Néha felmelegszik az "R"-ig (NORMAL), de túl nyomórészben éppen csak az "N"-nél áll meg. Cseréltem már termosztátot (néhány hete, gyári új Ford alkatrész) és cseréltem fűtéscsapot ami még talán ide tartozhat. '98-as MK4-es 1.25 zetec motor. Tudnátok tanácsot adni? Rossz alkatrész? Rossz minőségű új alkatrész? Kezdetleges motor hiba? Több termosztát van a motorban?

TomeeFiesta

• Guest
« Reply #24 on: 2011 October 08, 10:58:56 am »
vízpumpa? lehet néha kavarja meg a vizet nekem elvolt 1x repedve a pumpának a lapátja.. néha fogta a tengely néha nem...

Offline Matthewben

• Látott már fiestát
  • Segített?: +0/-0
« Reply #25 on: 2011 October 08, 14:57:40 pm »
És ha a vízpumpa adta meg magát, akkor azt hogy tudom észrevenni? Mit kell nézni? A vizet nem csorgatja és nem is fogyasztja (még).

TomeeFiesta

• Guest
« Reply #26 on: 2011 October 10, 08:14:41 am »
És ha a vízpumpa adta meg magát, akkor azt hogy tudom észrevenni? Mit kell nézni? A vizet nem csorgatja és nem is fogyasztja (még).

nálam az volt a jelenség hogy városban nem melegedett tehát normális volt a hűtővizem viszont országúton melegedett nagy tempónál is.. :) szerintem megérné megnézni...

Offline Csipi

• Adminisztrátor
  • Segített?: +110/-7
« Reply #27 on: 2011 October 10, 08:54:54 am »

Nekem alapjáraton halk sípoló-fütyülő hangot adott, ha pici gázt nyomtam, elmúlt, tehát csak alapjáraton, esetleg figyeld ezt is.
ildipontbretus kukac gmail pont com

Offline fiesta2002

• A mester
  • Segített?: +75/-0
« Reply #28 on: 2011 October 10, 11:02:20 am »
...Van egy sanda gyanúm hogy a termosztát nyitottan megdöglött....

Én is erre gondolnék.
Majd írd meg, hogy mi lett a vége.  :)
Mk6 1.3 benzin

Offline kombusz

• A mester
  • Segített?: +33/-8
« Reply #29 on: 2011 October 10, 15:14:53 pm »
nekem jo a termosztátom (cserélve is lett) és ugyanott áll nekem is a mutato mint a képeken