Author Topic: Elektromos gond  (Read 12265 times)

Hartyi

• Guest
Elektromos gond
« on: 2009 August 08, 12:19:29 pm »
Sziasztok!
A héten egyszercsak azt vettem észre, hogy a töltés visszajelző lámpa ég akkor is, ha leállítom a motort. Gondoltam lehúzom az akksiról egy időre, hátha helyreáll, de nem tette. Aztán most már azt csinálja, hogy ha nincs ráadva a gyújtás, akkor nem ég. Viszont gázadáskor - függően a gázadás erősségétől világít. Tehát alapjáraton halványan, ha adok gázt, akkor egyre erősebben. Hazafelé jöttünk volna a Balcsiról, ezért csak annyi időre ugrottam be egy szerelőhöz, hogy kimérje működik-e a generátor. Az úgy tűnik, hogy működik is. A szerelő szerint ez így valszeg valami biztosíték probléma. Szerintetek?

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
Re: Elektromos gond
« Reply #1 on: 2009 August 08, 13:10:25 pm »
az a szerelő nagyon nem akart dolgozni akkor. vhol lehet vmi összeolvadt vezeték vagy kisebb rövidzár. de látatlanba elég nehéz okosnak lenni sokminden lehet.

Offline bruno13

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +18/-6
« Reply #2 on: 2009 August 08, 13:42:30 pm »
Már pedig szerintem generátor lesz,azok a tünetek amiket elmondtál dióda híd cserés lesz.

Hartyi

• Guest
« Reply #3 on: 2009 August 08, 13:49:21 pm »
Dolgoztak ők nagyon is. Én kértem őkat, hogy csak akkor foglalkozzanak vele, ha Pestig nem megyek el a Fityesszel. Aztán viszem a jól bevált szerelőhöz. :)
Egébként a műszer szerint a generátor működik.

TomeeFiesta

• Guest
« Reply #4 on: 2009 August 08, 14:16:09 pm »
lehet beázott nálam akkor csinálta ezt meg mikor betegek voltak a csapágyak  ;) vigyázz vele mert ha elmegy a csapágyazás elviheti a forgó részt is és az egész kuka lesz /már mint a generátor/

Hartyi

• Guest
« Reply #5 on: 2009 August 08, 14:19:41 pm »
lehet beázott nálam akkor csinálta ezt meg mikor betegek voltak a csapágyak  ;) vigyázz vele mert ha elmegy a csapágyazás elviheti a forgó részt is és az egész kuka lesz /már mint a generátor/

Hmmm, mostanában mondjuk pont nem érte víz szegényt. Szerelő lesz belőle az biztos, csak előtte kicsit tájékozódni akartam.

HerrHerke

• Guest
« Reply #6 on: 2009 August 08, 14:24:39 pm »
Ha az ellenőrző lámpa ford.szám nővelésre nem alszik ki, akkor valszeg a generátor és a lámpa közötti vezeték testzárlatos, ezt megerősíti az is, hogy a lámpa fényereje változik ahogy a rezgések hatására a zárlatos ponton az átmeneti ellenállás változik. A zárlat legvalószínübb helye ott van, ahol a vetetékek kijönnek a generátorból és elfordulnak a hűtőradiátor alatt.
Ha kikapcsolt gyújtásnál is ég a lámpa, akkor az dióda zárlat.

Hartyi

• Guest
« Reply #7 on: 2009 September 02, 17:50:26 pm »
Na visszajött a gép a szervízből. Generátor felújítás lett belőle. Aszonta a szaki, hogy nem is érti hogy bírt tölteni a cucc, mert annyira rottyon volt. A fene enné. 28 ezret kérni egy komplett felújításért (azt mondta a szerelő, hogy csak a búra maradt meg az eredetiből) reális ár?

Offline bruno13

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +18/-6
« Reply #8 on: 2009 September 03, 20:34:40 pm »
Igen reális,ha tényleg csak a ház a régi,de még így is olcsobb mint gyárit venni!
Ezzel legalább nem lesz problémád egy darabig.

Offline Bambino83

• Ült már fiestában
  • Segített?: +1/-0
Re:Elektromos gond
« Reply #9 on: 2010 December 16, 12:35:20 pm »
Sziasztok!

Van egy olyan problémám az elektromossággal, hogy ha kapcsolok lámpát és semmi más nem megy akkor elkezt vibrálni a műszerfal világításom és a külső világításom is! Ha ráteszem a fűtést és az ablakfűtést akkor sürübben csinálja! Mintha feszülcség ingadozásom lenne! Aki tud segítsen hol keressem a hibát! Akksi új és a töltésemre is rámérettem pont a határon belül vagyok! Volt egy kábelszakadásom az ki lett cserélve, de azóta ez a hiba.

Előre is köszi!
Bambino83 (Zoli) :D:D:D:D

AniBaba

• Guest
« Reply #10 on: 2010 December 16, 12:43:39 pm »
Fesz.szabályzó, diódasor probléma?
(Nekem ilyen huncut szavakat mondtak ugyanilyen problémára :D)

Offline Bambino83

• Ült már fiestában
  • Segített?: +1/-0
« Reply #11 on: 2010 December 16, 12:45:03 pm »
Köszönöm segítségedet! megnézem, azt majd lesz valami! :):):)
Bambino83 (Zoli) :D:D:D:D

Offline fiesta2002

• A mester
  • Segített?: +75/-0
« Reply #12 on: 2010 December 19, 19:42:24 pm »
Csak, hogy más irányban is gondolkodjunk: nem lehet, hogy a terhelés hatására meg-megcsúszik a szíj a generátoron?
Mk6 1.3 benzin

Attila8805

• Guest
« Reply #13 on: 2010 December 27, 15:51:16 pm »
Hali!
Van egy olyan problémám hogy valami nagyon rövid idő alatt leszívja az akkumulátort.
Egyik nap még semmi baja most meg hirtelen lemerül és leáll.
Ha nem ég a tompított akkor a generátor tölt annyit hogy tudjak vele közlekedni.
A válaszokat előre is köszönöm!

Attila8805

• Guest
« Reply #14 on: 2010 December 27, 22:21:27 pm »
Na hali.
A probléma továbbra is fent áll.
Úgy vettem észre hogy irányjelzésnél szívja le jobban az akksit.
És találtam egy csatlakozót amire nem jöttem rá hogy mi lehet.
Mindkét oldalt csak lógott és nem volt bedugva a helyére.

Ja és még annyi hogy irányjelzésnél a fordulatszámmérő fel-emelkedik és vissza esik:)