Author Topic: Tdci üzemanyag szűrő csere?  (Read 30536 times)

Offline gergely.regos

• Hallott már a fiestáról
  • **
  • Segített?: +0/-0
Re:Tdci üzemanyag szűrő csere?
« Reply #30 on: 2012 June 04, 20:50:30 pm »
Sajnos nincs menetfésűm, úgyhogy szerintem szerdán elviszem csak a két szűrőt egy helyi szerelőhöz, és megmondom, hogy oldják meg. Aztán valami csak lesz.

Offline tokmag

• **
  • Segített?: +1/-0
« Reply #31 on: 2012 June 06, 14:44:34 pm »
Sziasztok

Nem akarok okoskodni, csak egy kérdés. Ha az autó magyarországi származású, akkor abban minden menet metrikus. Ha jól tudom akkor Angliában cólos (vagy valami más szabvány) meneteket használnak nem metrikusat. Mivel ott vetted a szűrőt, abban cólos menet van, de az üzemanyag előmelgítő még a régi, amin metrikus a menet.
Nem lehet hogy ez a probléma?

Offline MK7GHIA

• A mester
  • Segített?: +20/-2
« Reply #32 on: 2012 June 06, 17:06:39 pm »
A whitworth menet szemre sem ugyan az mint a metrikus, de benne van a pakliban, hogy az lesz a baj. Angoloknál valóban az a szabvány.
Jobb láb a gázon, bal láb a jobb lábon ;]

Offline gergely.regos

• **
« Reply #33 on: 2012 June 08, 20:16:03 pm »
Sziasztok!
Megszületett a megoldás.
!!! 2006 után le lett cserélve a preheater, és a szűrő is. Állítólag némelyik utángyártott szűrőbe még jó az én előmelegítőm, de a gyári szűrőbe semmiképp.
Így hát vettem egy új előmelegítőt 51 fontért, és láss csodát, jó a gyári szűrőbe. (Az új előmelegítő rövidebb pár cm-vel). Köszönöm mégegyszer a segítséget mindenkinek.

Offline gaba6

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +3/-1
  • gaba06
« Reply #34 on: 2012 June 13, 08:23:19 am »
nekem is van szűröhöz melegitőm...de a bibi,hogy nicns meg rá a kábel-kerestem égen földön de nincs meg.
Kobi megigérte hogy hiv,és megnézzük,de nem tette :(
Szóval honnan jön az a kábel,vagy miért nincs nekem olyan?mert üres kábel az egész motortérben nem volt :(

Offline gergely.regos

• **
« Reply #35 on: 2012 June 22, 20:56:23 pm »
Üdv!
Bocsi a késői válaszért, meg lehet nem is segít, de amikor én szedtem szét az enyémet, csak annyit láttam hogy valahonnan "lentről" jön egy két eres vezeték, ami megy a szűrőbe. A "lentről"-t úgy értem hogy a szűrő alól, és a vezeték abba az irányba "tartott". De lehet, ez amúgy is evidens volt, mivel a szűrő alján van az előmelegítő.

Offline bitmester

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +1/-0
« Reply #36 on: 2012 June 23, 19:12:26 pm »
Bocsi a késői válaszért, meg lehet nem is segít, de amikor én szedtem szét az enyémet, csak annyit láttam hogy valahonnan "lentről" jön egy két eres vezeték, ami megy a szűrőbe.

Igen, ráadásul elég rövid is sajnos.

Offline gaba6

• Vezetett már fiestát
  • Segített?: +3/-1
  • gaba06
« Reply #37 on: 2012 June 27, 18:45:00 pm »
Akkor most nekem miért nincs ott kábel?Hol találom pontosa még mindig nem tiszta.üdv