Én most léptem be ide a fórumra, mivel most lesz Fiestám, a BMW-m mellett, pontosabban párom fogja használni, MK4, 1.25 Zetec, ABS, lufi, AC, kétajtós.
A szükséges cserék előtt állok én is, egy másik forumot nyitottam már ( km/óra, válókulissza, vízpumpa, stb...) , ahol én is tettem fel a kérdéseket, hiszen Nektek már van tapasztalatotok.
Gyakorlati tapasztalataim a BMW-t illetően - ami itt a fordokra is szerintem helytálló -, hogy:
- motormosót: NE. nem tudni, hogy előtte milyen olaj volt benne, mennyi a kosz. Hirtelen ha lemos mindent a motormosó adalék, el lehet képzeni, hogy sok szenny meglazul, később megindul... Ezért én a normális átmenetben bízom, először valami jó kis félszintetikus adalékolt 10W40-es olaj, ezt cserélni ha már fekete a szükséges periódus előtt, majd mindig friss olaj. A gyári ford olaj nem tudom milyen, én a mobil1 10W40-et, vagy ha árézékeny vagy a Meguin10W40et ajánlom.
- gyertya: ahogy a cartársak leírták, gyári.
Ha tudtok egyébként normális alkatrész beszerzési forrás, akkor írjatok akár ide, akár az általam indított topicba, szívesen várom az ötleteket az okokat illetően is.
"MK4, váltókulissza, motorfolyás, km/hóra, vízpumpa "
ÜDv,
Dani