hello! Én az acélfelnit téligumival haszálom, mert a téli latyak ne az alufelnit tegye tönkre. nyáron fenn az alufelni nyári gumikkal. A téli 13-as, a nyári 14-es (ez az átmérője coll-ban). egy garnitúra acélfelni nem kerül sokba kb. 10ezertől fölfelé a 4db. Ha ügyes vagy, találsz olyat, emin gumi is van. Én például 25-ért atam el az egyik garnitúrát, négy felnit négy téligumival. (maradt még). lehet bontóban is venni acélfelnit, de szerintem itt olcsóbban találsz és a klubbosok nem vágnak át, mint néhány bontós tenné.(tisztelet a kivételnek) Alufelniről csak annyit, hogy olyat veszel, amilyet csak el tudsz képzelni, mert már minden féle fajta és szín kapható az olcsótól a drágáig. Szerintem az egyik legfontosabb a kezdő felnivásárlónak, hogy tudja azt, hogy nem mindegy, hogy milyen felnit vesz. Fontos az átmérő, hogy hány csavaros, és a csavarok lyukosztása is. Ford fiesta 92-es: a gyári felni 13-as, négy csavaros, 4x108-as osztókörrel.Ez azt jelenti, hogy az egymással szemben lévő csavarok közepe 108 milliméter távolságra van. ha nem stimmel at osztókör, akkor a felnit nem lehet a helyére csavarozni. röviden ennyit, maj a többiek kiegészítik.