Author Topic: Hátsó futómű  (Read 12429 times)

farago.tamas

• Guest
Hátsó futómű
« on: 2009 July 13, 21:14:51 pm »
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
A hétvégén forgattam át a kereket(elölről - hátulra). Közben a gumik kopását is ellenőríztem.
A bal hátsó kerék belső fele jobban le volt kopva mint a többi, szépen egyenletesen.
A futóműves korábban, azt mondta, hogy ezeknek nem lehet beállítani a hátulját.
Mivel nem vagyok valami nagy szaki, ezért kérném a segítségeteket:
Lenne valakinek valami ötlete, hogy mi okozhatja/okozhatta ezt az elváltozást?

Előre is Köszi!

Offline sUdYe

• Global Moderator
  • Segített?: +68/-13
  • Ford fanaticccc! Cabrio őrült :D PDF
Re: Hátsó futómű
« Reply #1 on: 2009 July 13, 22:23:09 pm »
kérdés: milyen autó? azaz mikori, melyik széria, milyen motor?

ezeknek ismeretében tudunk pontos tanácsot adni. A hátsó futóművet tényleg nem nagyon lehet állítgatni, de egy lógó kerékagy, pl okozhat ilyent.

Offline Csipi

• Adminisztrátor
  • Segített?: +110/-7
« Reply #2 on: 2009 July 14, 07:10:05 am »
MK7-en lehet hátsó futóművet állítani, nem?

szerk.: A hátsó futóművön nincs állítási lehetőség, mert hidas.
Csak a kocsi magasságát lehet állítani, de azt is csak a rugók cseréjével.
« Last Edit: 2009 July 20, 14:01:52 pm by Csipi »
ildipontbretus kukac gmail pont com

RyAn

• Guest
« Reply #3 on: 2009 July 14, 07:20:17 am »
merevhidas az mk7 ugyh szerintem hátul nem lehet állitani  :-\

Offline sUdYe

• Global Moderator
« Reply #4 on: 2009 July 14, 09:08:12 am »
állítani nem lehet. de ha a szilent, vagy az agycsapágy kivan akkor kophat félre a gumi. esetleg a híd is elferdülhet akkor is.

farago.tamas

• Guest
« Reply #5 on: 2009 July 15, 08:55:18 am »
Köszi a gyors válaszokat.
Az autó 2006 -os MK7 1.4 TDCI. Új kora óta nálam van.
Azóta 120.000 km -t tettem meg vele. Eddig semmi vészes probléma nem volt vele.
Igaz rendesen karban is tartom, mivel mindennapos használatban van.
Szinte csak országúton használom. Max 1 fő szokott néha hátul ülni.

Hogyan tudom ellenőrízni pl. a kerékcsapágy lógást, szilentet otthoni körülmények között?

csigavadasz

• Guest
« Reply #6 on: 2009 July 16, 13:21:50 pm »
Szia!

A kerékcsapágy, ha nem búg, nem ad hangot, akkor nem cserés :) többihez nem értek :D, igaz ezt is saját káromon tanultam meg ;)

Offline sUdYe

• Global Moderator
« Reply #7 on: 2009 July 16, 13:24:53 pm »
lehet hogy nem búg de lóghat. ha lóg az se jó, és zárós határidőn belül búgni is fog mert nem rendeltetés szerűen esik rá a terhelés. lehetne még találgatni hogy mi lehet, el kell vinni futóműveshez hogy nézzen rá hogy mitől lehet.

csigavadasz

• Guest
« Reply #8 on: 2009 July 18, 22:21:01 pm »
Igaz!  ;)
Tényleg az lesz a legjobb, ha elviszed és megnézeted.
20 ropival könyebb zsebbel és csak egy csapágycserével, most nem búg  :notworthy: és tudunk kiabálás nélkül is beszélgetni. 8)

farago.tamas

• Guest
« Reply #9 on: 2009 July 20, 14:14:14 pm »
Köszi a válaszokat.
Búgni nem búg, legalábbis nem hallom. De majd még jobban fülelek. Aztán ha lesz egy kis szabadidőm elviszem és megnézetem, hamarosan.

csigavadasz

• Guest
« Reply #10 on: 2009 July 22, 10:07:35 am »
A búgás alatt olyan hangos zajt értek, hogy majd megőrül az ember, mert még 30-nál is majd szétreped az ember feje tőle, mert NAGYON hangos!!! Nem kell hozzá fülelni, hogy meghalld, ha valóban csapágyas :)
Várom, hogy mi lett az eredmény :)

Offline sUdYe

• Global Moderator
« Reply #11 on: 2009 July 22, 12:44:43 pm »
ha csak kezdeti a tünet akkor lehet éppen halk is, nem azonnal fog búgni mint állat ;)

Candy_shop

• Guest
« Reply #12 on: 2009 September 08, 19:06:50 pm »
Hali! Igazából nem tudtam melyik topicba írjam,de ezt választottam.

2003as mk6os fiesta...minap megszerettem volna húzni a jobb hátsó kerék anyáit,mert előző héten le lett véve. 3 csavart simán meghúztam,semmi baj nem volt vele. A negyedik viszont amint ráraktam a teleszkópos kerékanya kulcsot és ráfeszítettem a kerékanya a csavarral együtt a kerék elé hullott...igen-igen...most a jobb hátsómat 3 csavar tartja. nem tudom,hogy a csavar fáradt-e el,vagy a teleszkópos kulccsal lehet ekorát húzni rajta(logikus,hogy nem,mert ennél nagyobb erőkarral is húztam már meg kerékenyát és semmi baja nem lett) vagy én vagyok ennyire qva erős(kizárt! :D ),de így jártam. Óvatosan a kerékanyával és a csavarral. Amúgy a 3 csavar bírja...ne mhajtom 90-100nál többel és várom kobold papa hívását,hogy mikor vihetem. azt mondja szerelése "egyszerű". dobot levenni és egy új csavart a helyére ütni...

Gondoltam megosztom veletek ezt,hogy másik is okulhassanak belőle,illetve ne essenek pánikba,ha ilyen történik velük.

Candy_shop

• Guest
« Reply #13 on: 2009 September 10, 18:31:22 pm »
Hali! Igazából nem tudtam melyik topicba írjam,de ezt választottam.

2003as mk6os fiesta...minap megszerettem volna húzni a jobb hátsó kerék anyáit,mert el?z? héten le lett véve. 3 csavart simán meghúztam,semmi baj nem volt vele. A negyedik viszont amint ráraktam a teleszkópos kerékanya kulcsot és ráfeszítettem a kerékanya a csavarral együtt a kerék elé hullott...igen-igen...most a jobb hátsómat 3 csavar tartja. nem tudom,hogy a csavar fáradt-e el,vagy a teleszkópos kulccsal lehet ekorát húzni rajta(logikus,hogy nem,mert ennél nagyobb er?karral is húztam már meg kerékenyát és semmi baja nem lett) vagy én vagyok ennyire qva er?s(kizárt! :D ),de így jártam. Óvatosan a kerékanyával és a csavarral. Amúgy a 3 csavar bírja...ne mhajtom 90-100nál többel és várom kobold papa hívását,hogy mikor vihetem. azt mondja szerelése "egyszer?". dobot levenni és egy új csavart a helyére ütni...

Gondoltam megosztom veletek ezt,hogy másik is okulhassanak bel?le,illetve ne essenek pánikba,ha ilyen történik velük.

Javítás elvégezve! Közel egy hétig bírta gond nélkül a 3 csavar. Ezer köszönet koboldnak a javításért! :notworthy:
az új műhely nagyon tetszik...tiszta,renes kúultúrált...kobold pappi pedig a régi! Itt jegyezném meg,hogy koboldot a 70es telefonszámán tudjátok elérni! a másik már nem él! 06709439288 unatkozik,úgyhogy tegyétek tönkre az autókat és vigyétek hozzá javíttatni :D

Offline baluka6

• Látott már fiestát
  • Segített?: +0/-0
Re:Hátsó futómű
« Reply #14 on: 2014 December 23, 19:32:31 pm »
Sziasztok

1.3-as fenevadba kellene jobb hátsó szilentet cserélnem, mert el van szakadva a gumi.
Az lenne a kérdésem, hogy párban kell cserélni vagy csak elég a hibásat? A másik oldali elvileg jó.

Valamint ha már úgy is széttúrom a hátulját, akkor gondoltam megnézem a lengéscsillapítók állapotát. Ha kiveszem őket a helyükről, hogyan tudom ellenőrizni, hogy jók-e még?
Néha már eléggé felüt az autó hátulja és nyüsszögő-nyikorgó hangok jönnek a futómű felől, ezért gondoltam csillapítót cserélni.

Az autóban egyébként 87.000 km van és 10 éves.

Köszi